Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Selamlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkeze selamlar
Arkadaşlar ismim Murat. Forumu Tıraş keyfim sayesinde keşfettim ve aranıza katılmış bulunmaktayım. tıraş konusunda malesef şansız insanlardanım yumuşak bir cilt ve sert sakallara sahip olduğum için hiç bir tıraş bıçağı beni bu zamana kadar memnun edemedi, bende çareyi ustura kullanmakta aradım ancak hiç bir bilgim olmadığı için malesef o konudada tam bir fiyasko yaşadım. Traşdan sonra heryerimde hale sakallar ve kan içindeydim Smile Sebebi ise yüzümü kesmem değil nokta nokta yüzümde kan izleri oluşmasıydı ve çok büyük bir yanma vardı yüzümde Smile Bende yavaş yavaş araştırmaya başladım ve sizi buldum umarım beni de aranıza kabul eder ve tecrübelerinizi benimle paylaşıp yol gösterirsiniz. Şimdiden herkeze teşekkürler iyi forumlar.

Murat OKUMUŞ / MUĞLA
hoşgeldiniz,
denemedi iseniz forumda çok övülen de aletlerden ve jiletlerden bir kombine denemelisiniz. usturaya oranla hem daha pratik, hem daha tehlikesizdir.
ustura elinize almak için biraz erken olduğu görüşündeyim. ile ustura derseniz birkaç ay jiletli usturalar ile piştikten sonra hakiki usturalara geçmek daha doğrudur. hem kendiniz hem ustura açısından.
Teşekkür ederim verdiğiniz fikir için ancak ben bu ustura işini öğrenmeyi kafaya koydum Smile Ama jiletli ustura konusunda dediğiniz gibi yaptım zaten ama işte düzgün bir jilet nerden bulunur yada ustura ? Yada bu konuyu bu başlık içinde konuşmak ne kadar doğru ben en iyisi bir başka başlık açayım. Smile
Selam arkadaşlar
Ben yüzümün hashas olması ve hiç bir tıraş bıçağının beni tatmin edmemesi ve yüzümdeki yanma ve kanamaları geçirmemesi üzerine ustura ile tıraş olmaya karar verdim anacak ilk denememde yüzüm nokta nokta ,(kesikten dolayı değil) kan içinde kaldı, ve sakallarım bile kaldı desem yerdidir, yanmayı tarif etmem zaten mümkün değil. Smile Nerede yanlış yaptım bilmiyorum. Nereden jilet satın alabilirim ? yada nasıl başlamam konusunda tecrübeli forum üyelerinden tavsiyeler bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim cevaplar için.
Öncelikle hoş geldiniz.

Cildiniz hassas ise kartuşlu aletlerden sonra direk ustura ile başlamak ne kadar doğru olur bilmiyorum daha tecrübeli üyelerimiz daha iyi fikir verecektir. Ben sizin yerinizde olsam Merkur 34 veya Mühle/EJ 89 kafa bir DE alet alıp cildimin jiletle tıraşa alışması için bir süre böyle tıraş olurum aynı zamanda kartuşlu aletler ile körelen veya hiç olmayan el hassasiyetiniz de gelişir ve jiletli ustura veya Çelik ustura gibi ufak hataların bol kana yol açtığı aletlere geçmeden önce kendinize güveniniz gelir. Yok ben hemen ustura ile tıraş olmak istiyorum derseniz size önce jiletli bir ustura tavsiye ederim. Yurt dışı alışverişe sıcak bakmıyorsanız veya ilk etapta beklemek istemiyorsanız berber ve kuaför malzemesi toptancılarından 1-2 lira Ali Bıyıklı veya Sedef ustura yanına Jaguar marka bir domuz fırça ve Arko sabun alarak aramıza katılabilirsiniz. Yok beklerim problem değil diyorsanız internetten Sanguine Coolcut 4 jiletli ustura almanızı tavsiye ederim.

Tekrardan hoş geldiniz, keyifli ve bol köpüklü tıraşlar.



iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Hoşgeldiniz. Arkadaşların dediği gibi ustura konusunda acele etmeyin. Bir süre "mild" bir jiletli makine, sonra jiletli ustura, daha sonra da çelik ustura deneyebilirsiniz.
Foruma hoş geldiniz