Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Fırın tavsiyesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Yine ben Big Grin

özellikle evli arkadaşlar eşlerine sorsunlar Tongue

Eve 2-3 ay içinde solo fırın alacağım. Multifonksiyonel olacak. Siemens düşünüyordum ama internette pek çok kişiden siemens'in pişirme performansından hiç memnun olmadıklarını okudum.

Bende 15 senelik ariston var, pişirmesi çok ağır ve homojen değil. Arkadaşımda ise yine 10 yıllık ama üst seri turbo ariston var. Harika pişirmesi var, çok hızlı ve iyi pişiriyor. Benim fırının neredeyse 3te 1i sürede pişiriyor. Ama ocak kısımları pek güzel değil.

Acaba diyorum yine ariston mu baksam ama güncel aristonlar da o kalitede mi bilmiyorum. Arçelik, bekoya çok güvenemiyorum malzeme kalitesi anlamında. Termikel kullanan az, yorumu da az. Ne alayım komşular? Vestelin güzel fırınları var ama kaliteleri, pişirmeleri nasıl bilmiyorum. Yemek mevzusu çoğumuz gibi benim içinde baya bir önemli olduğundan Tongue ocakları da fırın kısmını da düzenli kullanırım o yüzden bana kaliteli bir fırın lazım. İç işleri bakanlarınıza sorun bakalım bir. Wink
Evlenirken hamarat bir büyüğümüzün "midi fırın alın, çabuk ısınır, pratik olur" dediğini ve küçük eve taşınınca hanımın midi almadığına pişman olduğunu hatırlıyorum. Yetenek göstermek için büyük fırına ihtiyaç olmadığını söylüyorlar Smile
Benim bu konuda taze bir anim var. Evlenirken herseyi arcelik almistik. Esim buyuk ve ocakli firindan hic memnun kalmadi. Dedigin gibi cok gec pisiriyordu her yer ayni pismiyordu ustelik 1yil bile olmadan rezistansi mi ne degisti. Yeni eve tasindigimizda cevresindeki herkes gibi Smile luxell midi firin aldi esim. Bende et yemekleri yapiyorum ara sira acayip memnunuz. Ankastre falan degil fiyati da uygun dedigim gibi biz cok memnun kaldik. Al koy bi kenara kullan. Smile
Üstat evli değilim ama ailem yeni eve taşındı eğer kabul ederseniz=) Annem mutfağı yenilerken Teka fırın, ocak ve aspiratör aldı baya araştırdıktan sonra ve oldukça memnunum diyor. Siemenslerin çok arıza çıkardığını duymuş, miele falan malum araba parası. Teka hem sağlam hem uygun fiyatlı hem güzel pişiriyor dedi. Fırın, ocak ve aspiratör seti 2800-3000 TL tuttu.
Ben herşeyi bosch dan almıştım, buzdolabı, çamaşır, bulaşık, ankastre fırın. Çok memnunum. Ancak aynı marka içinde farklı üretimler var modellere göre. Ona bir bakmak lazım.
Ben de ev eşyası alırken bosch mümkün olduğunca iyi serilerini almaya çalıştım.Aldığım model de budur: http://www.teknosa.com/urunler/115061163...456t-firin
Bu fırına kadar hep davul fırın fırın kullandım,bence yemek pişirme hususunda davul fırının üstüene yok.
Yeni fırınlar genelde geç pişiriyorlar,fırın sürekli çalışmıyor,belirli aralıkla çalışır durur,ama fırının genel mantığı budur yemeğin yavaş pişmesidir.
Aristona gelecek olursak malefes o eski kalite yok.
(19/11/2014, Saat: 20:55)osisis Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ben de ev eşyası alırken bosch mümkün olduğunca iyi serilerini almaya çalıştım.Aldığım model de budur: http://www.teknosa.com/urunler/115061163...456t-firin
Bu fırına kadar hep davul fırın fırın kullandım,bence yemek pişirme hususunda davul fırının üstüene yok.
Yeni fırınlar genelde geç pişiriyorlar,fırın sürekli çalışmıyor,belirli aralıkla çalışır durur,ama fırının genel mantığı budur yemeğin yavaş pişmesidir.
Aristona gelecek olursak malefes o eski kalite yok.

Bunun siemens ve profile muadillerini ben de düşünüyorum. Nasıl performansı memnun musun komşum? Homojen pişiriyor mu? Turbosuyla pişirme hızı nasıl? Döküm pişirme ızgaralarının bir esprisi var mı yemek pişirmede?
Yakın zamanda tecrübe ettiğim fırınlar ;
Arçelik MF 44 ve MF 48
malzeme kalitesi ikisinin de çok iyi (benzer midi fırınlara göre)
kampanyalı yakalarsanız 250 civarı kaçırmayın
midi olarak düşünebilirsiniz

Bosch HGV74X456T
1500-2000 arası değişmekte fiyatı
Çok memnunuz
premium malzeme kalitesi

özellikle börek baklava benzeri hamur işleri için
ve geri kalan tüm türk yemekleri için
davul fırın harici birşey düşünmeyin
bunu seneler önce artun ünsal söylemişti

boşnak bir aileden geldiğim için
bizim ev ve diğer akrabalarımın evinde
börek baklava eksik olmaz
hemen herkes davul fırın kullanıyor (pahalı pahalı ankastre solo bulunmasına rağmen)
börek ve baklavayı daha iyi pişiren fırın piyasada yok..net
davul fırın düşünürseniz
esse davul fırını 100 tl
alttan fazla pişiriyor, bu sorunu haricinde gayet iyi
markasını bilmediğim büyük geniş bir davul fırın kullanıyor bizimkiler
10 yılda bir telleri yanıyor bozuluyor yenisini alıyorlar Smile)

saygılarımla
(19/11/2014, Saat: 23:33)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bunun siemens ve profile muadillerini ben de düşünüyorum. Nasıl performansı memnun musun komşum? Homojen pişiriyor mu? Turbosuyla pişirme hızı nasıl? Döküm pişirme ızgaralarının bir esprisi var mı yemek pişirmede?
Pişirme konusunda çok şikayetim olmadı ama çok sık fırın yemekleri de yapmıyoruz işin açıkçası.Ama geç pişiriyor bana göre.Turbuyo çok denemedik açıkçası,çünkü daha çok kek ve böreklerde işe yarıyor diye biliyorum.
Önemli bir konu döküm ızgarada uzak durun,çünkü yüzeni pötürlü ve ne yazık ki teflon tava tencerelerin alt kısmına ciddi zarar veriyor.Servisten emaya ızgara alacaktım ama kullanımdan dolayı pötürler azaldı vazgeçtim şimdilik.
Diğer bir önemli bir husus ocağın yüzeyi inox olmasın,çünkü temizlemesi çok büyük sıkıntı.Beyaz alın ve fiyatı daha uygun olacaktır.
Siemens ve profilo muadilini almanız daha akıllıca ki bence aralarında fark yok.
Abime bağımsız iki katlı Arçelik almıştık,o çok memnundu,kullanım açısından çok daha pratik.Çünkü çoğunlukla bir katını kullanıyoruz aslında.
Ve bizimkine göre pişirme performansı çok daha iyi.Tek kat olmasından dolayıdır herhalde.
Sayfalar: 1 2