Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Briç bilen,oynayan,gören vs...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Forumda briç bilen var mı?Nerede oynuyorsunuz,hangi konvansiyonları biliyorsunuz?BBO'da oynayan var mı?Ben öğrenciliğimde ve ilk meslek yıllarımda bir ara çok oynuyordum ama sonradan pek ilerletemedim.

Türkiye olarak oldukça iyiyiz aslında,şampiyonalara katılan falan var mı forumda?
Aslında ismi hep konken gibi gıcık gelmiştir bana. Tek duyduğum şey ise çengel bulmacaların vazgeçilmezi olan "Briçte Sanzatu"dur. Var mı acaba birileri bende merak ettim.
Elinde 20+ paket iskambil kağıdı olan biri olarak pişti bile oynamaya bilmiyorum (Oynamayı biliyorumda sayı saymasını ı-ıh). BlushBig Grin Tek bildiğim 21 ve texas onlarıda oynamıyorum zaten. Şansız bir insan olduğumdan, şansa dayalı oyunlardan uzak durmam gerektiğini düşünüyorum. Wink
Ben yıllardır eşli ihale oynarım brice de hevesliyim. Telefonumda bridge v+ diye bir oyun var, onda oynuyorum. Ama masada oynamadım hiç. Aslında öğrenmeyi istiyorum ama vaktim yok. Kayınpederim bağdat caddesinde bir dernekte oynuyor, memnun. Ders de veriyorlardır. Adını unuttum, isterseniz sorarım. Sanzote NT diye kısaltılıyor bu arada. İki harfli ise odur Smile


Sent from my iPhone using Tapatalk
Yorumlara teşekkürler arkadaşlar.

Briç çok komplike bir oyun,temelde oyunun dönüşü ihale gibi ama oraya kadar gelmek asıl mesele zaten.Bidler çok önemli ve çok teorik bilgi gerektiriyor,neyin ne anlama geldiğini bilmeniz gerekiyor.Bazı cevapların birkaç anlamı var,konvansiyonlar da burada çok lazım,ortağınız biliyor siz bilmiyorsanız mesela verdiğiniz cevaplarla hezimete yol açabilirsiniz oyunda.Ortağınızla anlaşmanız lazım,tarzını da bilmeniz çok önemli.

Öğrenmenin sonu yok gibi briçte,kafayı yorarsanız devamlı yeni şeyler öğreniyorsunuz ama dediğim gibi öğrendiğiniz şeyin tek başına kıymeti yok ortağınızın da bilmesi şart.

Briçi masada oynamak zor,en azından giriş seviyesi bilgilerine tamamen hakim olmanız lazım,çünkü benim gibi unuttuğunuzu internetten açıp bakamazsınız veya biz bu dersi görmedik henüz diyemezsiniz,kovalarlar adamı.Big Grin Ve zaten dediğim gibi bir ortak lazım kendi ayarlarınızda veya sizden iyiyse de artık sizin için seviyeyi düşürüverecek.Ama ortağa çok yavan geliyor bu oyunlar bir süre sonra,uzun vadede kendinizi geliştirmezseniz o da sırt çeviriyor size,kendisinden birşey öğreneceği ortaklar arıyor.Smile

İnternette ise Amerikalılar çok kuralcı ve puanlamalara aşırı bağlı ama çok iyi ortaklar oluyorlar,Türklerde çok çok iyi,dünya çapında oyuncular var ama az bilenlerde gördüğüm ortak özellik fazla cesur oynamaları.Polonya ve Çin'den ise mükemmel oyuncular çıkıyor.Ben ustaların oyunlarını da izliyordum hep,bir yerden sonra bilgim yetmediği için kopup dağılıyordum.

BBO dan oynayan bir usta varsa forumda,oyununu izlemek isterim hem de tanışmış oluruz özel mesaj olarak da yazabilir bana.

NT yani No Trump yani sanzatu kozsuz oyun demek bu arada.Maçaya pik,kupaya kör deniyor,şilem,zon vs hep özel terimler var.

Ders gerçekten iyi olurdu teşekkür ederim,bizim burada da ders verenler var ama önce biraz okuyup öğrenmek dolu gitmek lazım ki pratiği yapasınız orada.Ve tüm bunlara da biraz vakit lazım.Smile

Forumda inşallah kallavi bir oyuncu vardır ve başlığa gelip karizmayı koyarsa iyi olur,yoksa koyunun olmadığı yerde kendimi Abdurrahman çelebi ilan ederim.Tongue
Ben de bir süredir briçle ilgileniyorum, öğrenmeye çalışıyorum diyeyim çünkü oynuyorum demek için henüz erken diye düşünüyorum.

İşin içine iskambil kartı girince kafamızda otomatik olarak oyun algısı oluşuyor. Aslında brici oyundan ziyade spor olarak adlandırmak daha doğru olacaktır. Çünkü diğer kart oyunlarının aksine bricin şans faktörünü minimuma indiren ve sürekli yeni taktikler ve konvansiyonlar oluşturmaya müsait bir yapısı var. Bu açıdan belki bir futbol, basketbol gibi bir spor değil ama satranca benzetilebilir.

Bana göre deklarasyon denen kozu ve ihaleyi belirleme kısmı bricin en zor yanı. Sürekli pratik ve belli bir öğrenme süreci gerektiriyor. Ben 4-5 ayda çok ciddi ilgilenemememin de etkisiyle daha giriş seviyesinde bile zorluklar yaşıyorum. Bence bu kısmı iyi öğrenebilmek için bir eğitmene ve düzenli arkadaş grubuna ihtiyaç var. Hem keyifli vakit geçirilebiliyor hem de hataları hoca size gösteriyor. Üniversitedeki kulüp bu açıdan benim için iyi bir fırsat oldu.

Eli oynatma kısmı ise biraz daha bireysel şekilde halledilebilir bence. Çünkü zaten koz ve ihale belirlenip el başlayınca tek kişi oyunu yönetiyor. Konuşmak yasak Smile İlgilenenlerin Bridge Master 2000 programına bakmalarını tavsiye ederim. Baya bir şey öğrendim bu programla.

Biraz uzun yazdım çok bilmiş gibi de görünmek istemiyorum. Aramızdaki kallavi oyuncu ben değilim asla Smile Vaktiniz ve imkanınız varsa çok güzel bir aktivite herkese tavsiye ederim.
Yaklaşık 20 senedir oynamıyorum. Geçenlerde heveslendim, telefona indirip, deneyeyim dedim. Bir dayak yedim ki, sormayın gitsin. Smile
En son askerde bir turnuvaya katıldım. O zamanki hava eğitim komutanı korgeneral sayın İlhan Kılıç beyefendinin eşi ile ortak olma şansı yakalamıştım.