Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Tıraş şeklim yanlış mı,hatam nerede?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhabalar
Sizlere danışmak istediğim bir kaç konu var.Bazen jiletli ustura bazen DE makine(rimei,wilkinson klasik) kullanıyorum keyfime göre.Arko sabun ve sıradan domuz fırçam var.2 perde tıraş oluyorum.Birinci perde yukarıdan aşağı,2.perde aşağıdan yukarı şekilde.

1-Birinci sorum:Aşağıdan yukarıya doğru almak sakal yönünün tersine olduğu için zararı olur mu?Sakal dönmesi gibi.Tersinden almadıktan sonrada sinek kaydı olmuyor ama kesinlikle.Ne önerirsiniz?

2-İkinci sorum:Usturayla tersten alırken sakalın kalın ve sık olduğu çene ucumda jilet takılıyor,ilerletmek için bastırmak zorundayım,bastırmayınca atlaya atlaya gidiyor kurtulup boşanırcasına.Kullandığım jilet permasharp,bu sorunu önlemek için ne önerirsiniz?

3-Üçüncü sorum:Okuduklarımdan tıraşın sağlıklısı hergün olunanı gibi bir yargı oluştu bende ama hergün tıraş olsam cildim isyan edecekmiş gibi geliyor,özellikle tersten aldığım için ne önerirsiniz dediğim gibi önceliğim zarar vermemek bu işten keyif almak.(Günlük tıraş zorunluluğum yok serbest meslekle uğraşıyorum)

Sabırla okuyup cevap verdiğiniz için teşekkürler
1.
http://geltir.com/thread-813.html

2.Daha keskin jiletler ve tıraş öncesi yağlar yada
http://geltir.com/thread-1941.html

3.Her gün tıraş askerler ve jönler için
Gün aşırı cildi hassas olanlar için
İki günde bir tam tıraş keyfi için
Malesef hergün tıraş olmak zorundayim komşum.
Teşekkürler cevaplarınız için,bugün tıraştan sonra blueness(mavi kutu) balsam sürdüm fazlaca sürdüm herhalde mentolden bir yandım bir yandım anlatamamSmilesoğuk suyla yıkadım hemen rahatladım resmen.

Bir sorum daha olacaktı fazla demezseniz?Tıraştan sonra şap uyguluyorum kesin,duruluyorum 30-60sn bekledikten sonrada.Youtube videolarında durulamıyor yabancı arkadaşlar garip geldi bana havluyla kuruluyorlar sadece.

Sizin aftershave,balsam,kolonya kombinasyonlarınız nedir ya da hangi sırayla yapılmalı size göre?Önce balsam sonra kolonya mı yoksa sadece aftershave mi?

Teşekkürler
Şap sonrası durulamak lazım.

Kaliteli tıraş sabunu ve kreminden sonra şap uygulama sonra sadece suyla durulamak da yeterli.Aftershave,balm vs şart değil.Gerekli mi değil mi deneme yanılmayla karar verin.

Alkollü tıraş sonrası ürünler zararlı,faydasız,luzümsuz görüşleri var.Yüksek alkol her cilde yaramayabilir.Sürdükten sonra boyun,boğaz bölgesinde kızarma aşırıysa kullanmayın.

Tıraştan hemen sonra
Yazın kolonya yada aftershave (selin,rebul kolonya brut vs aftershave)
Kışın krem yada balsam ( rebul,nivea,arko vs )
şapı yalnızca yazın terleyip de yanmasın diye sürüyorum, terim çok yakıcı zira. fırçayı, kaseleri temizleyene kadar bekleyip duruluyorum soğuk suyla.

ihtilaf' ın da bahsettiği üzere kaliteli sabun veyahut krem bu sorunlarınızı azaltmanızda yardımcı olacaktır.

tıraş sonrası ürünlerde yazın losyon, kışın balsam kullanıyorum. losyon tercihim ülke içi bulunabilecek ürünler arasında old spice, yurt dışı için alternatif çok elbette. balsam içinse geo f. trumper ve speick tercihim.
@Ohtararan, üstadım terin yakması hususunda tuzu azaltın, sadece bu yetmez bol su için. Aynı dertten müzdariptim senelerce önce.

@dentadent, hoşgeldiniz.
teşekkür ederim ilginiz için, ikisini de yaptığımı düşünüyorum lakin biraz daha dikkat edeyim.

(23/07/2014, Saat: 02:00)OnLyTNT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]@Ohtararan, üstadım terin yakması hususunda tuzu azaltın, sadece bu yetmez bol su için. Aynı dertten müzdariptim senelerce önce.

@dentadent, hoşgeldiniz.
Hepinize cevapları için teşekkürler arkadaşlar,hoş bulduk.

Elimdeki ürünler şunlar aslında

1-Jiletli Ustura(coolcut4 tarzı),Rimei,Wilkinson Klasik
2-Rapira,Permasharp
3-Temizel,Lider domuz fırça
3-Arko,Füme,Blueness sabun
4-Tabac Aftershave(kokusu çok övüldüğü için merakımdan aldım bu sette ne işi var demeyinSmile ) ,Rebul Lavanda,Blueness balsam

Merak ettikçe almaya çalışıyorum baya yeniyim aranızda.

Kendim %100 zeytinyağından sabun yapıyorum aslında içine lavanta çiçeğiyle,lavanta yağı katıyorum sadece kozmetik olarak koku versin diye.0,1gram hassasiyetinde teraziyle içine katılan NaOH tamamen nötrlenecek şekilde hesaplayıp yapıyorum.Gliserin miktarı bol olduğu için kullandıktan sonra üzerinde losyon gibi sabun bile oluşuyor.Traş için don yağı oranını araştırıp yapabilirim zaman bulursam.
Dentadent foruma hoşgeldiniz. Size tersten almamayı tavsiye ederim şiddetle umarım faydalı olurSmile
Sayfalar: 1 2