Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: S.a.İyi ki Buldum Sizi...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhaba.forumla tanışmam tatilde İzmir'e gittiğimde kervan pasajına girip nostoalji olsun diye old spice almamla başladı.Aldığım ürünün kokusu ağır esanslar gibi gibi kokuyordu ve orjinalliği konıusunda tereddütler belirdi zihnimde.ilk işim forumlarda araştırmak oldu haliyle ve en detaylı bilgiyi ve incelemeyi bu forumda buldumSmile erkek bakım ürünleriyle oldum olası ilgiliyimdir fakat makinalar ve jiletler konusunun bu kadar derin bir mevzu olduğunu sayenizde öğrendimSmile bu sebeple emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. traş için kartuşlu,elektirikli klasik birçok makina kullandım ve öğrencilik bitene kadar traş olmak benim için de bir zevkti...taki memuriyete başlayana kadarSmileama sayenizde tekrar zevke dönüştürmek için ilk adımı attım ve arko sabun ,fırça ,yuma makina,jiletli bir ustura ve permasharp jiletle ilk adımı attım.Birde kolonya ve aftershave merakım olduğu için biraz abartıp 4 tane(aqua velva,skin bracer,brut ocean set ve old spiceSmile aftershave aldım(wilkinson plastik saplı olanı öğrenciyken kartuş masrafına isyan edip bir zaman kullanmıştım ve yakın zamanda temin edeceğim inşallah)
Forumda epeyce dolaştım sayenizde traş hakkında çok faydalı bilgiler öğrendim ve siz değerli üstadlara birkaç sorum olacak.soracağım soruların cevaplarına rastlamadığım için soruyorum daha önce ele alındıysa şimdiden özür dilerimm.
-öncelikle kaliteli bir makina edinmek istiyorum ve yeni başlayanlar için önerdiklerinizi okudum ve şunu merka ediyorum;makinaları mild ve agresif olarak kategorize ediyorsunuz sanırım, ayarlanabilir bir makina alsam futur veya progress bu makinalrı iki türlüde kullanıp gereksiz makina edinmekten kurtulurmuyum yoksa hepsinin yeri ayrımıdır?
-ikinci sorum ise permasharp jilet seçtim ustura için çünkü babamın kullandığı ve ozaman için en iyi jilet diye bildiğimiz markaydı fakat tahriş etti birazcık aynısı yuma makinaylada oldu.ve forumda okuduğum kadarıyla benim düşündüğüm gibi en keskin jilet en uygun jilet anlamına gelmiyormuşSmile bana ustura,yuma ve wilkinson makinada kullanmak için jilet tavsiye edebilirmisiniz?
Bu forumla tanıştığım için kendimi şanslı hissediyorum ve tecrübelerinizi biz yenilerle paylaşıp yardımcı olduğunuz içinde sizlere teşekkür ediyorum.
Öncelikle hoş geldiniz =)

Kartuştan DE makineye geçen herkes gibi siz de makineyi bastırıyor olabilirsiniz bu durum da makine ve jilet fark etmeksizin tahrişe sebep olur. Bu tamamen DE makine ile vakit geçirmeyle alakalı bir durum olduğu için zamanla geçecektir merak etmeyin.

Her makine ve her jilet her cilt ve sakal tipinde farklı sonuçlar verebiliyor. Mesela ben Treet jileti severken forumumuzun genelinin sevdiği yeşil Astra bende kaşıntı ve sakal batması yaptığı için pek hoşlanmıyorum. Siz de yurt içinde bulabildiğiniz jiletlerden birer paket alarak hangisinin size uyduğunu bulabilirsiniz.

Makine sorusuna gelecek olursam, bu aslında başlangıçta hepimizin sorduğu ve sonradan gereksiz olduğunu anladığımız bir soru =) çünkü bir kere DE makinelerin keyfini yaşadığınız zaman hepsini yaşamak istiyorsunuz. Bundan 1-2 ay sonra kendinizi vintage makine bakarken bulursanız hiç şaşırmayın yanı =) Yinede başlangıçta her işinize yarayacak bir ayarlı makine edinmek tabii ki iyidir. Bence ya Merkur Progress yada iyi durumda bir Black Beauty bakın.

Tekrardan hoş geldiniz, keyifli ve bol köpüklü tıraşlar


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Foruma hoş geldiniz.
Hoşgeldiniz keyifli tıraşlar.
Teşekkür ederim cevabınız için. İkisi ustura ikisi yumayla olmak üzere 4. Tıraşımı oldum ve yüzümde gerilme aşırı kuruma olmaya başladı bu sorunlardamı alışma devresindeki rahatsızlıklar acaba.söylediğiniz ilk makina hakkındaki yorumları okudum fakat ikincisi konusunda bilgi sahibi değilim hemen bakayımSmilebu arada hoşbulduk demeyi unutuyordum Hoşbulduk Smile


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hoşgeldiniz Smile

C6603 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
HoşbuldukSmile


Sent from my iPhone using Tapatalk
Hoşgeldiniz
hoşgeldiniz

ilk sorunuzun yanıtı agresif (keskin) aletlerle mild (nazik) aletler
yerine birtane ayarlı ayaımda kurtulayım dusuncesi hepimizin aklındaydı
benimde ilk kaliteli ayarlı makine futur idi ve aynı dusunceyle almıştım
hatta öyle iddalı cumleler kurdumki bunu aldım dahada almam yeter bana...
sonra koleksiyoner oldum ve bu siteyi kurdum Smile futurun en dusuk ayarı bile de89dan oldukça keskin
ayarlı ve mild olsun derseniz alırsanız bi slim yada fatboy ozamanda en keskin
ayarı dahi futurun en dusugunden yine daha az keskin
o meşhur sözünde dediği gibi "en az 3" alet Smile bir çok mild bir çok agresif
birde ayarlı derim en az 2 ye dusurmekte olası
de89 + futur kombinasyonu ile

ikinci sonrunuz ise permasharp hem yeni versiyonda daha kötü bir jilet haline geldi
hemde oldukça sahtesi mevcut piyasada. ayrıca ilk orjinal güzel hali
( bizim çift kağıtlı perma dedğimiz ) de oldukça keskin bir jilet ona denk
bir çok jilet var fiyatlarıda neredeyse yarıyarıya treet ve astra yeşil denemenizi öneririm
yeterince keskin ve fiyatı yarısı
Hoşbulduk üstad. Bende koleksiyoner olmaya meyilli birisiyim bir taneyle yetineceğimi bende düşünmüyorum açıkcasıSmile astra yeşili edinmem lazım çoğunluk memnun. Elimde ucuz yuma marka makina varken wilkinson Classic makina almalımıyım yoksa birkaç ay sonra kaliteli bir makinaylamı giriş yapmalıyım sizce?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sayfalar: 1 2