Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Altın' ın Durumu (ekonomi)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar arasında yaptığımız bir geyik vardı: "Dolardan Eurodan bize ne, bir lira hala bir lira değil mi gardaşım, ehonomi çoh eyi" diye.

Bu konuşmanın ciddi olanına tanık olana kadar komik geliyordu, sonra bu konuşmayı ciddi ciddi yapan birisini gördükten sonra yıllardan beri yaptırılmayan bir şey yaptım; düşündüm.

Biz özgün, kaliteli, milli, bağımsız bir üretici olmak istiyoruz, tamam da kimlerle? Kim bunları yapacak? Kimde var bu vasıf? Labaratuvarı olmayan üniversite öğrencileri mi? Unvanının ardına saklanıp her türlü terbiyesizliği kendine hak gören akademisyenle mi? Çalışmaktan bi' haber hale gelmiş; teknolojinin, gelişimin, üretimin gökten vahiyle indirildiğini sanan veya bunları yapan adamların hiç çalışmadan "kaderinde varmış zaten" diye düşünen milletin çocukları mı?

Eğitim, liyakat ve laiklik olmadan bu işlerin olmayacağı taraftarıyım ben. Naçizane bir görüş, kimseye bir akıl veya tavsiye verme gayretinde değilim. Lütfen yanlış anlaşılmasın.
@Palace arkadaşım haklı olduğun çok konular olmasına rağmen ümidinizi yitirmeyiniz.

Türk Milleti çalışkandır, Türk Milleti zekidir.
Daha önce bunu başaranlar da bu ülkenin insanları, bu milletin çocukları. Her türlü imkansızlık ve zorluk içersinden yeni bir ülke kurup ayakta tutanlar da bu ülkenin evladı. Kurtuluş mücadelesini verenler Türk Milleti değil miydi yoksa? Cumhuriyetin ilk yıllarındaki yoksulluk ve imkansızlıklar bugünden çok daha kötüydü. Ama o yıllarda yarınlar için umut vardı, azim vardı, cesaret vardı. Eksiğimiz laboratuvarlar veya yakalayamadığımız teknoloji değil, her geçen gün köreltilip törpülenen umutlarımızdır.
(07/08/2018, Saat: 10:23)FearOfATG Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]4 yıl sonra gelen hortlatma
Alış:200
Satış:202

Ne olacak sizce,fikri olan var mı?

2 yıl sonra : 464 lira Angry
(09/08/2018, Saat: 11:17)ziyanınjileti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]2 gün sonra gram altın...
Alış: 206
Satış: 208

Ne olacak sorusuna cevap: döviz kurları ve altın yükselişine hız kesmeden devam edecektir.

2 sene önceki mesajımı görünce duygulandım. Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi; işte cesaret, işte fazilet, işte fedakarlık, işte mertlik, işte adam gibi adamlık... Big Grin
Sayfalar: 1 2 3