Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Usturalarım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba elimde 2 adet ustura var.Şayet bakım bileme ve restorasyonlarını yaptıra bilirsem bende ustura ile traş olmaya başlayacağım..
swep2d.jpg
3023wjp.jpg
Öncelikle hoşgeldiniz.

Daha net fotoğraflar ile usturanın adam olup olmayacağı hakkında üstatlar yorum yapabilir.

Bu fotoğraflardan göründüğü kadarı ile usturalarınızda onarılmayacak bir çatlak veya kırık yok gibi. Bileme öncesi kendiniz 320-2000 aralığı su zımparası alıp temizlik ve parlatma işlemi yapabilirsiniz. Sonra forumdan üstatlara usturanızı biletebilirsiniz.

Üstteki Crown and Sword ustura hakkında güzel şeyler okunuştum. İnşallah ikiside pırıl pırıl ve işlevsel olurlar.

Keyifli ve bol köpüklü tıraşlar =)
Teşekkürler dediğiniz gibi ilk önce zimpara ile temizlik işlemi yapacağım. Sonra ne olur ne duruma gelir bakacağız. Ama özellikle üstteki ERN düzelecek gibi
Sevgili dostum iki usturanın geometrisi orjinalinden uzaklaşmış kullanilmaktan. Ama ikisi de tatmimkar tıraş verebilir bence.

Straht hocam yazmış zımpara gerektiğini. Restorasyon konusuna göz atarsanız orda yazmıştık tecrübelerimizi.
Temizlendikten sonra bilenip güzelce kullanılır. Özellikle ERN çeliği çok ovuluyor, iyi tıraşlar çıkartır size.
düzelmez diye birşey yok tabi ancak düzelmesinden kastınız nedir. Eğer tıraş eder mi dersiniz evet uğraşılırsa tıraş edilir. Ancak usturaların bir geometrik yapısı vardır sırt kalınlığı ve genişliğinin oranı belli bir seviyede olması beklenir. Bu oran 15-17 derecelik bir açıya denk gelmesi istenir. Üsteki ern in yenisi bugün bile istanbul piyasasında aramayla da olsa bulunabilecek yaklaşık 100-120 usd civarında bir usturadır. Bu usturalar hollow tabir edilen usturalardır. Bu nedenle bunların bu hale geldikten sonra o zevk veren tıraşını bulamazsınız .Bu 525 lerin ben yalnızca 5/8 ölçüsünde olanlarını gördüm, bu ustura 5/8 den buraya bayağı bir biley görmüş bu arada başından neler geçti hala çelik yapısı sağlam mı bakılması lazım o da ayrı bir durum.