Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Dünyadaki su miktarı aynı mı ?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar merak ettiğim bir husus var: Dünyadaki su dünya oluştuğu andan itibaren aynı miktarda mı ?

Yani günde 5 litre su içsek aynı gün 5 litre olarak doğaya göndermiyoruz belli Smile ama varlık olarak bu su miktarı hala dünyanın içerisinde mi ?

Ağaçlar suyla besleniyorlar diyoruz ama suyu tüketiyorlar mı yoksa tamamını başka yollarla (meyve, fotosentez, yaprak vs.) doğaya karışıtırıyorlar mı ?

Benzin yaktığımızda gaz haline dönüşüyor ve eski formuna kavuşmuyor bildiğim kadarıyla ama su buharlaştıktan sonra yine eski formuna kavuşuyor. Bu esnada kayıp var mı ?

Not: İçilebilir su miktarından bahsetmiyorum. H2O olarak tamamen..
Komşum bir tez veya bilimsel yayında falan kullanıcaksanız cevap vermeyeyim fakat sırf merak icabıysa iki cümle karalarım =)

Atmosferden su kaçağı olmadığı sürece buharlaşma yoluyla su kaybedilmiyo ki o da imkansız =)

Dediğiniz gibi kimyasal reaksiyonlar ile su kullanılıyor fakat aynı zamanda su üreten kimyasal reaksiyonlar da var. Kimyager veya eczacı vs komşular daha net açıklar ama en basitinden asit baz tepkimesi sonucu tuz ve su meydana geliyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Velhasılkelam sırf yaşayarak dünyadaki sıyu bitiremeyiz herhalde =) İçme suyu sıkıntıya girebilir fakat H2O diye bakarsak sıkınto yok
temiz su azalmıştır Big Grin
(12/11/2014, Saat: 20:31)emre-sti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]temiz su azalmıştır Big Grin

Konya'da bizim tatlı su çeşmesi var, biz ordan dolduruyoz Big Grin

theunnamed üstad pardon, dayanamadım Big Grin
Hidrojen geleceğin yakıtı olarak görülüyor. Eğer Tüm dünyadaki araçlar hidrojenle çalışmaya başlarsa bu hidrojen su elektroforezinden elde edileceğinden dolayı su miktarı değişebilir. Ama şu an için kayda değer bir değişiklik olacağını sanmıyorum. KIsmi olarak su ayrıştıran reaksiyonlar olsa da su ortaya çıkartan reaksiyonlar da var.
Bu arada bitkiler suyun çok büyük bir çoğunluğunu yapraklardan buhar olarak havaya verirler.Suyu kökten aldıkları besinleri yukarılara taşımak için kullanırlar, suyu pompalayacak kalb gibi bir organları olmadığı için de sürekli olarak yapraklardan su buharlaştırarak kohezyon kuvvetinden yararlanırlar. Big Grin
@mornetto üstad su akarken testini dolduracan Smile

Bilgi için tesekkürler @ooppss üstadım
Su atomlardan oluştuğuna göre şöyle bir mantık yürütülebilir diye düşünüyorum: tüm dünyadaki H ve O lar birleşip max. su miktarını oluşturabilir ya da hepsi ayrışıp sıfır su kalabilir. Bu ikisi arasında bir yerlerdedir her zaman yani sorunun cevabı evet her salise değişmektedir
Maddenin korununu kanununa göre O ve H miktarı sabit. Su miktarı ise büyük oranda aynı. Küçük sapmalar bahsedilen tepkimelerden mütevellit.
Sorun zaten kullanılabilir su miktarında. Hatırladığıma göre dünyadaki suyun %1'den daha azı kullanılabilir su imiş. Emin değilim ama.
Selamlar,
Asıl o bu değilde içtiğimiz su bundan milyonlarca yıl önce dinazor idrarıydı. Buna ne diyorsunuz? Smile
Evet cihan hocam mevzu aslında buralardan çıktı. Yani su sürekli döngü içinde. Benim mantığıma göre kaybolmuyor. Eksilmyor. Yani bedenimiz suyu tüketmiyor galiba
Sayfalar: 1 2