Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Çöp usturalar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
(28/11/2014, Saat: 21:09)asymptote Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Biri usturalara Şirin Baba büyüsü yapmış.. Smile Uçları round point yapabiliyor musun peki?

Yaparım da, manası ne olur ki? Smile
İyi gidiyor gibi gözüküyor lord eline sağlık,umarım traşları da iyi çıkar da bu zahmete değer.
Teneke versek ustura olarak geri döner mi acaba? Big Grin
(29/11/2014, Saat: 03:02)asymptote Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teneke versek ustura olarak geri döner mi acaba? Big Grin

Tıraş edecek hale getiririm de ne derece konforlu olur ona garanti veremem Big Grin
Eveet devam edelim. 4000 kum zımpara sonrası sonuç aşağıdaki gibi. Artık bu seviyeden sonra telefon foto çekmede çok zorlanıyor. Normalde göz çok daha güzel parlak geliyorlar ama telefon bunu yakalayamıyor.
1zn6640.jpg
ftopqs.jpg
2i1p5e9.jpg


6000 kum sonrası
2u5x81s.jpg
aaexav.jpg
2uy1zb7.jpg


8000 kum sonrası
344sju8.jpg
2r269tu.jpg
dp8wao.jpg



Ve son olarak 12000 kum sonrası durum. Şu halde artık tam anlamıyla ayna parlaması vermekteler. Yer yer görebildiğiniz üzere kılcal çizikler var ama bunlar elde yok etmek oldukça zor. Tam mirror shine dedikleri ayna gibiler ve son fotoda yansımayı görebiliyorsunuz. Bundan sonra ufak bir metal parlatıcıyla parlatma işlemi kaliyor. O da bu seviyeden çok da fazla bir şey kazandırmayacaktır. Makine kullanıyor olsaydım cilka makinesinde tamamen çiziksiz sıfır parlak yüzey yaratılabilirdi.
2ue7cx4.jpg
2lc1s1l.jpg
htco3p.jpg
f0dwtt.jpg
2ez4dox.jpg
Lord yine Lordluğunu konuşturmuş Ellerine sağlık üstadım çok güzel olmuşlar. Ben öyle parılparıl parlayan usturalardan hoşlandığımı söyleyemem ama Sezarın hakkı da Sezara.
@Lord Sparhawk

Üstat 1000 kumdan sonra kaç dakikada bir veya nasıl bir ölçütle bir sonraki kuma geçiş yapıyorsunuz?
Taşkınd komşum teşekkür ederim. Ben de saten görünüm severim aslında da bu sefer de böyle olsun dedim.

Straht komşum zımparaladıın değerde derin çizik kalmayana kadar devam edip tatmin olduktan sonra üst numaraya geçiyorsun. Bu alt kumlarda 1 saat ve üzeri, üst kumlarda yarım saat-45 dakika civarı sürüyor. Ama eldeki zımparaya ve çeliğe göre değişir tabi ki.
Bilgiler için teşekkürler üstat. Usturalar yazı dizinizin bir kısmında da ustura restorasyonu konusunu da işlerseniz harika olur. Hani mirror finish nasıl yapılır, satin finish nasıl yapılır, saptan ayırma ve yeni sap takma vs.
çok güzel görünüyor resmen hayata dönmüş izlemesi sonuçları görmesi çok zevkli fakat bir hayli zahmetli bir işmiş
ellerinize sağlık
Sayfalar: 1 2 3 4 5