Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhabalar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhabalar. Adım Aytekin. Liseden beri yüzüne jilet değmemiş biri olarak aranıza katılıyorum. Peki amacın ne derseniz.Seneler önce internette gördüğüm bi çelik usturanın çok etkisinde kalmıştım.Ama fazla araştırmamıştım.

Geçen sene evlendiğimde eşim minik beyaz bir deri kutu getirdi. Bu dedemden kalma dedi. Üstünde filarmonica No:12 Doble Temple yazıyordu. Açar açmaz aşık oldum. Hiç kullanılmamıştı. Ben ne kadar tıraş olmak istemesem de usturalar senelerdir her fırsatta bana kendini gösteriyordu. Çevremdekilerin tepkisinden, bu hobimde de türkçe kaynak sıkıntısı çekeceğimi anladığım için önce ingilizce kaynaklarla başladım araştırmaya. Geçte olsa bu forumu keşfettim.

Asıl konuya gelirsek benim heveslendiğim şeyin başlangıç seviyesi olmadığının farkındayım ama elim ince işlere çok ama çok yatkındır. Bir senedir gözümün içine bakan usturayı cart diye yüzüme sürecek kadar aptal da değilim. Bunun için internetten bir coolcut pro 4 aldım. Uzun bir bekleyişten sonra elime ulaştı. Şimdi planım.

1. Kaliteli ve ekonomik ekipmanlarla seti tamamlamak.
2. Ya jiletsiz usturayla yada bulursam korumalı jiletlerle(feather, kai) elimi alıştırmak.
3. Bileyleme ekipmanlarını edinmek ve doğru kullanmayı öğrenmek(biraz deneyim var)
4.Çelik usturaya geçiş yapmak Big Grin

İşim gereği sakal sorunum yok. Sadece keyif,merak ve terapi amaçlı (işim çok stresli Angry ) tıraş olmak istiyorum. Haftasonları keyif yapmak amacım.

Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkürler. Hadi hayırlı traşlar Cool ...
Hoşgeldiniz, tıraş dünyasına enteresan bir girişiniz olmuş, ne güzel bir hediye gelmiş.

Sıraladığınız soruların hepsi forumda var, eğer ki henüz okumamışsanız başlamanızı tavsiye ederim.

Kalite ve ekonomi kişiden kişiye değişir biliyorsunuz. Benim için 50 liralık domuz kaliteliyken kimine göre 5 liralık temizel domuz da süper ötesi. Biraz daha spesifik davranmanız doğru tavsiyeleri almanız açısından faydalı olur kanaatindeyim.

keyifli tıraşlar.
Hoşgeldiniz. Gerçekten de ilginç bir başlangıç olmuş. Feather'ın jiletleri maalesef Coolcut tarzı standart jiletli usturalarla uyumlu değil. Feather jileti kullanabilen bir jiletli ustura almanız gerekiyor korumalı jiletler için.
Hoş geldiniz,ne kadar güzel bir hediye olmuş sizin için,değerli ve anlamlı,hayırlı tıraşlar dilerim..
hoşgeldiniz

coolcutınızı derby yada wilkinson gibi bir jiletle kullanıma başlamanızda sakınca yok

kai yada feather korumalı jiletlere servet harcamadan bu parayla
kotıkulunuzu kayısınızı alırsınız

ben olsam bu yonde hareket ederdım
(23/12/2014, Saat: 15:46)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz. Gerçekten de ilginç bir başlangıç olmuş. Feather'ın jiletleri maalesef Coolcut tarzı standart jiletli usturalarla uyumlu değil. Feather jileti kullanabilen bir jiletli ustura almanız gerekiyor korumalı jiletler için.

Teşekkürler...Nerde gördüğümü hatırlamıyorum ama cool cut için kalın, enine dar, boyuna geniş geldiğini gördüm feather pro guardın. Ama çentiklere takarak değilde yaslayarak sıkıştırılabiliyormuş ve cuk oturuyormuş.Zaten kalın geldiği içinde kaymıyormuş. Böyle kullanan birini gördüm. Ama olmazsa ya uygun bir ustura yada jiletsiz alıştırmayla çözerim gibi geliyor.
bahsettiginiz bu olmalı
denemeye değer

10n73gm.jpg
(23/12/2014, Saat: 17:53)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bahsettiginiz bu olmalı
denemeye değer

10n73gm.jpg

Evet budur. Eğer başarılı olursa işler hızlanır.
Hoşgeldiniz Aytekin Bey,

Eşinizin hediyesi gerçekten çok hoşmuş, güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Coolcut 4 gerçekten başarılı bir jiletli ustura, sakalınıza uygun bir jiletle güzel verim alabilirsiniz. İlerde çelik usturayı hedefliyorsanız Feather veya KAI jiletli usturalarına ve jiletlerine vereceğiniz para ile hem bileme işlemi için taş hem kayış hatta belki ekstra ustura bile alabilirsiniz.

Kendinize bir bütçe belirleyip İmpaTicaret Mustafa beyle temasa geçerseniz hem zevklerinize hemde bütçenize hitap eden ürünler konusunda size yardımcı olur.

Keyifli ve bol köpüklü tıraşlarSmile

@theunnamed Komşum o 5 liralık temizel fırçayı süper ötesi bulan kişi göndermesi bana mı Big Grin
@straht

Aslında sana değil, ama sen de alınabilirsin madem hatırlattın Big Grin

1 liraya yeşil astra alırken 2 sini 1 liraya ver diye pazarlık edenler var rastladığım. Onlar için temizel 4ever Smile
Sayfalar: 1 2 3