Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Herkese Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Foruma yeni üye oldum,geleneksel tıraşa yeni başladım sayılır 5,6 kez sakal tıraşı oldum usturayla daha önce mach3le alıyordum.

1 hafta önce saçlar uzunken berbere gittim usturaya vurdurdum, belki işe yarar saçlar sıçlaşır diyeBig Grin ondan sonra 2 şer gün arayla evde kendi kendimi usturaya vuruyorum şimdilik 2 sefer vurdum böyle devam edecem 1-2 ay filan bakalım

Daha önce tıraş malzemeleri satan yerlerden sakal tıraşı için berberdeki ustura sapı ve jiletlerinden almıştım(sedef marka) onlarla sakal tıraşı oluyordum,şimdi kafayı usturaya vuruyorum

Şimdiye kadar hep nivea tüp jel köpüklerden kullanarak tıraş oldum biraz nette araştırdıgım kadarıyla şimdiye kadar yalnış iş yapmışım sanırım bende o yüzden bugün tıraş malzemesi satan yerlere gidip arkonun klasik berber tıraş sabunu+tıraş fırçası+kap vs. aldım şimdi bu ekipmanlarla kafayı usturaya vurmaya devam edecem

Birde samur tıraş fırçası kullananan varmı?Nasıl bir fırçadır,benim bugun aldıgım fırça o da Samur by HG yazıyor üstünde beni bu konularda aydınlatmak istiyen üstadlarımın yazılarını merakla bekliyorum saygılarımla
Hoşgeldiniz. Usturaya vurdurmanın saça hiçbir faydası yoktur.
Hoşgeldiniz. Fırçanın resmini koyabilirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
Hoşgeldiniz,

Samur tıraş fırçası daha önce görmedim fakat model boyamada sıklıkla kullandığım bir kıl tipidir. Muhtemelen işgüzar veya ne sattığını bilmeyen bir esnafın işidir. Yinede resim görmeden yorum yapmak zor.

Keyifli ve bol köpüklü tıraşlar =)
[img]1609zmb.jpg[/img]
[img]w7lawk.jpg[/img]
[img]669f7p.jpg[/img]

resimleri yüklemeye çalıştım arkadaşlar olduysa..

usturaya vurdurmanın hiç bir faydası yok diyen komşuma da cevaben ben aynı fikirde değilim deneyim ve gözlemlerime göre bende sakallar askere gitmeden önce çok seyrek idi askerde hergün hergün tıraş olduktan geldikten sonra çok belirgin bir sıklık ve artış yaşamışım umarım şimdi de saçta etkisini göreceğim ayrıca usturanın hiç bir faydası yok diyen saç ilaç ürünleri ve saç ekimi yerlerinin kendi menfaatleri ugruna öyle dediklerini düşünüyorum saygı ile..
değilim deneyim ve gözlemlerime göre bende sakallar askere gitmeden önce çok seyrek idi askerde hergün hergün tıraş olduktan geldikten sonra çok belirgin bir sıklık ve artış yaşamışım


Abi bişey sorcam ben daha gencim askere gitmedim ama askerde usturaylamı tıraş oluyordunuz ? Zor olmuyor muydu.
(09/12/2014, Saat: 21:05)Kalfa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Abi bişey sorcam ben daha gencim askere gitmedim ama askerde usturaylamı tıraş oluyordunuz ? Zor olmuyor muydu.
Askerde ustura, yaprak jilet vs yasak.
kullan-at permatik yada kartuşlu aletler kullanılır genelde.

@ramos
samur bu fırçanın kıl cinsi değil markası.
Akılları sıra uyanıklık yapmışlar.
Resimlerden gördüğümüz kadarıyla bildiğin domuz kılı fırça bu.
(09/12/2014, Saat: 21:05)Kalfa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]değilim deneyim ve gözlemlerime göre bende sakallar askere gitmeden önce çok seyrek idi askerde hergün hergün tıraş olduktan geldikten sonra çok belirgin bir sıklık ve artış yaşamışım


Abi bişey sorcam ben daha gencim askere gitmedim ama askerde usturaylamı tıraş oluyordunuz ? Zor olmuyor muydu.

Hayır,arkadaşın da sana dediği gibi ustura,jilet vs. yasak sadece normal düz permatikle olunuyor,ama orada benim demek istediğim her gün aşırı tıraş olmanın etkisinden bahsetmek istemiştim.

Oopss doğrudur,ben de bu fırça konularında pek bilgim yok sadece üstünde yazan yazı öyle diye yazdım buraya demekki domuz kılı fırçaymış bu.

Birde komşular ben bu arko çubuk sabunu nasıl kullanmalıyım sizce forumda okudugum kadarıyla kimisi ambalaj üzerinden kullanmak iyidir,kimiside sabunu kaba basmak gerek diye yazılmış,ambalaj üzerinden nasıl kullanılır böyle kullanınca kokusu etkisi filan uçar gider diyenler olmuş direk üstündeki kağıdı yırtıp fırçaya mı sürülür yada elinle alıp yüzüne mi sürcem ve bunun ayarı ne kadar olmalıdır?? diğer türlü kaba bassak direk sabunu başka hiçbir işlem yapmadan herhangi bir kaba boşaltıp bırakcazmı??
(09/12/2014, Saat: 21:28)ramos Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Oopss doğrudur,ben de bu fırça konularında pek bilgim yok sadece üstünde yazan yazı öyle diye yazdım buraya demekki domuz kılı fırçaymış bu.
Tipik bir yerli malı fırça.
zaten aynı tipte birçok marka olarak görebilirsiniz(jaguar,lider vs) çoğunun üreticisi aynı. Ekonomik fırça olarak iş görür. Ama forumdaki üstadların görüşüne göre kalite olarak omega,semogue gibi ithal domuz kılı fırçaların gerisinde.Yine de İçindeki siyah kılları kesip belli bir süre sabunla fırçayı yumuşatınca oldukça keyifli tıraş verecektir bence.
@ooppss komşu haklı bu fırça bildiğimiz jaguar/lider fırçanın damgası farklı olanı. Yerli bir domuz fırça yani=)

Arko konusuna gelirsek, arko hem yüzde hem kapta köpürmesi başarılı bir sabun. Yumuşak olduğu için kapaklı bir kaba parmaklarınız yardımıyla basabilirsiniz. Bende hem kapalı kapta hem açık kapta var, açık kapta olan yaklaşık 1 yıllık kapalı olan 2 aylık, kokuları ve performansları aynı. Kafanızda soru işareti oluşmasın Arko çok dayanıklı bir sabun.

Yüzde köpürtme için yüzünüzü ıslatın sonra çubuğu yüzünüze sürmeye başlayın, yüzünüzde ince beyaz bir tabaka oluşana kadar devam edin bu işleme. Beyaz tabaka oluştuktan sonra suyunu silkelediğiniz fırça ile köpürtmeye başlayın, sabun az gelirde kıvamını beğenmezseniz yüzünüze biraz daha uygulayarak devam edin. Sorun yaşarsanız forumdaki stick sabun başlığı ve yüzde köpürtme başlıklarında daha detaylı anlatım bulabilirsiniz.
Sayfalar: 1 2 3