Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş öncesi Şap kullanımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Bu şaplı tekniği deneyin Hocam sonuçlarını bizimle paylaşın
89'u boyun bölgesinde başarılı bulmuyorum
Slim @5,@6 , 34C vs denemek gerekebilir

edit : Gillette Rocket de boyun bölgesinde başarılı


(11/12/2013, Saat: 17:24)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]XTG alıyorum boyun bölgesini. ATG alırken zorlanıyorum yönlerinden ötürü.
Slim ile de deneyeceğim. Paylaşırım fark oluşursa.

(11/12/2013, Saat: 17:29)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu şaplı tekniği deneyin Hocam sonuçlarını bizimle paylaşın
89'u boyun bölgesinde başarılı bulmuyorum
Slim @5,@6 , 34C vs denemek gerekebilir

edit : Gillette Rocket de boyun bölgesinde başarılı
sürekli kullanmazsanız bir sıkıntı yaşamazsınız. Şap potasyum allum sulfate diye bir tuzdur ve bu tuzlar damar büzücüdür. kanamayı öyle durdururlar. ayrıca organik deodorant dedikleri şey de şaptır. Dolayısıyla şapı deodorant olarak kullanabilirsiniz. ama tıraş olup cilt sürekli tahriş olur o yüzden her tıraşta değilde 3 tıraşta bir kullanmak daha makul ve mantıklıdır.
yani ilk perdede traş olduktan sonra ikinci perdenin köpüğünü yapmadan hemen önce şap mı sürüyorsunuz anlamadım. ben ilk klasik traş zamanlarımda boyun kısmında tahriş azalsın diye traştan sonra şap sürüyorumdum. kanama ve tahrişi azda olsa azaltıyordu. ama sonrası yüzü şaptan temizlemesi zor. birde bende çok fena kaşıntı yapıyordu boyun ve çene kısmında. ama yüzde yapmıyordu. sizin kullandığınız ne marka?
(30/06/2017, Saat: 16:57)yusufk122 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]yani ilk perdede traş olduktan sonra ikinci perdenin köpüğünü yapmadan hemen önce şap mı sürüyorsunuz anlamadım.  ben ilk klasik traş zamanlarımda boyun kısmında tahriş azalsın diye traştan sonra şap sürüyorumdum. kanama ve tahrişi azda olsa azaltıyordu. ama sonrası yüzü şaptan temizlemesi zor. birde bende çok fena kaşıntı yapıyordu boyun ve çene kısmında. ama yüzde yapmıyordu. sizin kullandığınız ne marka?

Selamlar komşum,
Üstadlar her tıraş öncesi ve diğer perdelerden önce şap uygulamışlar.Bende şap tıraş sonrası kullanılır diye biliyordum.Birkaç kez şap kullandım bendede kaşıntı yaptı bıraktım.Şap sonrası kaşıntı cilt gerilmedisinden oluyor.Ali bıyıklı ve osma kullanmıştım.
@yusufk122 komşum bu konuda çok bilgim yok ancak ilk cümlenizde sorduğunuz şeyi bir keresinde yaptım. İlk perde tıraşım bitti ve sonrasında hemen şap sürüp yüzümü yıkadım. Sonra ikinci perde tıraşa geçtim ama benim açımdan çok rahatsız edici bir tıraş olmuştu. Tıraş aleti sanki yüzüme yapışıp kalıyordu. Normalde akıp gitmesi gereken alet sık sık yüzümde takılmıştı. Tabi haliyle de yüzüm tahriş olmuştu. O yüzden şap kullanacaksanız, tıraşınız bittikten sonra kullanın derim. Tecrübelerime dayanarak, iki perde arası şap kullanmanızı hiç tavsiye etmem.
Tıraş tamamen biter ondan sonra şap sürülür maksimum 1 dakika beklenir ondan sonra bol bol suyla durulanır .
Arkadaşlar şap köpüğü öldürür. Perde aralarında kullanmayın. Tıraşınız bittikten sonra Nani Kuş üstadımın tarif ettiği şekilde kullanın.
(30/06/2017, Saat: 19:02)Nani Kuş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tıraş tamamen biter ondan sonra şap sürülür maksimum 1 dakika beklenir ondan sonra bol bol suyla durulanır .


+1 Her tıraş sonrası sürmüyorum ama arada kullanıyorum,memnunum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
(30/06/2017, Saat: 17:39)SKYBRAVE Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@yusufk122 komşum bu konuda çok bilgim yok ancak ilk cümlenizde sorduğunuz şeyi bir keresinde yaptım. İlk perde tıraşım bitti ve sonrasında hemen şap sürüp yüzümü yıkadım. Sonra ikinci perde tıraşa geçtim ama benim açımdan çok rahatsız edici bir tıraş olmuştu. Tıraş aleti sanki yüzüme yapışıp kalıyordu. Normalde akıp gitmesi gereken alet sık sık yüzümde takılmıştı. Tabi haliyle de yüzüm tahriş olmuştu. O yüzden şap kullanacaksanız, tıraşınız bittikten sonra kullanın derim. Tecrübelerime dayanarak, iki perde arası şap kullanmanızı hiç tavsiye etmem.

Şap zaten cildi mak yapıyor. Kurutuyor ve tuz bırakıyor çok sürünce. Sabunla yıkayınca bile zor gidiyor. Köpük hiç oluşmaz.
Sayfalar: 1 2 3 4 5