Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tek Tıraşta İki Farklı Jilet Kullanılabilir mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle herkese iyi pazarlar dilerim.

Yaklaşık iki aydan fazla zamandır Wilkinson DE ve Perma kullanıyorum.
Sorunum özellikle boyun bölgemde, çenemin hemen altında ki sakallarımın tamamen alamamam. Hangi tekniği kullanırsam kullanayım fayda etmedi.Yüzümü nemlendirmede,yumuşatmada sorunum yok,zaten 7 seneden fazla zamandır sabun-fırça kullanıyorum.

Son tıraşımda 3 perdah yapmama ve yüzümün tümü pürüzsüz olmasına rağmen çene altım gene zımpara kağıdı gibi kaldı. Dördüncü perdahı atacaktım ama baktım yüzüm hafiften yanmaya başladı bıraktım. Ters alıyorum olmuyor,düz alıyorum gene olmuyor.

Acaba diyorum aynı tıraşta çene altım dışındaki yerleri perma ile alsam, çene altım gibi sorunlu bölgelerde Feather gibi çok keskin bir jilet kullansam, bu jilet farkı cildimde herhangi bir tahrişe yol açar mı?
Bence hem maliyet olarak hem de jilet çıkar yenisini tak uğraşmamak açısından kullanışlı olmaz. O kadar marjinal bir fark da olmayabilir Feather ve Perma arasındaki fark. Benim tavsiyem o kısımları WTG almayın. Ben de boyunu WTG almıyorum. Yan çıkıyor çünkü. 3 perde normal tıraşımı olurken, 3 XTG olarak aşağı aşağı yukarı alıyorum, tahriş olmuyor. Tavsiye ederim. Bir başka tavsiyem de madem tıraştan memnun değilsiniz, Wilkinson ile devam etmeyin. Forumdaki ikinci el forumundan EJ, Merkur, Muhle bakabilirsiniz. İmpada da farklı EJ çeşitleri olacak sıfır isterseniz. Progress de düşünebilirsiniz zorlandığınız yerleri daha yüksek ayarda almak için. Ben de kısa bir süre Wilkinson kullandım ve plastik yerine metal olması fark ediyor gerçekten.
Bende de o bölgede aynı sıkıntı var. 3. Perdeden sonra o bölgeye çapraz düzeltme yapıyorum, Sıkıntılı olsa da iş görüyor, 2.jilet kullacaksanız arada tak çıkar yapmak yerine 2. Jileti 2 liralık yumaya takın bir de onunla deneyin. Bence yuma düzeltme aleti olarak gayet güzel. Jiletin feather olmasına gerek yok permasharp yeterince keskin, yeşil astra da iş görür
Bence o bölgeyi hatta tüm tıraşınızı mac3 ile yapın rahat edinWink Tahriş siz mis gibi,kaymak gibi. eğer isterseniz muhle r 89 satabilirim elden çıkaracağım.
(11/01/2015, Saat: 19:05)ts9funk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bence o bölgeyi hatta tüm tıraşınızı mac3 ile yapın rahat edinWink Tahriş siz mis gibi,kaymak gibi. eğer isterseniz muhle r 89 satabilirim elden çıkaracağım.

Benden çok yaşayacaksınız üstat Cool
Ben mach3 kullanırken orası daha çok kalıyordu. Big Grin
Aranızda yeni sayılırım ama bende fikrimi söyleyeyim Smile
Çene altı ve boyun bölgesi daha hassas olduğu için o bölgede daha az keskin jilet kullanılması gerekiyor sanırım. Belki tekniğimde eksiklik olabilir ama ben bu bölgede en iyi sonucu yeşil astrada elde ettiğim için fawori jiletim kesinlikle astra.
Veya diğer alternatif mach3 ( burada sanki sınavda kopya çekmek gibi bir şey tıraşta mach 3 e başvurmak Smile )
Üstatlar, komşular;
Değerli fikirleriniz için çok teşekkürler.

Mac3çü komşularım,üstadlarım; Zaten DE'ye geçme sebebim mac3. Yıllarca Sensor Excel ile olan pürüzsüz, pür-i pak ilişkim birkaç sene öncesine kadar aralıksız devam etti. O zamanlar tahriş,çene altı zımparası vb gibi şikayetlerim çok nadir oldu. Ne zaman ki kartuşlarını bulamamaya başladım veya bulduklarım da sahte veya ne hikmetse paslı çıkmaya başladı o zaman Mac3 denilen yüz rendesine geçiş yapmak zorunda kaldım.Ve kronik tahrişlerim de mac3 ile başladı. Ne hikmetse benim cildim Mac3'ü pek sevemedi, doğru dürüst tıraş olamadığım gibi kanamasız boyun altı tıraşım hiç olmadı.

Wilki DE ile mutlu mesut sayılırız şu an, tahrişlerim çok daha az ancak dediğim gibi çene altım hala 1000 grid zımpara ayarında. Mac 3 de bayağı 600 gridti Smile

Az önce Oopps üstadımın dediği biçimde çapraz aldım ancak eskisine oranla daha az bile olsa hala zımpara mevcut. Öncesinde de zaten XTG tekniği kullanıyordum.

Şimdilik tam usta olmadan Wilki'yi değiştirmeyi düşünmüyorum. Zaten sabundu,balsamdı, bıçaktı (bushcraft vb..) gibi pahalı lükslerim beni yeterince sarsıyor Mühle'nin EJ'in nasıl çıkacağını bilemiyorum dedim ya zaten acemiyim.

Yok mudur bunun bir çaresi? Sad
Türk mucizesi yuma 2tl Big Grin
(13/04/2014, Saat: 00:15)ooppss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu aletden bende de bir tane var.Kullanma amaçlı almamıştım fakat bir kaç defa denedim.
jilet tutuşu gayet düzgün. Bazı arkadaşların dediği gibi sapı sıkınca jiletin tamamen kapanması olayı olmasada jilet oldukça kapalı duruyor.
2-3 günlük sakalı kesmeye çalıştığınızda bu kapalılıktan dolayı kesemiyor.
Alet çok hafif olduğu için hafif bastırmadan sakal kesmek mümkün değil.
1 günlük sakalların kesiminde kullanılabilir fakat bence daha iyi kullanım şekli başka bir aletle tıraş olduktan sonra yüzünüzde bölgesel sakal kalıntıları olduğunu hissediyorsanız ve temiz bir tıraş istiyorsanız düzeltme aleti olarak kullanmaya çok uygun. Hafif ve kafası ince bir alet olması sebebiyle ince işçiliğe imkan sağlıyor,tersten-düzden dalabiliyorsunuz. Son perdeden sonra elinizle sakal kalıntıları hissediyorsanız yumaya keskin bir jilet takın ve sakal kalan yerlere bölgesel olarak köpük sürüp yuma ile alın. Oldukça işe yarıyor
(11/01/2015, Saat: 20:26)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benden çok yaşayacaksınız üstat Cool

Estağfurullah mancho komşumCoolBig Grin
Sayfalar: 1 2