Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: yeni başladım :)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
merhaba arkadaşlar,
çok uzun süredir 2 gün de bir traş oluyorum ama artık traş cehennem azabı gibi gelmeye başladı. derim çok ince galiba yüzüm çok fazla tahriş oluyor diyordum, biraz araştırınca köpüklerin ve kartuşlu traş bıçaklarının sebeb olduğunu anladım. forumun hemen hemen hepsini okudum Smile ama hangi ürünü alacağıma karar veremedim. genel olarak herkes kendi yüzüne göre bir ürün almalı diyorsunuz benim hem cildim hassas hemde sakalım gür ve sert birde çenemin altında devamlı kalıntı kalan bölge var, o kısmı tersten almam gerekiyor ama tersten alınca tahriş tavan yapıyor ucu beyaz sivilceler çıkıyor böyle bir duruma tavsiyeniz var mı?
bir arkadaşın bloğunu da okudum sanırım jiletlerin işe yarar örnekleri genelde yurt dışında. yurt içinde temin edilecek bir yer yok mudur?
son olarak makinalar çok mu önemli sonuçta tıraşı yapan jilet değil mi? çok çeşitli makinalar var? birbirinden farklı mı ki?
birde traş takımları fotolarını gördüm ağzım açık kaldı Smile sanırım bazı arkadaşlar olayı aşmışBig Grin
Hoşgeldiniz,2-3 aya sizinde olacaktır o kadar ürününüz Big Grin

Bende ilk bu işe girdiğimde yüzüm hassas diyordumda aslında yüzüm hassas değilmiş suç kartuşlu jiletlerdeymiş.Şimdi en ufak bir tahriş yaşamadan sıfır tıraş oluyorum.Sivilcelenme tahriş kızarıklık kıl dönmesi hiçbirşeyden eser kalmadı Big Grin

Yurtiçinde gayet kaliteli jiletler var dışarıya çok bakmaya gerek yok,makine için dışarısı şart ama ya da aile yadigarı bir slim çıkma ihtimali var Smile Giriş için alacağınız makine WS oda 10 liraya ülkemizde bulunmakta.Jilet olarak Rapira,Astra,Permasharp alıp deneyebilirsiniz sırasıyla.Aradığınız her bilgi forumda mevcuttur büyük ihtimal Smile İyi tıraşlar..
Eggman dostuma katılıyor ve ekliyorum:
Nivea after shave sensitive

Bu arada iyisi kötüsü biraz tecrübe ederek göreceksiniz. Bahsi geçen ürünler çoğunluğun beğendiği ve memnun kaldığı ürünler olmakla beraber herkese uygun olacak diye bir durum yok. Biraz video izleyip doğru köpük hazırlamayı ve tıraş bıçağınıza doğru açıyı vermeyi öğrenmeniz geleneksel tıraşa adaptasyon sürenizi kısaltacaktır. Linguist arkadaşın videoları var forumda önce onları izleyin. Biraz ingilizceniz de varsa Mantic biraderin videoları çok yardımcı olacaktır:











Crabtree Evelyn'de Türkiye'de hala açmadıya mağaza nasıl deliriyorum.Çok kaliteli ürünlerine tanık oldum çevremden ve eminimki tıraş ürünleride aynı kalitededir.
Bir traşzede daha hoşgeldinin aramıza.
4x4 traşlar dileğimle iyi forumlar.

Big Grin merhabalar
hosgeldınız kardesım
bu forma uye olanların en gec 2 ay ıcınde hemen hemen tum takımları artık fazlasıyla tama oluyor.Ondan sonra malzemelerı banyoda koyacak mekan arıyorlar benım gıbı Big GrinBig GrinBig Grin
mriza dostum!
yurtdışından ürün alcaksan korkma al. ben şimdiye kadar 4-5 kez aldım herhalde... bir şey olmadı. bu forumdaki arkadaşlara da bir şey olmadı, size de olmaz. bir tek bossyje dostumuzun öyle bir sıkıntısı oldu. o da biraz şans işi.
makineler çok farklı. işin içine girince göreceksiniz. en en temel farkı jilet koruma barı açıklığı ve jileti düzgün tutabilme özelliğidir. bundan sonra ağırlık, malzeme, görsellik gibi performansa az veya hiç etki eden faktörleri sıralayabiliriz. bunlardan başka yine performansa etki eden slant (eğik ağızlı) ve open comb (taraklı) tip makineler de var... jilet yükleme kolaylığı sağlayan TTO (kelebek) makineler ve gerektiğinde farklı koruma barı uzaklığını sağlayabilen adjustable (ayarlanabilir) makineler var. hepsi ihtiyaç ve tercihlerle ilgili...
okumaya devam, çok faydalı bilgi var...

Ve hoşgeldiniz...
çok sağalun arkadaşlar Smile
bugün astra ve rapira jilet buldum Smile
wildkinson makine aldım gitti gidiyordan(ama kargoyu bekleyemeyeceğimden 3 milyona seyyar satıcıının en kaliteli dediği bir makine daha aldım.)
arko tıraş sabunu 3 tane 1.5 tl den Smile
tas falan Smile ancak fırça çok düşündürdü kimse sattığı fırçanın ne kılı olduğunu bilmiyor Smile
yine seyyar satıcının en iyisi dediği bir fırça aldım 5 liraya Smilehadi hayırlısı pazartesi başlayacağım.
fırçalardomuz kılıdır. yurdumuzda porsuk, at filan bulmak çok çok zor...
(11/03/2012, Saat: 01:46)mriza1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]çok sağalun arkadaşlar Smile
bugün astra ve rapira jilet buldum Smile
wildkinson makine aldım gitti gidiyordan(ama kargoyu bekleyemeyeceğimden 3 milyona seyyar satıcıının en kaliteli dediği bir makine daha aldım.)
arko tıraş sabunu 3 tane 1.5 tl den Smile
tas falan Smile ancak fırça çok düşündürdü kimse sattığı fırçanın ne kılı olduğunu bilmiyor Smile
yine seyyar satıcının en iyisi dediği bir fırça aldım 5 liraya Smilehadi hayırlısı pazartesi başlayacağım.
domuz kılıysa kötü Sad kullanmak istemiyorum onu ama forumu araştırınca porsuk fırçada bulabileceğimi anladım en kısa zamanda ondan da edinirim.
tıraştan sonra ne kullanıyorsunuz? nivea after shave traştan sonra gömleğin yakasında falan leke bırakıyor uzun süre yüzde kaygan bi his bırakıyor ondan pek kullanamıyorum.
psyco arkadaşın eklediği videolarda alkolsüz bir after shave kullanın diyo ama yıllarca kolonya kullandık sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
birde cahilliğime bağışlayın şap ne? forumda kimse açıklamaış Smile
bu arada rapira jiletin 10 tanesini 1 liraya astra jiletin 10 tanesini(2kutu) 2 liraya aldım.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9