Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Geleneksel tıraşın sakal yoğunluğuna etkisi.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
(09/06/2014, Saat: 13:23)rewolwer_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar daha önce böyle bir konu açıldıysa affedin, 2007 yılından bu güne kadar günlük tıraş olan biriyim, 9 aylık bir geleneksel tıraş geçmişim var, bu süre zarfında özellikle sakalımı dinlendirdiğimde sakalımın daha yoğun ve sakal çıkmayan yerlerin dolduğunu fark ettim, bunun psikolojik olmadığına eminim, normalde böyle birşeye inanmazdım ama gerçekten sakal yoğunluğunu etkiliyor. Sizin düşünceleriniz nelerdir yazarsanız memnun olurum. Saygılar.
Öncelikle benimde bu foruma katılımımdaki merhaba yazımda ben bu geleneksel tıraşa sakallarımın sıklaşması için başladığımı yazmıştım.Ve yaklaşık 4 ay boyunca 2 hafta uzatıp progress 5 numara ve permasharp ile kestim.Arada bir de bu 4 ay haricinde 2 ay boyunca uzattım ki küsen kıllar da çıksın ki çıktılar ve boş olan yerleri de doldurmayı başardım.Fotoğrafları telefonumda mevcut arkadaşlarım en başta inanmıyorlardı şimdi ağızları açık .
Kesmekle çoğalsa başımız kelleşmezdi. Küçük çocuklar sünnet olmazdı .
Geleneksel tıraş sakala ciddi anlamda pozitif yönde katkı sağlar fakat bilinenin aksine sık tıraş olmak değildir bunun yöntemi. 2 haftada bir kıllar ustura ile temizlenir ve çıkmasına müsade edilir. Kullanılan sabunlar cildi besler ve fırça da kıl köklerini uyarır. Kıl kökü olmayan boşluklar belki dolmaz ama mevcut sakallar ciddi şekilde güçlenir. Önemli olan nokta 2 hafta veya en azından 10 gün kılın çıkıp yer edinmesine müsade etmektir. Halk arasında her gün jilet vurmak olarak tabir edilen durum tam tersi etki yapıp sakalı küstürmeye kadar gidebilir. Deneyin faydasını göreceksiniz.
Sayfalar: 1 2 3