Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Favoriler Nasıl Düzeltilmeli
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Benim sürekli aldığım bir hiza var usturayla tıraş oluyorum sürekli önce favorileri düzeltiyorum alıştım artık yerini elimle otomatik ayarlıyorumSmile
Geleneksel tıraşa bulaşmamım sebeblerinden biride bu favori meselesiSmile
Düzgün ve net favori için bence ustura şart( gerçi bu kişisel bir yaklaşım, favori yapınıza göre değişkenlik gösterebilir tabii ki)

Favori eşitlerken hiza almak yerine ( çünkü ,düşündüğümüz kadar simetrik değiliz) dışarıdan nasıl gözüktüğüne 2. bir ayna ile bakıyorum. Ben tam karşıdan birbirine hizalasam veya kulak memesi kerterizi alsam dahi dışarıdan dengesiz gözükebiliyor. Dolayısıyla dış gözü dikkate almaya çalışıyorum.
Saygılar


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Genelde hangi alet ile tıraş oluyor isem favorime onunla şekil veriyorum.
Genelde favorinin bitiş çizgisi aynı uzunlukla olmayabiliyor.
Eğer o an bunu istediğim gibi başaramaz isem, koruma barsız bir jilet ile favorilerimi düzeltiyorum.
Çünkü, en rahat ve en düz düzeltmeyi onunla yapabiliyorum.
(03/03/2020, Saat: 14:00)manuple Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Genelde hangi alet ile tıraş oluyor isem favorime onunla şekil veriyorum.
Genelde favorinin bitiş çizgisi aynı uzunlukla olmayabiliyor.
Eğer o an bunu istediğim gibi başaramaz isem, koruma barsız bir jilet ile favorilerimi düzeltiyorum.
Çünkü, en rahat ve en düz düzeltmeyi onunla yapabiliyorum.



Üstad; ben mevcut favori yapım yüzünden hem önden hem arkadan ( oldukça dar bir bölgede) mecbur ustura ile düzeltme yapmak zorunda kalıyorum, yoksa şöyle olmaya başlıyorumcb60be39b25d277f64ffcba36621da89.jpg
( laf aramızda hoşumada gitmiyor değilSmile )
Bizim jiletli usturalar ile ( haklı olarak) kendini doğramaktan çekinenler için ufak tefek düzeltme işlerine, şu mamülatı tavsiye ederim d9c56ba0aa02cabf24898dd90a2b1ec5.jpg


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Favori eğriliği, eşitliğinden uzun zamandır bende muzdaribim.
Koruma barsız yuma, gem vs. birçok şeyi denedim. En temiz alan ustura gibi.
Askerdeki gibi kulak memesinin üst kısmından alırım. =) El alışkanlığı artık hangi makineyle kesersem kesim eşit oluyor.
Ben kartuşlu kullandığım dönemlerde 5 bıçaklının arka bıçağını kullanırdım yada mach 3 ile ayarlamaya çalışırdım. Geleneksel tıraşa başladığımdan beri usturayla alırım ki artık sadece usturayla tıraş oluyorum. Ustura çok temiz alıyor ve sadece favori olduğu için bir yarım jilet 10 tıraşta yetiyor resmen.
Elimle favori bölgesindeki köpüğü sıyırdıktan sonra kafamı oynatmadan aynaya bakarak ayarlıyorum.
Herkese selamlar,bir nebze olsun rahatladım,benim gibi insanlar olduğunu görünce,geleneksel tıraşa başlamadan önce bile 40 yıllık,koruma barsız makine ile favorilerimi düzeltiyordum;ama elim kırılaydıda makineyi atmasaydım,bence hala en iyi yöntem bu,sıfıra sıfır,dümdüz,eşit … favori için koruma barsız makine;ama maalesef sadece bu iş için makine bulmak zor,koruma barını çıkarınca vidanın dişsiz kısmı boşluk yaratıyor ve jilet sıkı durmuyor,2 tane vida pulu ile işi çözdüm ama görüntüsü çok kötü,acaba var mıdır tavsiyesi olan?
Ben Yaqi Katana ile düzeltiyorum, kolaylık sağlıyor...

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6