Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş Yağı (Zeytin yağı ile tıraş)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Boyun fıtığı sebebiyle bir süre boyunlukla dolaşmak zorunda kaldım. Bu süre zarfında bir miktar sakallandım. Hazır sakallanmışken buncağızlara bakayım, besleyeyeyim büyüteyim dedim. Yaptığım araştırmalarda sakal bakımı için şampuan, krem, tarak ve yağlarla karşılaştım.

Girizgahı fazla uzatmadan bağlayayım; sakal yağlarını incelerken "Shave oil"/ "tıraş yağları" ile karşılaştım. Shaving oil wikipedia'da basitçe "tek başına tıraş olmak için yada tıraşı kolaylaştırmak için köpükten önce cilde uygulanan bitkisel yağ yada uçucu yağlarla karıştırılmış siloxan veya bitkisel yağ" olarak geçiyor. Benim merakimi cezbeden yönü tıraş öncesi uygulama değil direkt olarak tıraş için kayganlaştırıcı olarak kullanılması...

Araştırmalar derinleşince daha başka linkler buldum. Bunlardan en ilginç olanı, yine benim gibi sakallı bir dönem sonrası zeytinyağı ile tanışan Chris Inch'in "Neden zeytinyağıyla tıraş oluyorum" yazısı ve tabii ki her zaman ki gibi en faydalısı yıllar boyunca yapılan yorumlar oldu.

Kısaca Chris zeytinyağıyla tıraşın avantajlarını şöyle sıralıyor :

- Maliyet : Markalı tıraş yağlarına oranla zeytinyağı çok daha ucuza geliyor.
- Sağlığa faydaları : Burada ben orjinal yazıdan farklı olarak Ayvalık'taki Özgün Zeytin mağazasında usanmadan tüm misafirlere sabah rutini ile igili demonstrasyon yapan, tıraş sonrası yüzüne her gün neden ve nasıl zeytinyağı uygulaması yaptığını anlatan alyanaklı tonton amcanın pürüzsüz cildini örnek vereceğim. Umarım hala hayattadır.
- Mineral yağlara göre daha az yağlı

Ayrıca zeytin yağı gözenekleri temizliyor ve sakal/favori severlere görerek tıraş sağlıyor...

Gelgelelim uygulamaya : Yüzünüzü ıslatıyorsunuz, elinize 4-5 damla zeytinyağı damlatıyorsunuz, ıslak cildinize sürüyorsunuz ve kısa çekişlerle dilediğiniz bıçakla (kartuşlar ilk çekişte dolar sanırım) tıraşınızı oluyorsunuz. Bıçağı temiz tutmak için sabunlu sıcak su bulundurmakta fayda var... Bu akşam ki tıraş şurada...

Sizlerden de yağ ile tıraş olan var mı? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Bu şekilde tıraş deneyimi olan birkaç arkadaş vardı yanlış hatırlamıyorsam. 4-5 damla ele damlatıyoruz dedikten sonra ne yapıyorsunuz orayı atlamışsınız. Biraz zahmetli olur gibi duruyor hocam çünkü el-yüz hep yağ oraya buraya damlayacak, sabun gibi değil ki elini hemen suya tutasın arındırasın. Sonuçları çok güzel de olsa uygulama da bence zahmetli gibi be hocam.
Bana göre tıraşın en güzel yanı sonrasındaki temizlik hissi bu nedenle yağlar bana biraz itici geliyor fikir olarak.
(30/12/2014, Saat: 06:41)zorba58 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu şekilde tıraş deneyimi olan birkaç arkadaş vardı yanlış hatırlamıyorsam. 4-5 damla ele damlatıyoruz dedikten sonra ne yapıyorsunuz orayı atlamışsınız. Biraz zahmetli olur gibi duruyor hocam çünkü el-yüz hep yağ oraya buraya damlayacak, sabun gibi değil ki elini hemen suya tutasın arındırasın. Sonuçları çok güzel de olsa uygulama da bence zahmetli gibi be hocam.

düzelttim teşekkür ederim...

ben gençliğimde ( Tongue ) yıllarca tıraş tahrişinden çok çektim, tahrişsiz her yolu duyurmak lazım.. ayrica tıraş süresi de kısalıyor. yağı abartmadıkça (bakınız Arap ve bol yağ mevzusu) ortalık kirlenmiyor.

öyle ateşli bir savunucusu değilim, insanlar ilk tıraş oldukları zamandan beri uygulamış, bir kez deneyin derim...
(30/12/2014, Saat: 12:03)KUDEN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]düzelttim teşekkür ederim...

ben gençliğimde ( ) yıllarca tıraş tahrişinden çok çektim, tahrişsiz her yolu duyurmak lazım.. ayrica tıraş süresi de kısalıyor. yağı abartmadıkça (bakınız Arap ve bol yağ mevzusu) ortalık kirlenmiyor.

öyle ateşli bir savunucusu değilim, insanlar ilk tıraş oldukları zamandan beri uygulamış, bir kez deneyin derim...
Denemedim ama denemek lazım. Sadece pratik degil gibi geldi iyi tıraş alınıyorsa ara sıra denemek lazım. Ben zaten kuru ciltliyim bir ara deneyim.
Heves amacli denerim 1 kere tesekurler
yarın akşam kıspeti giyip yağlıyayım kendimi Smile
2vtyzpk.jpg

Zeytin yaasının kilosu kaç para haberiniz vaamı Angel




Bu aksam yine yag ile tras oldum. Eski bir devit damla sisesinde zeytinyagi, corekotu, jojoba ve teatree yaglarini karistirdim. Damla sisesiyle dozaj ayari cok rahat... Derbiyle bile kaza yok; yanma yok tertemiz...
Sayfalar: 1 2