Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: merhaba ben agah
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
istanbulda yaşıyorum ve medya sektöründe çalışıyorum.

öncelikle geleneksel tıraş geçmişimi anlatayım.
daha önce lise çağlarında bir süre usturayla tıraş deneyimim olmuştu elim yatkınmış ki kazasız belasız tıraş olmuştum (tabi sakalların zayıf olması da etkilidir) ama sonra daha pratik olduğu için kartuşlu makinelere geçtim.

gillette mach3 tam istediğim sonucu veriyordu. benim bir traş aracından asıl beklentim tıkanmamasıdır. hele bazıları kartuşu tak tak tak diye lavaboya vurur bu bana çin işkencesi gibi gelir. herşey askerden dönene kadar iyiydi. o sıralarda gilette 5 bıçaklı kartuşu çıkardı onu da denemek istedim ama sanırım hem askerde hergün tıraş olmaktan ötürü sakallar sertleştiği için hem de 5 bıçaklı kartuşlar birbirine gereğinden fazla yakın yerleştirildiği için istediğim gibi tıraş olamadı.

mach 3'e geri döndüm ama o da eski performansını vermiyor gibi geliyordu bana. belki benim sakallar değişmişti belki de gillette yeni ürünü satılsın diye bilerek kaliteyi düşürmüştü. her türlü kullan at ve kartuşlu makineyi denememe rağmen çok kalitesiz bir tıraş elde ediyordum. özellikle çenemin altı ve boyun kısmının sol tarafını hiç bir makine ilk seferde alamıyordu resmen o bölgenin üzerinden defalarca geçmem gerekiyordu. sanırım kılların çıkış yönü tam orada değişiyor.

ben de buna çözümün geleneksel tıraş olduğuna karar verdim ve bir jiletli ustura aldım. gerçekten de o sorunlu bölgeyi farketmedim bile tıraş olurken. geçmişten de ufak bir tecrübem olduğu için hiç zorlanmadım. bir süre sonra düz ustura almak için araştırma yapmaya karar verdim ve tabi ki bu geltir.com'a yolum düştü. ondan sonra hızla tıraş ve tıraş ekipmanları benim için hobi olmaya başladı.

kendime şöyle ekonomik giriş seviyesi bir set yaptım:
okq0d3.jpg
2vwwz7n.jpg
n6xkk1.jpg
başta fırça olmak üzere tüm malzemeleri kuruduktan sonra koyuyorum kutusuna, haftada bir ya da en fazla iki kez tıraş olduğum için sorun olmuyor. kutuda bir de bileme işini öğrenmek için kurban olarak ucuza aldığım düz ustura var ama henüz hiç tıraş olamadım onla, biley taşı bulabilirsem onu da faaliyete geçireceğim.
Hoşgeldiniz @agah dostum. Mütevazi ve güzel bir set oluşturmuşsunuz kendinize çok beğendim tıraş kutunuzu. Jiletli usturaya iyice alıştıktan sonra çeliği denemenizi tavsiye ederim. Bileme işinde yardımcı oluruz hepimiz siz taş edinene kadar ve sonrasında da.
Keyifli tıraşlar, keyifli forumlar.
Foruma hoşgeldiniz. Saatler de pek şıkmış. Smile
hoşbulduk arkadaşlar.

@Chinaski, çelik usturayı muhakkak deneyeceğim, sadece hobi ve keyif anlamında değil, traş konforu ve emniyeti için de keskinliğini bildiğimiz ve ayarlayabildiğimiz bir alet daha iyi olur diye düşünüyorum. malum jiletlerde (aynı kutuda bile) fabrikasyondan kaynaklı farklılıklar oluşabiliyor bu durum insanın elinin ayarını bozup risk yaratabiliyor. umarım en kısa zamanda çelik usturaya geçerim.

@cihankeskin, teşekkür ederim. aslında o kadar da iddialı şeyler değil. kutu saat kutusu olduğu için içine hangi saati koyarsak koyalım güzel duruyor Smile internetten 9'lu saat kutusu diye aratınca bulunabiliyor. ben bu kutuyu zaza hanın ilerisinde bir dükkandan (vakıf han'ın girişinin hemen yanındaydı sanırım) aldım, kendi imalatlarıymış.
Foruma hoşgeldiniz, direkt ustura ile başlayarak alet işini çözmüşsünüz, size en keyifli kısmı kalmış, yani çeşitli fırça, sabun, aftershave çeşitleri denemek. Keyifli tıraşlar dilerim
Hoş geldiniz. Bence de güzel keyifli bir başlangıç.
Bol köpüklü tıraşlar dilerim.
Hoşgeldiniz, keyifli ve bol köpüklü tıraşlar =)
(22/12/2014, Saat: 13:41)ooppss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Foruma hoşgeldiniz, direkt ustura ile başlayarak alet işini çözmüşsünüz, size en keyifli kısmı kalmış, yani çeşitli fırça, sabun, aftershave çeşitleri denemek. Keyifli tıraşlar dilerim

aynen ben de güzel kokulu bir sabun arıyorum şu anda. geçenlerde burada ardıç kokulu bir sabun görmüştüm onu bir deneyebilirim. gerçi arko sabundan da çok memnunum, klasik kokusu çok hoşuma gidiyor, bazen bastığım kabı açıp açıp kokluyorum Big Grin ama farklı bir şey olsa iyi olur.

hatta sabun basmak için aldığım kab ikili satılıyordu diğer sabunu da ona basar, sıkıldıçta değiştire değiştire kullanırım.
(22/12/2014, Saat: 15:57)agah Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]aynen ben de güzel kokulu bir sabun arıyorum şu anda. geçenlerde burada ardıç kokulu bir sabun görmüştüm onu bir deneyebilirim. gerçi arko sabundan da çok memnunum, klasik kokusu çok hoşuma gidiyor, bazen bastığım kabı açıp açıp kokluyorum Big Grin ama farklı bir şey olsa iyi olur.

hatta sabun basmak için aldığım kab ikili satılıyordu diğer sabunu da ona basar, sıkıldıçta değiştire değiştire kullanırım.

Ardıç kokulu sabun arıyorsanız L'Occitane Cade çok tutuluyor ve bulması oldukça kolay. Onun dışında Cella da çok sevilen bir sabun. İmpa ticaretten temin edilebilir.
(22/12/2014, Saat: 16:06)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ardış kokulu sabun arıyorsanız L'Occitane Cade çok tutuluyor ve bulması oldukça kolay. Onun dışında Cella da çok sevilen bir sabun. İmpa ticaretten temin edilebilir.

teşekkür ederim, benim de okuduğum L'Occitane'du, cella'ya da bir bakayım. fiyat-koku performansına göre ikisinden birisi olacak gibi.
Sayfalar: 1 2 3