Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Sputnik
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
smf_074.jpg

Sputnik Rusya' nın en popüler ulusal jilet markası. Bizdeki derby misali.

Sputnik' i ilk kullandığımda;

"gayet agresif ve keskince bir jilet. Belki perma-sharp'lardan bile bir kıdım daha keskin olabilir. Tıraşı orta üzeri konforda, orada burada ufak ufak weeper dediğimiz kesiklerden veriyor ki bu belli bir keskinliğin üzerindeki agresif jiletlerde görünen bir durum. Gerçi slim ile 9 da hızlıca tıraş oldum o da etken. Süper yakın bir tıraş verdi, tahriş yok. Eğer biraz da dayanıklıysa permasharp' a çok ciddi bir rakip diyebilirim. Yoğun sakallı biri olarak meşhur voskhodlara göre çok daha fazla beğendiğimi belirteyim. Jilet alacaksanız denemek için bir paket de sputnik almanızı öneririm." yazmıştım.

demiştim

ancak daha ikinci tıraşımda oldukça problem çıkardı.

Keskin ama agresif demiştim. Yurtdışında gayet beğenenler olsa da çoğunluk kaba ve tahrişli bir jilet olduğunu yazıyordu. İkinci tıraşımda ne yazık ki bende aynen öyle olduğunu gördüm. İkinci tıraşımda jilet son derece kaba bir profil çizdi. İlk keskinliğinde eser yoktu ve cildimi oldukça tahriş etti. Yabancı platformlarda dedikleri aynen çıktı. Bu kadar kısa ömür, tahriş etmeye heves, özetle önermiyorum. Rapira çok daha iyi.
İhtilaf üstadın denemek için göndermiş olduğu bu jiletten çok memnun kaldım.
Oldukça keskin ve oldukçada pürüzsüz tıraşlar çıkardı.4 kez tıraş oldum ve hepsinde de neredeyse aynı keskinlikle tıraş oldum.
Dün geceki tıraşımda 2011 model R41 e takıp dördüncü tıraşımı oldum gayet tahrişsiz pürüzsüz bir tıraş sağladı.tavsiye edebileceğim bir jilet.
41 ve Sputnik agresif ikili,sorunsuz tıraş için sizi ayrıca tebrik etmek lazım Smile




(17/06/2013, Saat: 11:23)Delidumrul Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İhtilaf üstadın denemek için göndermiş olduğu bu jiletten çok memnun kaldım.
Oldukça keskin ve oldukçada pürüzsüz tıraşlar çıkardı.4 kez tıraş oldum ve hepsinde de neredeyse aynı keskinlikle tıraş oldum.
Dün geceki tıraşımda 2011 model R41 e takıp dördüncü tıraşımı oldum gayet tahrişsiz pürüzsüz bir tıraş sağladı.tavsiye edebileceğim bir jilet.
Vasat sıradan bir jilet, polsilver kullananlar denemesin bile büyük hayal kırıklığı olur.
Denediğim jiletler arasında tıraş sonrası en az batma hissi yaşatan bu jilet oldu,birde iridium super.
Keskin jiletler daha iyi iş görüyor diyeceğim ama Gillette 7oclock sharp edge de keskin fakat pürüzlü bir tıraşı var ve batma hissi daha fazla.
Sputnik stok yapabileceğim bir jilet.
Bu sabah ilk kez denedim, İhtilaf üstadımın hediyesi mevzu bahis jileti.

1904 ile dahi çatır çatır sesler duydum, ama tahriş yok, tersten denedim, çatırtıya devam ama kanatma, kızartma vs. yok Enteresan bir jilet, keskinliği vasatı geçemez, konforu yok, tahriş vermemesi hazırlığımın iyi olmasından ve çok mild 1904'ten kaynaklı, yakın tıraş vermedi.. Derby orjinal misali.. Ama denemek güzeldi Smile

Üstadımın hediyesidir yorumu yumuşak tuttum Tongue
Bu jileti dünkü tıraşımda Futur 3. ayarda denedim. Ben keskinliğini ve konforunu bir hayli beğendim. İlk perdede öyle temiz bir cilt bırakmadı ama akıcılığı bir hayli iyiydi. Güzel bir jilet buldum, stok yapayım diye içimden geçirdim ve Polsilver'ın pabucunu dama atacağını düşündüm.

Fakat gel gelelim tıraş sonrasına. Öyle bir kaşıntı verdi ki, heralde bir daha elimi kolay kolay sürmem bu jilete. Ertesi gün oldu hala boyun bölgemde kaşıntı var. Forumda bunun teflon kaplamasından dolayı olduğu söyleniyor, öyle sanırım. Anlaşılan o ki benim cildim de teflona reaksiyon gösteriyor. Verdiği kaşıntı hissi, 5 bıçaklı kartışlu sonrası tıraşı gibi. Sağolsun ıslak tıraşa geçtim geçeli bu hissi bana tekrar yaşattı, ve geldiğim yeri unutmayıp, bir daha şükretmemi sağladı.

Tavsiyem, eğer sert sakallıysanız bu jileti mutlaka bir kez edinip deneyin, akıcı ve konforlu bir jilet. İlk perdede büyük beklentilere girmeyin ve 3. perdenin sonuna kadar bekleyin. Sonuç bir hayli tatmin edici. Cildiniz teflon kaplamasına tepki vermiyorsa beğeneceğiniz bir jilet olabilir.
Ilk kez kullandiktan sonra yazdigim yorum
Alıntı:3 gunluk sakal vasat bir tiras ile kayboldu. Sputnik fena kesmedi, ama Rubie PP gibi cillte akmadi, Rubie bambaskadi

Bugun ayni jileti ikinci kez kullandim. Hosuma gitmedi, ne keskinligi, ne de genel olarak tiras keyfi. Hafiften cekme yapti, biyik bolgesinin tersten alirken direndi. Iyi ki 1 paket aldim, daha 4 tane kaldi. Belki daha sonra iyi anlasiriz. Ilginc olani, tahris fazla yasamadim, ama jilleten degil de, bu sefer sap kullanmama sebebinden de olabilir. Simdi dusundugum tek sey - acaba teflon kapli jiletler mi bana uymuyor? 50 tane VOSKHOD jiletini umarim bosuna almamisim ve Sputnik`le elde ettigim sonuclarla tekrar karsilasmayacagim

Kisaca - 1 kez kullanip atacaginiz jilet
Dunku tirasimda Sputnik`i tekrar denedim. Actigim jilet ortadan yamuk, ezilmis gibiydi, fakat, hani takarim EJ`e, duzelir. Taktim, tirasa basladim. Igrenc, tahrisli, adam gibi kesmedi. WTG+XTG olduktan sonra, biraktim ve cope attim, ki genelde her jileti 2 kere kullanirim. Sakallar dogru durust kesilmemis, kotu bir tiras. Bugun VOSKHOD`u denedim ve acaip guzel tiras elde ettim. 3 tane jileti kullandiktan sonra kesinlikle almayacagim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6