Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba,
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar merhaba,

İsmim Bülent,40 yaş sınırındayım,evli 1 kız babasıyım.

Çelik usturalar ve onları kullanıp tıraş olmak,sakal fırçaları,sabunlar ve benzer ekipmanlar son dönem ilgimi çeken bir konuydu,

Hobi statüsünde (bu aralar daha ciddi vakit ayırıyorum) genelde aktif dağcılık yapan,boş vaktinin çoğunu doğa da geçiren grubun çokça tercih edilen scandi ağız bushcraft bıçak yapımıyla ilgileniyorum,aktif olarak faliyet gösterdiğim (bıçak sanatı) yaptığım işleri paylaştığım bir platform var,

Kullandığım nick hemen hemen her platform da kullandığım nick olduğu için belki başka bir platformda da üye olan arkadaşlar varsa beni tanıyacaktır..

Aynı zamanda bu ara ilgi alanımızda olan kendi yaptığımız (bir arkadaşımın benden daha önce ilgilenmeye başladı,kendisinin yaptığı bir ustura,) çelik usturayı kullanıyorum,ciddi keyifli bir alet Smile

Fakat tam manasıyla konuya hakim olmadığım için düzgün bir sakal fırçası ve kullanılacak iyi ekipman tavsiyesine ihtiyacım var,ismini sıkça duyduğum porsuk fırçalar,

Şimdiden teşekkür ederim,
Foruma hoşgeldiniz Bülent Bey. Nasil bir ustura kullanıyorsunuz? Bileme işini nasıl hallediyorsunuz? Bunları yoluna koyduysaniz fırça ve sabunlara kolayca alışırsınız. Keyifli tıraşlar.
Hoşgeldiniz.
hoşgeldiniz,
bir bıçak meraklısı olarak yaptıklarınızdan örnekler görmek isterim kendi adıma. el yapımı usturalardan da tabii ki.
fırça için forumda bolca yorum bulabileceğiniz ve kolay ulaşabileceğiniz Tipsoft modellerini tavsiye ederim. yine kolay bulmak adına, bütçe de biraz rahat ise impa ticaretten temin edilebilen simpson modellerine de bir göz gezdirebiliriniz.
Hoşgeldiniz, keyifli ve bol köpüklü tıraşlar =)
(30/12/2014, Saat: 15:05)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Foruma hoşgeldiniz Bülent Bey. Nasil bir ustura kullanıyorsunuz? Bileme işini nasıl hallediyorsunuz? Bunları yoluna koyduysaniz fırça ve sabunlara kolayca alışırsınız. Keyifli tıraşlar.

Teşekkür ederim,

Bileme konusunda şimdilik bir ihtiyacım olmadı,bana geldiğinde kullanıma hazır olarak bilenmişti,

Ben sadece tıraştan sonra deri masat (bıçak bilemekte de kullandığım yaklaşık 4000 grid pasta ile deri masat ve hatta ilave ettiğim başka bir incelticiyle daha ince grid gibi çalışıyor) kuru bir şekilde bırakıyorum ama o işinde ciddi kademeleri var diye biliyorum..

Sadece ustura da kullanmak için iki tane japon (400-1000 ağız açmak için ve 4000/8000 son kesici ağız) kombin su bileme taşı sipariş verdim,başka ne ihtiyacım olur ?

kullandığım acizane set şimdilik bu ama usturalar sınıf olarak artacak,instagram'da da takip ettiğim sadece ustura yapan 1-2 kişi var onlardan model bakıyorum,daha sonrada kendim yapacağım Smile

m8gz7o.jpg
(30/12/2014, Saat: 15:12)blaster Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz.

Teşekkür ederim Smile
4000/8000 taş aldıktan sonra bitirme için 10000 ve üzeri bir taş alabilirsiniz ve ya CrOx pasta üzerinde kayislayarak tıraş olabilirsiniz.

Usturanız güzel görünüyor. Ben de yerli ustalardan biriyle irtibata geçip yaptırmayı düşünüyorum.
(30/12/2014, Saat: 15:18)ohtararan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]hoşgeldiniz,
bir bıçak meraklısı olarak yaptıklarınızdan örnekler görmek isterim kendi adıma. el yapımı usturalardan da tabii ki.
fırça için forumda bolca yorum bulabileceğiniz ve kolay ulaşabileceğiniz Tipsoft modellerini tavsiye ederim. yine kolay bulmak adına, bütçe de biraz rahat ise impa ticaretten temin edilebilen simpson modellerine de bir göz gezdirebiliriniz.

Teşekkür ederim Smile

El yapımı usturam şimdilik 1 tane,ama yenilerini yapmak için model arıyorum beğendiğim 1-2 tane oldu,yakın zaman oları yapacağım..

birde böyle bir model üstünde uğraşıyorum,

23wtquf.jpg

Tipsoft modellerini nerden temin edebilirim ?

Bir nasıl bir model tercih etmek gerekir ne nedir hiç bilgi sahibi değilim,

Özel ilgi alanım bushcraft sınıf işler ve özellikle sıfır scandi ağız açmak ve bilemek,tasarımı bana ait olan bir bıçak üzerinde ağırlıklı olarak çalışıyorum genel olarakta şikayetçi olan kimse olmadı..

Ağırlıklı olarak D2 dediğimiz Alman Böhler üretim en az 4mm, ağırlıklı 4,5mm kalınlığında lama kullanıyorum,ama bunun yanında yaptığım işlerde 440c,N690,N695,VG10,cıva çeliği,özellikle eski Alman,İngiliz eğeler ve bu işin en tepe noktasında olan toz metalojik sınıf M390 kullanıyorum

Çok fotoğraf var,postimage üstünden eklemeye çalıştım ama bir tane başarılı oldu;

IMG_4863.jpg

birde bunu zorla ekledim Smile

28k0g11.jpg
(30/12/2014, Saat: 15:25)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz, keyifli ve bol köpüklü tıraşlar =)

Teşekkür ederim,

Süper acemi olarak tavsiyelere uyarım Smile
Sayfalar: 1 2 3