Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Vakumlu duş rafları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba komşular. Nihayet taşındım, haliyle evde işler bitmiyor. Bilenlere şu vakumlu tip duş raflarını sormak istiyorum.

evidea-banyo-aksesuarlari-raf-TXN074-001_1.jpg

7 kilo, 20kilo taşıma kapasitesi var falan yazmışlar. Gerçekten iddia ettikleri gibi iyi şekilde yapışıyorlar mı fayansa, düşme problemi oluyor mu? İyiyse onlardan alayım diyorum yoksa normal duvarı deleceğim.

Bir de evdeki payansların üzeri portakal kabupu gibi pütürlü tip, tam cam gibi düz değil. Yapışmalarında sorun olur mu sizce?
Düz bir bölgeye vantuz yapıştırmanın en sağlam yöntemi tükürüklemertir vantuzun temiz yağsız aynı şekilde fayansın da öyle olması lazım bir kere astım bu şekilde banamısın demıyor tavi pürüzlü olması sıkıntı birde delip asmak en mantıklısı en azından garanti
Komşum kumlu tip fayanslarda yapışmıyor, sık sık düşüyorlar. Bir de sağlam olması için gerçekten de kaliteli bir ürün almanız lazım. Size tavsiyem delerek takılan bir ürün alın sizin için daha ucuza malolacaktır. Eviniz kiraysa da giderken sökmez bıraksanız bile daha rahat edersiniz.
Sadece delmeden önce ürünü yerine yerleştirip delik yerlerini kurşun kalemle işaretleyin. Sonra bir çivi ve bir çekiç alıp bu delik yerlerini hafifçe çiviyle oyarak sırlı yüzeyin altına ulaşın. Daha sonra matkabı kullanın. Bunu yapmazsanız yüzey parlak olduğundan matkap ucu kayma yapabilir.
Bence fayansı iyi kontrol edin. Komşumun dediği gibi bazı fayanslarda tutmuyor. Mesela bizimki.. Çok hafif çıkıntıları var, eski bildiğimiz bembeyaz cam gibi fayanslardan değil. Dolayısıyla bir süre sonra hava alıyor bir yerinden düşüyor. Saç kurutma makinesi kırmadan kurtarabildik 3 defa düşmesi sonucunda. Artık sinirim bozuldu matkapla delip vidaladım. Vantuzların geçtiği yerlere vidanın başı oturuyor kızak gibi. Bu şekilde monte edebilirsiniz.
@Lord Sparhawk bence montaj malzemesi ile sabitlenen bir raf alın. Derzlere denk getirilip monte edilirse fayansı delme derdi de kalmaz.
Zaman için sıcak, soğuk değişimleri nedeni yaşanan genleşme; silikon tutaçların performansını düşürüyor. Üzerindeki ağırlıkla araç geçişleri gibi nedenlerle oluşan titreşim tutunmayı azaltıyor. Ben bunu alacaksanız üzerine kırılacak şey koymayın derim. Ayrıca üzerine konulan sabun cinsine göre zamanla kaplaması aşınabiliyor. Bazıları pirinç oluyor ve kaplaması aşınsa bile paslanmaya dayanıklı oluyorlar. Paslanmaz çelik en güzeli ama rastlamadım. Kolaylıklar diliyorum. Yeni evinizde güle güle oturun Smile
(19/11/2014, Saat: 13:14)mavi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Lord Sparhawk bence montaj malzemesi ile sabitlenen bir raf alın. Derzlere denk getirilip monte edilirse fayansı delme derdi de kalmaz.

aynen katılıyorum derze denk getirin, illaki fayans delinecekse önce bir çivi ile hafifçe tıklatıp üzerinden hafifçe kırın sonra darbesiz konumda fayansı delip sonra darbeye alarak delik açın. fayans en az hasarla delinmiş olur. Vantuzu ise tavsiye etmem..
Tamam arkadaşlar teşekkür ederim, vidalı montajlı tiplerden alacağım dediğiniz gibi.
Son bir şey de bek ekleyeyimSmile)
Bu krom kaplamalı raflar 1-2 sene sonra suyla temas ettiği için paslanıyor,aslında görüntüsü ve kullanışı da güzel ama paslanma nedeniyle çıkarıp attım.
İkeada boyalı raflar 3-4 katlı herhalde .Ondan aldım şimdilik bu daha sağlam onunda küçük yerlenden paslanma başlamış.
En azından çıkarıp sprey boya ile üzerinden geçtin mi sorun hallolur.
İkeanın rafını bulma şansınz olursa tavsiye ederim,ben 2 sene önce almıştım.
hafif puturlu fayansda yaklasık 2 yıldır
kullanıyorum dusmedıler

bır tane kose ucgen
ıkı tane dıkdortgen kullanıyorum sureklı
su altında olmalarına ragmen paslanmadılarda
sadece sabun kırec lekelerı var

a101den 6 lıradan aladım tanesını
kalıtelıler kesınlıkle memnun eder
ben dandıklerınden dahı oldukca memnunum
Sayfalar: 1 2