Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: 2 Sene + 5 Aylık Bir Gecikmeyle; Selamlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhabalar, selamlar. Adım Emre. Okulum bitti ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Foruma 22.05.2012 tarihinde kayıt olmuşum. Şu anda 19 yaşındayım. 20'ye bir iki ay var. Gördüğüm kadarıyla forumun en genç üyesi unvanı elimde. Aksi kanıtlanıncaya dek unvan benimdir. Tongue Yani 17 yaşında diyelim kayıt zamanım. Evet, 17 yaşımda tıraş edebileceğim sakallarım vardı. Okula her sabah tıraş olup öyle giderdim. Annem, her gün sabahın köründe saatlerce aynanın karşısında zaman geçirmemi istemiyor; gün aşırı tıraş olmamı söylüyordu ama nafile. Smile Tıraş + saçlarımla uğraşmak + kahvaltı hayli erken uyanmamı gerektiriyordu.

Okula gittiğimde bazı arkadaşlarım tıraş olmama özenip takdir ediyor, bazıları da her gün üşenmeden tıraş olmamdaki bu sevdaya anlam vermeye çalışıyordu. Onlara uyku tatlı geliyordu, bana ise tıraş olmak. Smile O zamanlar 5 bıçaklı Gillette ile sinekkaydı tıraş olmaya çalışıyordum. Sonuç tahmin ettiğiniz gibi; tahriş, kızarıklık, kaşıntı... Yüzüme buharlı havlular mı basmadım, duş mu almadım bana mısın demedi sonuç alamıyordum. Big Grin Daha sonra araştırmaya başlamış olacağım ki geltir’e denk gelmişim ve kayıt olmuşum.

Bir pazar sabahı her zaman gittiğim evimizin hemen karşısındaki bakkala temel ihtiyaçlar için uğradım. Bir de ne göreyim! DE bir makine. Big Grin Tabii o zamanlar kavramları bilmiyorum Double Edge vs. Forumdan veya bir yerden bilgilendiğim belli ki bununla sinekkaydı bir tıraş elde edebileceğimi düşündüm. Mavi bir kutu içerisinde sadece bir tane var. Haliyle bir tane olunca ve kutu kasanın hemen yanında adamın önünde durunca sormak zorunda kaldım satılık mı diye. Satılıktır herhalde ama fiyatını tam olarak bilmiyorum dedi. Asıl sahibi değildi markette duran adam. Tam üç defa git – gel yaptım fiyatını öğrenip öğrenmediğini sormak için. Sabırsızlanıyordum alıp denemek için. İkinci gidişimde de aynı cevabı aldım: “Öğrenemedim.” Biraz üzüntü, biraz da kızgınlıkla marketten çıktım. Aslında evde babamın bir DE’si vardı fakat yüzüme vurmak istemiyordum; paslıydı. Kullanılamayacak halde olduğu aşikâr ki babam dahi kullanmıyordu. Halen kartuşlu makinelerle tıraş olur. Neyse konumuza dönelim. Akşam olmuştu. Bu sefer kafamda acaba satıldı mı satılmadı mı sorularıyla gidiyordum markete. Şükür ki bizim alet hâlâ yerinde, marketin asıl sahibi Hicabi abi markette, benim de keyifler yerinde Big Grin 5 TL gibi bir şey vermiştim herhalde. E birde buna jilet lazımdı. Sadece tek bir çeşit vardı: PERMA – SHARP. Yaklaşık bir ay önce 2,5 sene önce aldığım DE makineyi kutusuyla beraber pas tutmuş bir şekilde atarken, makineyle birlikte aldığım markette tek bir çeşit olan PERMA – SHARP’ı da içine koyduğumu fark ettim. Makine hangi çöplükte bilmiyorum ama PERMA – SHARP içinde bir tane jiletiyle birlikte hâlâ bende:

nKueQ6.jpg

Pazar günü olduğunu söylemiştim. Yarın okul vardı. Bir an önce uyuyup sabah olmasını istiyordum. Ee beklenen gün gelir çatar. Cami hocasından önce uyanıp (!) başladım hazırlıklara. Aynada kendimi görmemi engelleyen havludan çıkan buharları sildikten sonra, arko tıraş kremiyle bir güzel köpürttük cildi. Sonuç gerçekten inanılmazdı. Geleneksel tıraşın ilk zevkini tatmıştım. Takılmadan, yağ gibi akıyordu jilet. Artık acemi şansı mı dersiniz bilmiyorum alttan girdim üstten çıktım ve çok tatmin edici bir sonuçla karşılaştım. Cildimde herhangi bir kızarıklık vs. yoktu ama aradan saatler geçtikten sonra belli bölgelerde kaşıntı başlamıştı. Her neyse okula gidilir, tören olur, sırayla herkes içeri girer. Pazartesi olduğu için nöbetçi hocalar saç sakal kontrolü yaparlar göz ucuyla. Saçı sakalı birbirine girmiş adamları ayırırlar okula almazlar. Kızlar için ise makyaj yapan var mı vs. bayan hocalar da bunları kontrol eder. Sağda solda kuyruktan ayıklanan öğrenciler hocalara “Ya hocam izin verin geçeyim devamsızlığım çok sınıfta kalacağım.”, “Hocam bendeki de sakal mı ya Ahmet’in sakalları benden çok o geçti!” gibi konuşmalar arasında kendimce sinekkaydı tıraş olmanın verdiği mutlulukla kasılarak geçiyorum kapıdan. Geometri hocamız Fevzi başkan da fark etmiş olacak ki yabancı bir isim söyleyerek –ismi hatırlamıyorum– “… gibi tıraş olmuşsun, beğendim.” dedi. Ben şok olmuştum. İşte şimdi egomun nerede olduğunu sormayın bana. Gökyüzüne bakıyorum o nasıl bir hız. Ego tavanı falan deldi nereye gidiyorsa artık. Big Grin Kulakları çınlasın Fevzi hocamın.

Artık nasıl olduysa 2,5 sene ara vermişim. Virüs bu sefer tam olarak bulaştı bana bundan eminim. Yaklaşık bir ay önce aldığım malzemeler:

qXv0Bc.jpg

Evet, Ali Bıyıklı ile tıraş oluyorum. Her ne kadar jileti usturaya takmaya tam alışamasam da. Teknik çalışıyorum ve yakın tıraş olacağım diye zorlamıyorum. Bu işin sırrı gerçekten bastırmamakta. Hele köpüksüz bir yerden bastırarak geçtim aman Allah’ım yaktı orayı yaktı! Big Grin Şükür hafif tahriş dışında önemli bir şey yaşamadım. Yukarıdaki siyah kaba derby tıraş sabunu, turuncuya ise arko tıraş sabunu bastım. Köpürtmeyi gördüğünüz mavi plastik kapta yapıyordum fakat evde şunu bulana kadar:

8KfbgC.jpg

Bakır, ayakları olmasa tas denilebilir. Ayaklarını kırmayı düşündüm. Elimde tutarken rahatsız ediyorlar. Smile
Pazartesi günü impaticaret aracılığıyla da şunları sipariş etmiştim sağolsun Mustafa Bey hediyeleriyle birlikte göndermiş. Bugün elime ulaştı:

pds7a9.jpg

EJ DE8911–BL, Cella ve jiletler. Sonumuz hayrola diyorum. Big Grin Tahmin ediyorum ki bu işi bir daha bırakmayacağım. Daha doğrusu bırakamayacağım.

Uzun bir giriş oldu. Forumda zamanla birbirimizi tanıyacağız inşallah. Gerçi forumun bir çok üyesi birbirini tanıyor gibi geldi bana.
Ben yazarken keyif aldım, umarım sizler de okurken keyif alırsınız. Saygılar.



Ekstra:


Tekrar hoşgeldiniz.
yeni ekipmanlar süper.
Keyifli tıraşlar dilerim
Yeni üyeyim ama yinede yazınızı keyifle okudum Big Grin Çok güzel ya Smile Ben yaş olarak sizden büyüğüm çok olmasada fakat Benim sizinki kadar geçmişim yok geleneksel ıslak tıraş konusunda lisede merak sarmamıştım yani Smile Fakat şunu söylemek gerekiyorki bu aletler, sabunlar ve jiletler günümüz modern aletlerden kat be kat daha iyi.Eskiler bu konuda kesinlikle haklı Wink Sizde de olduğu gibi bende de aynı şikayetler bulunuyordu kartuşlu kullanırken.Bu sene eylül ayında geleneksel jiletli tıraş makinesine geçince tüm şikayetlerim bitmişti.Bende İmpa Ticaretten Mustafa Bey'e siparişlerimi verdim, bekliyoruz bakalım.

Neyse laf çok uzadı Big Grin Tekrardan hoşgeldiniz diyorum forumun yeni üyelerden biri olarak
Artık size hoş geldiniz desem mi demesem mi bilemiyorum Emre, eski kayıtlı bir üyesiniz, benim foruma kayıt tarihim sizden çok yeni, daha yaşını doldurmadı! ..
Yazınız uzun olmasına rağmen sıkıcı olmayacak şeklide akıcı olmuş, insan kolayca okuyuveriyor ..
Ama yine de adet yerini bulsun ..
Hoş geldiniz! Wink
Kalemin kuvvetliymis, hosgeldin Smile


Sent from my iPhone using Tapatalk
sanırım sırada tobs, tabac, mwf felan var gibi görünüyor Smile
Hoşgeldiniz demeye gerek yok size keyifli tıraşlar dilemek daha makul olacak gibi. Bu kadar uzun bir gecikmeyi telafi etmek için daha aktif olursunuz heralde bundan sonra Wink
(23/10/2014, Saat: 11:44)Chinaski Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz demeye gerek yok size keyifli tıraşlar dilemek daha makul olacak gibi. Bu kadar uzun bir gecikmeyi telafi etmek için daha aktif olursunuz heralde bundan sonra Wink

+1
bol köpüklü tahrişsiz tıraşlar, hoşgeldiniz Smile
Tekrar hoşgeldiniz, keyifli bir yazı olmuş Smile.
Sayfalar: 1 2