Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yeniyim. Önerilerinizi bekliyorum.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba arkadaşlar,

Geleneksel tıraş dünyasında çok yeniyim. Her şey bundan bir kaç ay önce Body Shop'ta gezerken tıraş kremi ve fırçalarını görmemle başladı. O zamana kadar basınçlı teneke tıraş jeli ve Fusion kullanıyordum. Bu nedenle fırça ve krem ilginç gözüktü ama kendi kendime dur bakalım bir de internette arayalım. Belki bu çok iyi değildir dedim. İyi ki de demişim. Meğerse onlar deryada birer damla imiş ve pek de tercih edilmeyen damlalarmış. Bir süre geltir'i ve başka yabancı bir iki forumu okuduktan sonra Edwin Jager DE89, Edwin Jager Best Badger Fırça, Proraso Sensitive Skin tıraş kremi ve Feather Jilet edinerek bu dünyaya adım attım.
Şimdilik sadece krem ve fırçayı kullanıyorum. Daha jileti kullanmaya cesaret edemedim. Yaptığım köpüğün kalitesi ilk denemelere göre bayağı ilerledi ve şuan jellere kıyasla çok daha iyi tıraş oluyorum. Bir de jileti kullanmaya cesaret ettirebilirsem kendimi çok mutlu olacağım.
Hem tıraş teknikleri hem de Türkiye'de malzeme temini konusunda her türlü önerinizi bekliyorum.
Hosgeldiniz, dogru adrestesinizSmile
Hoşgeldiniz, temel ekipmanı edinmişsiniz, artık yavaş yavaş EJ89 kullanmaya başlayın. Düşündüğünüz kadar çekinilecek bir şey değil merak etmeyin. Belki Feather yerine daha az keskin jiletler edinebilirsiniz. Sert ve gür sakal yapısı için Perma-sharp, daha yumuşak sakal yapısı için Astra ile başlayabilirsiniz.
Keyifli tıraşlar.
(05/11/2014, Saat: 14:03)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz, temel ekipmanı edinmişsiniz, artık yavaş yavaş EJ89 kullanmaya başlayın. Düşündüğünüz kadar çekinilecek bir şey değil merak etmeyin. Belki Feather yerine daha az keskin jiletler edinebilirsiniz. Sert ve gür sakal yapısı için Perma-sharp, daha yumuşak sakal yapısı için Astra ile başlayabilirsiniz.
Keyifli tıraşlar.

İlginiz için teşekkür ederim. EJ89'un içinden hediye olarak bir paket Derby jilet çıktı. İlk denememi onunla yapmayı düşünüyorum. Perma-Sharp benim de satın alınacaklar listemde var. Forumda sıkça okudum. Bu hafta sonu ilk denemelerimi yağmayı planlıyorum.
Hoş geldin Cihan,
Jiletle ilk tıraş oluşunda kartuşlara nazaran tahriş açısından biraz sorun yaşayabilirsin, ama sakın vazgeçme, bu sorunları çoğumuz yaşamıştır.
Doğru jilet, krem (veya sabun) ve mild bir alet ile el tekniğin birleşince hiç sorun kalmayacak.
Kartuşlulara has teknik olan bastırarak tıraş olmayı ne kadar kısa zamanda terk eder, DE ile bastırmadan olursan o derece rahat edersin.
Derby jilet genellikle önerilmez, kendine uygun jileti bulman için elinden geldiğince tüm jiletleri denemeye bakın ..
Bence hemen bir DE ile tıraş olun..
Evet gercekten kartusta hem kazimak hemde bastirmak zorunda kaliyor insan. DE alete alisinca hem daha guzel hemde daha temiz tiras cikiyor. benim ilk tecrubem baya kanliydi Smile ama sabir ve dogru teknikle simdi guzel tiraslar cikariyorum. Bence hemen deneyin,hayat birseyleri ertelemek icin cok kisa.
(05/11/2014, Saat: 14:10)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]EJ89'un içinden hediye olarak bir paket Derby jilet çıktı. İlk denememi onunla yapmayı düşünüyorum.

Hoşgeldiniz öncelikle. Keyifli tıraşlar dilemek isterdim ancak pek çok arkadaşın deneyimleri sonrasında oluşan fikir sonucunda ilk denemenizde sizde bunu yaparsanız pek keyifli olmayacak gibi..
(05/11/2014, Saat: 15:50)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz öncelikle. Keyifli tıraşlar dilemek isterdim ancak pek çok arkadaşın deneyimleri sonrasında oluşan fikir sonucunda ilk denemenizde sizde bunu yaparsanız pek keyifli olmayacak gibi..

Yorumlar için herkese çok teşekkür ederim. Bu durumda Derby'ler boya kazımak vb. amaçlarla kullanılmak üzere alet çantasına gidiyor. Perma-Sharp ve Feather var elimde. Bunlardan hangisi ile deneme yapmalıyım?
Perma-Sharp deneyebilirsiniz. Milyoncularda rapira ve astra jiletleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Onları da ilk deneme için kullanabilirsiniz.
Hoşgeldiniz, keyifli ve bol köpüklü tıraşlar =)

Derby jiletleri hemen bir köşeye atmayın öyle yurtdışında pek çok kişinin beğendiği ve benim de arada sırada ustura ile kullandığım bir jilettir. Eğer çok gür ve sert sakalınız yoksa günlük tıraşta kullanabilirsiniz. Zaten bence jiletler arasındaki fark gün aşırı tıraşta belli oluyor yoksa günlük sakalı herhalde piyasadaki her jilet rahatlıkla keser. Kendinize ebay veya yurt dışı sitelerden bir sample pack edinip size en uygunu bulana kadar değişik kombinasyonları deneyebilirsiniz.

Tekrardan keyifli tıraşlar
Sayfalar: 1 2 3