Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: SE rotasyonum
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar;

son aldığım 1924 shovelhead ile birlikte planladığım tüm SE'lere sahip olmam dolayısıyla bir süredir planladığım aletlerin tanıtım yazısını hayata geçirmeye çalişacağım.

Elimde şu an bulunan aletler GEM contourII, everready 1912, GEM micromatic open comb(MMOC) ve everready 1924 (shovelhead) dir.

contour2 ; g-bar, featherweight ve pushbutton modelleriyle aynı kafayı kullanmaktadır.
1912 modeli; junior ve damaskeene modelleriyle aynı kafayı kullanır, lathercatcher kafalarıyla da benzerliği oldukça fazladır.
1924 tamamen kendine has bir model olmakla birlikte tıraşının 1914 modeline benzer olduğu söylenmektedir.
GEM'in TTO'ları olan micromatic serisinde ise kapalı tarak olan bullet tip ve clog proof ile açık tarak olan open comb bulunmaktadır.

Dolayısıyla incelenecek modellerin SE dünyası ile ilgili oldukça kapsayıcı olduğunu söyleyebiliriz. Eksik kalacak model yorumları streamline, lather catcher'lar ve 1914 serisi olacaktır.

1-GEM contour 2
üretilen en son SE modeli olup bir önceki kardeş modeli contour'dan farkı kapağının (pushbutton modeli gibi) düğmeyle açılıyor olmasıdır. elimdeki tüm SE'lerin en yumuşakbaşlı olanı olup, tıpkı DE'lerdeki EJ veya gillette tech gibi yeni başlayanlar için son derece uygun aletlerdir. en yeni aletler oldukları için muhtemelen daha temizlerinin bulunabilme ihtimalleri de fazladır. kullanımında üst kapağın surata sıfırlanarak tıraş edilmesi önerilmektedir. tıraşı biraz daha az yakın ama hata tahammülü de bir o kadar fazla aletlerdir. benim için tek eksileri ise plastik parçaların mevcudiyeti nedeniyle 1912- micromatic gibi aletlerin o yıllara meydan okuyan üretim kaliterlerinden daha uzak bir his vermeleridir.

2-Everready 1912
tek aletle tıraş olmak zorunda kalsaydım hangisini seçerdim düşüncemde uzun süre MMOC ile birlikte arada kaldığım ER1912, burun farkıyla da olsa en sevdiğim tıraş aletimdir. rotasyonun en yaşlısı olan bu alet, kısa boyuna rağmen inanılmaz dengeli tutuşu, kafa- sap ağırlık dağılımı, açık tarak gibi gözüken kapalı tarağının kattığı efektiflik ve de çok konforlu tıraşı ile asla vazgeçemeyeceğim bir alettir. tıraş olurken bir öncekinden farklı olarak surata sıfır değil de 10-15 derecelik açıyla tutulduğunda daha verimli olduğunu farkettiğim bu aletle tıraş olurken müzik vb olmamasını tavsiye ediyorum. diğer hiçbir alette görmediğim sakal kesme çıtırdaması eminim size de çok zevk verecektir.

3-GEM micromatic open comb
TTO micromatic serisinin tek açık tarak modeli olan MMOC, sadece serinin değil kullandığım tüm aletlerin en agresif olanlarından birisidir. kimilerine göre bu agresiflik fazla olup diğer kapalı tarak micromaticler tercih edilir olsa da bence özellkle uzun sakalda veya az perdede en yakın tıraşa ihtiyaç duyduğumuzda ilk tercih edilmesi gereken alet MMOC'tur. Genel malzeme kalitesi muhteşem olan aletin TTO mekanizması, kapağın açılış kapanışındaki önce öne/arkaya sonra yukarı/aşağı hareketleri çok başarılıdır. Tıraş olurken kapağı surata sıfırlayarak kendi kapak açısıyla ve kısa dikkatli çekişlerle kullanmanın aleti bir nebze yumuşattığı ve kontrol edilebilir hale getirerek suratınızı kesiklerden koruduğu tecrübe edilmiştir.

4- everready 1924(shovelhead)
uzun süredir merak ettiğim ER1924 modeline theunnamed üstad sayesinde kavuşup 2 gündür kullanmaktayım. long handle olmasına rağmen kısacık boylu, tutuşu dengeli ve agresifliği yüksek (1912den fazla MMOC tan düşük), kesme çıtırtısı yüksek(1912 kadar olmasa da) ve etkin tıraş veren bir alet. kafası diğer tüm modellerden farklı olarak tersten açılıyor. eski daha kalın karbon SE jiletlere göre yapıldığı için jilet yerleştirmede dikkatli olmakta fayda var. eksi yönü kapağı kapatınca jilet bir kutunun içerisinde kalmış gibi olduğu için içinde su biriktirmesi ve köpüğü temizleyince iyice silkeleme gerektirmesi. bunun dışında kendisinden ilk tıaşlar itibariyle oldukça memnun kaldım diyebilirim.

yine uzun bir yazı oldu okuma zahmetine giren tüm komşularıma teşekkür ediyorum.
İnceleme ve yorum için teşekkürler üstadım. Gerçekten merak eden arkadaşlar için oldukça aydınlatıcı ve tabiri caizse damıtılmış bir açıklama. Konunun özünü ben dahil aldık sanıyorum. Etli jiletleriyle bir kez de olsa şans verilmeli bu aletlere. Jilet konusunda çeşitlilik olmamasıdan dolayı dezavantajlı gibi görülebilir ama bana kalırsa tatminkar bir jilet GEM. ortalama 5-6 tıraş rahat çıkarılabilir ki yeter de artar bile.
Teşekkürler kerkenez, daha evvel theunnamed hocamada belirtmiştim se ler ilgimi çekiyor bende bir tane edinmeyi düşünüyorum aslında.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Çok iyi inceleme..teşekkürler
İnceleme için teşekkürler fotograf da ekleyebilir misiniz?
Resimleri ekledim üstad telefondan kalitesi için kusura bakmayın artık

Toplu gösterim

122fbxk.jpg


1912

s59riu.jpg

Mmoc

34dq7bn.jpg

Shovelhead

140y8uo.jpg

Contour2

169i0oy.jpg
Çok güzel görünüyorlar. Keşke benim olsaa Benim de aklımda var bir SE almak. Jiletlerini nasıl temin edeceğiz?
GEM marka SE jiletleri var. eBay'de ve bazı tıraş sitelerinde satılıyor.
@hknz impa ticaret satıyor jiletlerini.
(22/12/2014, Saat: 11:14)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@hknz impa ticaret satıyor jiletlerini.

Evet. Ben de daha önce fark etmemiştim. 100 adedi 75TL. Bence gayet uygun eBay fiyatlarına göre.
Sayfalar: 1 2