Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Herkese Merhaba
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhabalar...Smile

Öncelikle sonunda Türkiye'de geleneksel tıraş ile ilgili site bulduğum için çok mutluyum onu belirtiyim.

İlk defa yabancı bir forumda tanışmıştım geleneksel tıraş ile; beni çok etkilemişti ama korkudan olsa gerek bu işe girmeye cesaret edememiştim.Şimdi bu forumu da görünce dedim ne olacak öğreniriz zamanla.

Zaten tıraş bıçaklarının, geleneksel tıraşa oranla çok daha fazla para gerektirmesi de beni yeni arayışlarada yönlendirdi.

Aslında sorularım da var.İlk tıraş makinası,jilet,fırça ile ilgili ama önce tanışalım :p. Ben forumda o konuları nereye açacağımı öğrendiğim zaman(veya hangi konuya yazacağımı) orda iletirim bu sorularımı.

Tekrardan herkese selamlar...
hoşgeldiniz.... özellikle de soru sormadan önce tanışma yolunu seçtiğiniz için. Smile
Ayrıca belirteyim geleneksel tıraşın ucuz olabileceğini düşünmek bazen yanlış olabiliyor. Aramızda bunu başarabilen neredeyse yok gibi.. Big Grin
Hoşgeldiniz forumumuza...
öncelikle aramıza hoşgeldiniz burası bağımlılık yaratan bir sitedir ... gün geçtikçe geleneksel ve ıslak tıraşla ilgili bir çok şey göreceksiniz bu sitede... sizin sorularınızı daha önce tıraş keyfim adlı blokta çok güzel bir araştırma yazısı olarak yazılmış ;
http://tiraskeyfim.blogspot.com/2011/08/...nleri.html buradan inceleyebilir fikir edine bilirsiniz.... bu yazı sizi tatmin edecektir uygun başlıklar altındaki incelemeleri tartışmaları takip edebilir fikir edinebilirsiniz sorularınızı seve seve yanıtlayacağımızdan emin olun ... http://jiletvetiras.blogspot.com/ bu sitedede güzel inceleme yazıları var gözatabilirsiniz... tekrar hoş geldiniz...
hoşgeldiniz,

bol köpüklü tıraşlar dilerim.
Forumumuza hoşgeldiniz. Umduğunuzdan fazlasını bulmanız dileğiyle.
(09/03/2012, Saat: 05:20)Lovermann Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tekrardan herkese selamlar...

Hoşgeldiniz, burdan denizliye de selamlar.
hoşgeldiniz
hoşgeldiniz aramıza, arkadaşların dediği gibi başta ucuz geliyor ancak öyle bir bağımlılık halini alıyor ki zamanla daha fazla ödemek isteyebiliyorsunuz, tabii bunu keyfiniz için yapıyorsunuz, modern kartuşlu makinelerdeki gibi zorunluluktan değil. sayın kumuca' nın verdiği linklerde birçok şey öğreneceksiniz, geri kalanı için de burada herkes can atıyor bir avuç tıraşdaşına yardımcı olmak adına. korkacak birşey yok, hele bir başlayın gider o "kendin yapamazsın yav zor iş o" diye aklımıza kazıdıkları düşünceler. ülke içinde görüp görebileceğiniz en sıcak ve dosthane forumdasınız. en kısa sürede sorularınızı ve geleneksel tıraştaki ilerlemelerinizi görmek dileğiyle.
selamlar.
Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Bu kadar fazla kişiden de cevap beklemiyordum doğrusu Big Grin

Ben de başlangıç için kendime bir liste çıkardım.Alışverişe çıkarım yarın herhalde.

Araştırmalarım sonunda kendime bir başlangıç seti çıkardım.Eğer yanlış yer değilse listemi de yazayım.
Makina:Wilkinson Sword Classic
Fırça:Jaguar 2003
Arko Krem veya sabun
Jilet için de aslında karışık paketlerden almak istiyorum ama yurtiçinden bulmak zor sanırım.O yüzden Perma-sharp veya Astra mavi falan düşündüm.

Bu listedeki ürünleri yurtiçinde bulmak zor olmasa gerek.AVM gibi yerlerde satılıyor mu bilmiyorum ama yarın alışverişe çıkınca gezelim görelim.

İlk defa başladığım içinde direk yurtdışından Edwin Jagger almayayım diye düşündüm.Bilmiyorum doğru mudur?
merhabalar
hosgeldınız aramıza
jıletler artık mılletın kafasına kartuslu makıneler yeraldıgından dolayı malesef eskısı gıbı bol mıktarda buluanamayabılıyor. Fakat aslında geleneksel tıras olan haylı fazla.Bu yuzden talebe gore artıs gosterdı son zamnlarda.Jıletler ıcın mılyonnculara ve bazı marketlere gozatın derım
Sayfalar: 1 2