Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ekipman için öneriler...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Lord Sparhawk'ın blogunda parfüm yorumlarını okurken şu tıraş keyfim de neymiş ki diye bulaştım mevzuya. Konu çok sardı beni ve araştırıp dururken bu forumda buldum kendimi. Belirli bir bütçe ayırdım ve bu konudaki sorularımı "beyin fırtınası" altında açtığım başlıkta dikkatinize sundum. Sizlerin de katkısıyla bir an evvel mach 3 jel gibi mamüllerden kurtulmayı diliyorum...Bu arada Sakarya'dan katılıyorum ve hukukçuyum...Saygılarımla...
(12/11/2014, Saat: 00:42)calexico Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Lord Sparhawk'ın blogunda parfüm yorumlarını okurken şu tıraş keyfim de neymiş ki diye bulaştım mevzuya. Konu çok sardı beni ve araştırıp dururken bu forumda buldum kendimi. Belirli bir bütçe ayırdım ve bu konudaki sorularımı "beyin fırtınası" altında açtığım başlıkta dikkatinize sundum. Sizlerin de katkısıyla bir an evvel mach 3 jel gibi mamüllerden kurtulmayı diliyorum...Bu arada Sakarya'dan katılıyorum ve hukukçuyum...Saygılarımla...

Hoşgeldiniz. Ben de başlayalı çok olmadı. Gerçekten de nefret ettiğin bir şeyin bu kadar zevkli hale gelmesi ilginç bir his. Smile
Lord Sparhawk'ın blogu vasıtası ile aranıza yeni katılmış bulunuyorum. Epeyce bir süre forumu inceleyerek geleneksel tıraş hakkında bilgi sahibi olmaya çalıştım ve sonunda güzel forumunuza üye oldum.
Bir an evvel mach 3, jel gibi mamüllerden kurtulmak amacıyla minimum 500 - 600 TL civarında bir bütçe oluşturdum ve ABD'den bir yakınımın yakını aracılığı ile ekipman getirtmeyi planlıyorum. Haftanın 6 günü tıraş olan birisi olarak aşağıdaki ürünler hakkında yorumlarınızı duymak isterim. Makine şu olsun, sabun şunu al vs gibi her türlü öneriye de açığım...

1- Tıraş makinesi: Edwin Jagger De89ba11 BARLEY (veya Merkur Futur, agresifliğinden dolayı emin olamadım)
2- Tıraş fırçası: 80 - 100 dolara kadar çıkabilirim ancak bir türlü karar veremedim Dodgy
3- Tıraş sabunu: Mitchell's Wool Fat Shave Refill Soap
4- Tıraş kremi:
a-Cella Shave Shaving Creme Soap-150g-Hard Plastic Travel Container
b-Proraso Shaving Cream, Sandalwood, 150 ml, New Formulation
c-Taylor of Old Bond Street Avocado Shaving Cream In A Bowl
5- Tıraş sonrası/öncesi:
a-Proraso Anti Irritation Pre-shaving Cream with Green Tea and Oatmeal
b-Alt Innsbruck Pre & After Shave Emulsion
c-Alum Block by Osma - 2 Pack Value
6- Jilet: Feather Hi-Stainless Platimum Double Edge Razor Blades 50 Ct
7- Tıraş kabı için uygun birşey bulamadım.
8- Sevgili Lordun önerisiyle Bulgari Pour Homme ve Terre d'Hermes'le tanışıp çok da severek kullanan birisi olarak ayrıca;
a-Comptoir Sud Pacifique L'eau Du Gouverneur
b-Romeo Gigli Man by Romeo Gigli (parfümler bütçeye dahil değil)

Bunlar başlangıç için iyi bir ekipman seti olur mu? Aslında niyetim bir kere alıp işi bitirmek, belki ileride münferit parçalar da alırım.
Son olarak bu ürünlerin tamamını tek bir paket halinde ve tek seferde ABD'deki tanıdığın tanıdığına ulaştırmayı planlıyorum. Amazon bu iş için uygun mudur, değilse hangi siteyi önerirsiniz...
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Başlangıç için Muhle r89 öneririm. twist modelini alırsanız jileti takıp çıkartmak çok kolay olur. Smile
(12/11/2014, Saat: 01:18)alfa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Başlangıç için Muhle r89 öneririm. twist modelini alırsanız jileti takıp çıkartmak çok kolay olur. Smile

Öneri için teşekkür ederim. Bu makinenin fiyatı EJ'in 2 katı. Aradaki farka değerse neden olmasın...
Hoşgeldiniz. Kartuşlu aletlerle geçirdiğim 30 küsür yılım için üzülüyorum. Bir daha asla o tip tıraşa dönmem....Evdeki bakır sahanları atıp aluminyum tencere ya da el halılarını atıp makine halısı almak gibi birşey..Şimdilerde işe daha keyifli gider oldum Smile
(12/11/2014, Saat: 01:29)alfa Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz. Kartuşlu aletlerle geçirdiğim 30 küsür yılım için üzülüyorum. Bir daha asla o tip tıraşa dönmem....Evdeki bakır sahanları atıp aluminyum tencere ya da el halılarını atıp makine halısı almak gibi birşey..Şimdilerde işe daha keyifli gider oldum Smile

Hoşbulduk. Yorumları okudukça çok hevesleniyorum ve bir an evvel karar verip aletlerime kavuşmayı planlıyorum. Tabi sizlerin de katkısıyla...
Komşum tekrar hoşgeldiniz. Ben EJ89 kullanıyorum. Gayet memnunum. Bence bir kaç deneme yapıp el becerinizi geliştirmeden Merkur Future gibi bir alet almayın. Zira ilk başlarda açıyı tutturmaya alışmak vs. biraz zaman alacak. Ancak zamanla buna alışabilirsiniz.

Jilet için bence feather'ın 50 liği yerine pek çok markadan birer kutu edinip deneyin. Impa Ticaret'ten bunları kolayca edinebilirsiniz. Forumda Satılık bölümünde Mustafa Bey'in ilanı mevcut ben 7-8 farklı marka jilet edindim. Her tıraşta farklı bir jilet deneyerek bana en uygunu bulmaya çalışıyorum. Hiç deneme yapmadan kendinizi tek bir markaya sabitlemeyin.

Yeni başlayanlar için tıraş kremini köpürtmesi tıraş sabununa göre çok daha kolay. Ben Proraso hassas cilt için krem kullanıyorum şimdilik memnunum. Taylor of Old Bond Street'ten Sandalağacı ve Avokadolu krem sipariş ettim bir arkadaşım getirecek şuan beklemedeyim. Cella forumda da çok tercih edilen bir sabun ama benim bir fikrim yok. Ayrıca sabun alırken adında "refill" geçen her sabunu basmak için ayrıca bir kaba ihtiyacınız olacağını unutmayın. Bu sabunlar normalde kap içinde satılan sabun bitince ahşap, porselen gibi malzemedeki kabı atmadan yeni sabun edinmek için.

Tıraş kabı dediğiniz herhalde köpürtmek için bir kap. Bu durumda amerika'dan gelecek birisi varsa Georgetown Pottery G12 Scuttle getirtebilirsiniz. Lakin bu hem biraz yer kaplar hem de kırılmaması için dikkatli getirilmelidir. Valizde vs. getirilmesi sorun olabilir.

Osma Alum block (Şap taşı) demişsiniz. Önce bir fiyatını kontrol edin dediğim gibi İmpa Ticarette Osma nın ürettiği Fransız malı Zaza marka Alum block var. Ben aldım bir tane. Fiyatı 10 TL. Yurt dışında şap taşları nedense Türkiye'den daha pahalı.

Fırça konusunda hiç bir şey diyemiyorum. Çok fazla kişisel tercihlere bağlı bir şey.

Bir kerede alayım da işi bitireyim diye bir hevesiniz olmasın. Bu iş bir hastalık. Her seferinde yeni bir şey almak istiyorsunuz. Kendinizi durdurmak çok zor. Alışveriş için de amazon genelde en iyi yer değil. Forumda ararsanız veya Lord Sparhawk'ın tiraskeyfim bloguna bakarsanız orada malzemeleri edinmek için pek çok amerikalı firma göreceksiniz.

Umarım en kısa sürede dilediğiniz ekipmanlara kavuşursunuz.
Öncelikle hoşgeldiniz foruma ve geleneksel tıraş dünyasına. Benim önerim bu kadar harcamayı en başta tek seferde yapmayın. Her ürünü beğenemeyebilirsiniz ve ya cildinize iyi gelmeyebilir.
Öncelikle DE alet için forumu okuyun bir sürü seçenek var. Uygun olanlar arasından seçmenize yardımcı oluruz hep birlikte. Fırça için seçenekler de gayet geniş. Forumda Tipsoft u da okuyabilirsiniz. Uygun fiyatlı, çok kaliteli ürünlerdir. Onun dışında ayırdığınız bütçeye göre güzel fırçalar zaten var.
Benim esas değinmek istediğim; sabun için en başta MWF sizi zorlayabilir. MWF ile doğru köpüğü yapmak biraz tecrübe ister. MWF ile birlikte bir çok sabun sizi ilk başta uğraştırır. Bence kremlerle ve arko sabun ile başlayın derim. Köpük kıvamına ve fırçanıza alıştıktan sonra beğendiğiniz sabunları daha rahat kullanırsınız, daha çok keyif alırsınız. En başta kıvamsız köpük ve tahrişli tıraşlar sizi hayal kırıklığına uğratır.
Tıraş sonrası işi sizin kişisel tercihiniz ama Şap için 10 TL gerekli mi bilmiyorum. İ.H.A şap 1.5 TL ve aynı işi görüyor. Aradaki fark çok değil belki ama bana şap için çok para vermek gereksiz geliyor.
Zaten yazılmış ama ben de yazayım. Bir seferde alınıp bitecek bir iş değil geleneksel tıraş. Bazı ürünleri seversiniz bazılarını sevmezsiniz. Zevkleriniz zaman içinde değişir/gelişir. Ona göre yol haritanızı belirlemeniz daha doğru olur bence.

Tekrar hoşgeldiniz forumumuza, bir mesaj uzağınızdayız Smile
Hoşgeldiniz, 500-600 lira ile çok güzel bir set toplayabilirsiniz fakat özellikle sabun ve kremlerin kokularını bilmeden sadece okuduklarınıza göre sipariş ediyorsanız hayal kırıklığı yaratabilirler çünkü çok kişisel bir detay koku denen şey=) Mesela ben forumda TOBS Avocadoyu okurken aklımda bütün banyoyu kaplayan mango&avokado karışık egzotik bir koku oluşturmuştum fakat aslında çok sade bir koku çıkmıştı. Bence önce kesin severim dediğiniz kokulara sahip ürünleri sipariş edin sonra yavaş yavaş diğerlerini toplarsınız. Daha önce İMPA'ya gitmedim fakat orada bu ürünlerin çoğu var, Mustafa bey izin veriyorsa koklayarak almanız daha iyi olacaktır.

Amerika'dan DE alet almanızı tavsiye etmem genelde avrupa fiyatlarından daha pahalı oluyor neden bilmiyorum. Antikacılardan DE,SE aldıracaksanız tabii oranın antikacıları komik rakamlara satıyor ama arkadaşınız DE aletler konusunda bilgisizse bu seçenekde eleniyor.

Ben sizin yerinizde olsam $100lık fırça bütçemin $30(burada ve kendi msğazasında yaklaşık 180 TL) ile Plisson sentetik alırım Amerika'dan(Loccitane mağazasından). Kalan $70 doların bir kısmı ile türk yapımı 1-2 domuzcuk alıp kalanı ile Tipsoft marka kaliteli bir porsuk alırım. Tipsoft için onur98 üstata özel mesaj atabilirsiniz.

İmpa Ticarette OSMA fabrikalarında üretilen Zaza marka şap var, aynı ürün daha ucuza. Jilet konusunda ise Feather evet çok övülen bir jilet ama onun yanında değişik bir çok jilet alıp kendinize en uygun olanı bulmanız iyi olur. Belki featherdan daha çok seveceğiniz ve fiyat/bulunabilirlik olarak daha iyi bir jilet beğenirsiniz=)

Parfüm konusunda tek tavsiyem var, arkadaşınız indirim bulursa Amerikada ülke içinden alsın yoksa Amerikadaki havaalanının Dutyfree mağazalarından alışveriş yapsın. Parfüm işini nasıl olsa Duty free diye Atatürk Havalimanına bırakmayın. $50lık parfüm 55-60€ olarak satılıyor..

Tekrardan hoşgeldiniz, keyifli ve bol köpüklü tıraşlar=)

Edit: Son soruyu şimdi gördüm. Amazonda her şeyi bulmanız sıkıntı olabilir. Forumda yurtdışı satıcıları inceleyen bir başlık var oradan Amerikadaki satıcıları bulabilirsiniz. Benim tavsiyem Italianbarber. Fırçayıda arkadaşınız dolaşırken herhangi bir Loccitane mağazasından alabilir. Harici her şey italianbarber.com'da var hatta bir göz atın, canınızın çekeceği şeyler olabilir=)
Sayfalar: 1 2