Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: İlk porsuk fırça çalışmam
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba komşular...

Sağolsun onur98 üstad bana hediye porsuk fırça knotu göndermişti. Forumda daha önceki konuları inceleyip bende yapabilirim diye düşündüm. En başta 1 milyoncuya gidip kendime ahşap saplı domuz kılı fırça aldım. Knotların saptan çıkartılması için buhar yöntemi işe yarar diye düşündüm ancak bu sanırım yerli fırçalar için geçerli değilmiş. Matkap kullananları okumuştum ancak evde matkapta yoktu. Ben de elime çekiç ve beton çivisini aldım. Biraz uğraştım ve sapın içini boşalttım.

Yapıştırma için nalbura epoksi yapıştırıcı sorduğumda bana alman markası sun-fix isimli macun yapıştırıcıyı tavsiye etti. 200 dereceye kadar ısıya dayanıklı sağlam bir yapıştırıcıymış. Mavi ve sarı renkte macunu aynı oranda alıp yeşil renge dönünceye kadar yoğuruyorsunuz. ürün kuruduktan sonra zımparalanabiliyor ve boyanabiliyor. Kuruduktan sonra evde bulduğum bordo rengi ojeyle boyadım. Biraz daha özenli yapsam daha özenli bir şey çıkabilirdi ama yine de gözüme güzel göründü. Buradan Onur hocama tekrar teşekkür ederim.

2yphkrd.jpg

2yxj3g7.jpg

29ol853.jpg
wp5ae.jpg
1zr02zc.jpg
Çok beğendim, çok güzel. Ellerinize sağlık Sleepy

Size özel, sizin tasarladığınız bi sap. Güle güle kullanın..
Güzel günlerde kullanın. Bordo çok yakışmış
Iyi günlerde kullanın komşum


Sent from my iPad using Tapatalk
Yapıştırıcıyı sapın içi kısımlarını komple kapatacak şekilde sürmeseydiniz keşke. Düğümün altını ve kenarlarından 2-3 mm yukarı kapatacak şekilde yapmalısınız. Boya değişik bir hava katmış. Maskeleme bandı kullanarak düz bir çizgi elde edebilirsiniz.

Madem oje kullandınız, sapı komple tırnak cilası ile kapatabilirsiniz. Sapa biraz da suya karşı dayanıklılık katmış olur.

Güle güle kullanın...
Elinize sağlık komşum. Şık bir fırça olmuş. Keyifli tıraşlar.
Mornetto, shraht,semihus,tipsol,onlytnt ve chinaski komşularım çok teşekkür ederim Smile
Önerileriniz için teşekkür ederim. Belirttiğiniz şekilde tekrar bir rötuş geçebilirim. Tırnak cilası da mantıklı onu da deneyeceğim komşular...