Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Yeniyim. Önerilerinizi bekliyorum.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Hosgeldiniz komsum, bende yeniyim. Ben ej 89 u 21.99 pounda shavingshacktan siparis ettim pzt gunu, elime ne zaman gecer diye dusunuyorum. Bu arada siz ne kadar surede aldiniz ve aleti elinize ilk aldiginizda verdigi his nasil?
(05/11/2014, Saat: 19:30)iceman_54 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hosgeldiniz komsum, bende yeniyim. Ben ej 89 u 21.99 pounda shavingshacktan siparis ettim pzt gunu, elime ne zaman gecer diye dusunuyorum. Bu arada siz ne kadar surede aldiniz ve aleti elinize ilk aldiginizda verdigi his nasil?
Shaving shack in %20 indirim kodu vardi.ayrıca ödeme sırasında sepete 10lu feather jilet de eklenebiliyor. Umarım bunları yaptınız.
O zaman siz de hoşgeldiniz. Ben traditionalshaving.co.uk den aldım. Vergi olmadığı ve başlangıç seti indirimi yaptığı için sizin aldığınızdan biraz daha uyguna geldi. Elime ilk aldığımda çok dengeli bir his verdi ama daha kullanmadığım için pek bir şey söylemek istemiyorum.
Hoşgeldiniz.
Traditional shaving gercekten guzel ve hizli bir site tavsiye ederim herkese


Sent from my iPhone using Tapatalk
Tekrar merhaba arkadaşlar. Tavsiyelere uyarak ilk denememi daha fazla ertelemedim ve ilk tam geleneksel tıraş denememi gerçekleştirdim. Sık ve sert bir sakalım var. Buradaki önerileri elimden geldiğince takip ederek öncelikle duş aldım. Duş sonrası yüzümü temizleyici jelle temizleyip peeling yaptım. Daha sonra yüzümde köpük hazırlayarak ilk köpüğü yumuşatma amaçlı kullanıp yıkadım. Ardından Perma-Sharp jilet ile ilk perde tıraşımı oldum. İlk perdede bütün tıraşı WTG oldum. Normald tıraş olurken müzik dinlerim. Bu sefer sesi duyabilmek için müziği de kapadım. İlk başta alıyor mu almıyor mu derken jiletin gayet başarılı bir şekilde sakalları aldığını gördüm. Açıyı her yerde tutturamasam da çoğu yerde yakınca bir tıraş yakaladım. İkinci perdede XTG olarak normal kartuşlu makineden daha yakın bir tıraşı da yakaladım. Her şey bu noktaya kadar güzeldi ama ben bu noktada üstatları dinlemek gerektiğini kendime uygulamalı bir şekilde öğrettim. Önerilere aldırmayarak 3. perdeye geçtim ve 3. perdeyi ATG olarak oldum. Sonuç: Bolca tahriş, çeşitli yerlerde kanamalar, boyunda adem elmasında bir kesik. Bundan sonra yüzümü yıkadım ve şap taşını ıslatarak bütün tıraş bölgesine sürdüm. Kanayan yerlerden iki defa geçtim. Bir yanma yaptı ama çok can yakan türde değil de hafif ısıran tatlı bir yanma oldu. Bir iki dakika bekledikten sonra yüzümü tekrar yıkayarak şapı temizledim. Son olarak da after shave balsam kullanarak tıraşımı bitirdim. Yüzümün kızarıklığı bir iki saat kadar sürdü ama yine de bu güne kadar olduğum en yakın tıraştı. 12 yaşımdan beri yüzüm hiç bu kadar yumuşak olmamıştı. Bundan sonra üstatların uyarılarını da dinleyerek, zamanla ta tekniğimi geliştirerek çok daha başarılı tıraşlar olacağımı umuyorum.
Sıhhatler olsun cihan komşum. Çok tanıdık geldi Smile Ben de ilk Yuma ve Perma ile tıraş olmuştum. dun gibi aklımda hissiyatı.
(10/11/2014, Saat: 11:51)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tekrar merhaba arkadaşlar. Tavsiyelere uyarak ilk denememi daha fazla ertelemedim ve ilk tam geleneksel tıraş denememi gerçekleştirdim. Sık ve sert bir sakalım var. Buradaki önerileri elimden geldiğince takip ederek öncelikle duş aldım. Duş sonrası yüzümü temizleyici jelle temizleyip peeling yaptım. Daha sonra yüzümde köpük hazırlayarak ilk köpüğü yumuşatma amaçlı kullanıp yıkadım. Ardından Perma-Sharp jilet ile ilk perde tıraşımı oldum. İlk perdede bütün tıraşı WTG oldum. Normald tıraş olurken müzik dinlerim. Bu sefer sesi duyabilmek için müziği de kapadım. İlk başta alıyor mu almıyor mu derken jiletin gayet başarılı bir şekilde sakalları aldığını gördüm. Açıyı her yerde tutturamasam da çoğu yerde yakınca bir tıraş yakaladım. İkinci perdede XTG olarak normal kartuşlu makineden daha yakın bir tıraşı da yakaladım. Her şey bu noktaya kadar güzeldi ama ben bu noktada üstatları dinlemek gerektiğini kendime uygulamalı bir şekilde öğrettim. Önerilere aldırmayarak 3. perdeye geçtim ve 3. perdeyi ATG olarak oldum. Sonuç: Bolca tahriş, çeşitli yerlerde kanamalar, boyunda adem elmasında bir kesik. Bundan sonra yüzümü yıkadım ve şap taşını ıslatarak bütün tıraş bölgesine sürdüm. Kanayan yerlerden iki defa geçtim. Bir yanma yaptı ama çok can yakan türde değil de hafif ısıran tatlı bir yanma oldu. Bir iki dakika bekledikten sonra yüzümü tekrar yıkayarak şapı temizledim. Son olarak da after shave balsam kullanarak tıraşımı bitirdim. Yüzümün kızarıklığı bir iki saat kadar sürdü ama yine de bu güne kadar olduğum en yakın tıraştı. 12 yaşımdan beri yüzüm hiç bu kadar yumuşak olmamıştı. Bundan sonra üstatların uyarılarını da dinleyerek, zamanla ta tekniğimi geliştirerek çok daha başarılı tıraşlar olacağımı umuyorum.
Arkadaşlar, birinci haftamı doldururken sizlere kısa bir güncelleme vermek istedim. Bu süreçte bir kere bile kartuşlu makineyle tıraş olmadım. Bu sabah çok yorgun uyandığım için elim bir an kartuşa gitti ama bir 4-5 saniye baktıktan sonra yerne koyup EJ89'umu kullandım yine. Tıraş olmak için şu ana kadar Perma-Sharp, Bolzano, Rapira ve Wilkinson jiletleri denedim. Günlük tıraş olduğum için ve yeni olduğum için farkları çok açık göremedim. Sadece gördüğüm: Perma-Sharp adı gibi çok keskin. Dikkatli olmak gerekiyor tahrişe sebebiyet vermemek için. Bolzano baya zorlanarak tıraş etti. Daha sonraki denemelerimde nasıl sonuç verdiğini göreceğiz. Wilkinson da güzel bir tıraş sağladı. Fakat şu ana kadar denediklerimin arasında günlük jiletim olmaya en yakın adayı Rapira olarak görüyorum. Benim sakalıma bayağı uygun geldi. Ne çok agresif ne de çok mild. Zaten Mustafa Bey'den 10 adet yerine yanlışlıkla 10 paket aldığımdan dolayı uzunca bir süre de yetecek Rapiram var.
(14/11/2014, Saat: 11:01)cihankeskin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar, birinci haftamı doldururken sizlere kısa bir güncelleme vermek istedim. Bu süreçte bir kere bile kartuşlu makineyle tıraş olmadım. Bu sabah çok yorgun uyandığım için elim bir an kartuşa gitti ama bir 4-5 saniye baktıktan sonra yerne koyup EJ89'umu kullandım yine. Tıraş olmak için şu ana kadar Perma-Sharp, Bolzano, Rapira ve Wilkinson jiletleri denedim. Günlük tıraş olduğum için ve yeni olduğum için farkları çok açık göremedim. Sadece gördüğüm: Perma-Sharp adı gibi çok keskin. Dikkatli olmak gerekiyor tahrişe sebebiyet vermemek için. Bolzano baya zorlanarak tıraş etti. Daha sonraki denemelerimde nasıl sonuç verdiğini göreceğiz. Wilkinson da güzel bir tıraş sağladı. Fakat şu ana kadar denediklerimin arasında günlük jiletim olmaya en yakın adayı Rapira olarak görüyorum. Benim sakalıma bayağı uygun geldi. Ne çok agresif ne de çok mild. Zaten Mustafa Bey'den 10 adet yerine yanlışlıkla 10 paket aldığımdan dolayı uzunca bir süre de yetecek Rapiram var.

Komşum kartuşları bence kaldırın. Ben genelde erken kalkarım. Tıraş olmak icin 20 30 dk. daha erken kalkiyorum cogu zaman ama değiyor.
(14/11/2014, Saat: 12:06)bayercy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum kartuşları bence kaldırın. Ben genelde erken kalkarım. Tıraş olmak icin 20 30 dk. daha erken kalkiyorum cogu zaman ama değiyor.

Ben de 10 dakika daha erken kalkmaya başladım. Kartuş nedense hanım etrafı düzenlerken çıkmış ortaya. Kaldırdım yerine. Smile
Sayfalar: 1 2 3