Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: FE Domuz fırça
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar Ankara Kurtuluş'ta bir bakkaldan aldığım FE marka büyük boy fırça mükemmel çıktı. Omega porsuktan çok iyi de english traditional shaving brush ile aynı kailtede. İlk kullanımda bile çok yumuşak ve çok kolay köpürten bir fırça. Pure bristle olabilir. Kullanan var mı acaba. Sanırım Türk Malı bir fırça bu.
bu fırçamı

link

SG_2927486.jpg
Mornetto ve Straht hocamın bu fırça hakkındaki yorumlarını okumuştum;

FE fırça hakkında,

Çok çok güzel iş yapıyo, Makromarketlerde buldum ben.

12-13 TL fiyat. Sarı sert kıllar, sabun kaldırması, dengesi,

düğümünün orta ve yanlara dengeli üretimi ve masaj etkisi.

Yerli orta boy fırçaların en iyilerinden. Açıkçası

Jaguarlardan çok daha keyifli ve kullanışlı diyebilirim.

ben fıçayı daha 1-2 defa kullanmama rağmen hemen seyehat çantama koydum bundan sonra her yere yanımda bunu götürürüm, bu fırçanın kılları daha kutusundan çıkardığım zaman bile çatallanmış haldeydi ve aynı anda aldığım temizel bir fırça ile karşılaştırınca bariz daha yumuşak bakalım ileriki günlerde ne olucak.

Kısaca yüzdeki hissiyatını ve dağılışını anlatmam gerekirse, bu fırçayı bulana kadar seyehat çantamda 1 liralık markasız küçük domuz fırça ile temizel lüx domuz fırçayı dönüşümlü kullanıyordum. Küçük olan markasız fırça yüzde köpürtmek için iyi olsada boyutu gereği çok köpük oluşturamıyor, temizel marka fırça ise yüzde çok yayılmacı bir politika izleyerek köpürtmenin kontrolünü sizden almaya çalışıyorBig Grin bu fırça ise tam kararında ne temizel kadar yayılıyor nede markasız domuzcuk kadar küçük, hem yeterli köpük yapıyor hemde gereksiz hiç bir yere köpük taşırmadan güzel bir masajla yüzde köpürtme yapabiliyorsunuz.

Bu fiyata bu performansı veren bu domuzcuk için söyleyebilceğim tek kötü şey bu güne kadar aldığım domuz fırçalar arasında en kötü kokanı olması.
1-2 kere kokulu bir el sabunu ile köpürtüp bir kerede derby sabunla köpürtüp kurutunca kokusu epey azaldı ama hiç bu kadar inatçı kokuyla karşılaşmamıştım.
Evet aynen bu fırça,

arkadaşların dediği gibi kokusu biraz ağır ama özellikle badem kokulu cella ya da tobs sandalwood gibi keskin kokulu sabunlarla kokusu kısa sürede mis gibi olur. Sanırım domuzun yumuşak tarafına denk gelen karın kıllarından yapıldı ise kokusu da daha fazla olabilir


(30/05/2014, Saat: 01:01)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bu fırçamı

link

SG_2927486.jpg
Biraz araştırıldığında Ataş Tüketim Malları İtriyat A.Ş. tarafından üretildiği anlaşılıyor. Uygun fiyatlarla satılıyor. FE marka şampuan ve duş jeli de varmış. Belki tıraş sabunu üretimi de olabilir.

http://www.atasgroup.com/tr/products/per...4kFyS_NsdU
t854b8.jpg

Arkadaşlar fe traş fırçası benim koleksiyondada var oldukca iyi ve memnunum.
Bugün Çayyolu Makro'da bu ürünün aynı marka ama ahşap saplısını ve farklı renktekini gördüm. Fiyatı 11.95 TL idi. Ancak şeffaf paketini açıp baktığımda hiçte burada anlatılan fırça gibi gelmedi bana. Kıl yoğunluğu oldukça az. Islandığında tabiri caizse ip gibi oluverir.
Yumuşak mı? Evet bir domuz kılı fırçaya göre yumuşak.
İşçiliği de zayıf geldi, fırça dibindeki ince metal halka şimdiden çıkma eğiliminde.
Kanaatimce 20 TL civarındaki Omegalarla bile yarışamaz.

Bu yumuşaklıkta daha yoğun bir fırça olsaydı alınası vardı.
Konya makro markette 5tl Smile
Geçen günlerde Makromarketten aldım 13 TL fiyatı vardı. Daha önceki üretimlerde (sapların altın ve gümüş renkli olan) düğümün sapla birleştiği yerdeki işçilik çok kötü ve çapaklı olduğu için almamıştım. Bu kez akçaağaç renkli olanda bu sorun çözülmüş gibi. Islanınca kötü kokuyor ama bir süre kullanılırsa gidecek tahminim. Aldığımda uçları batıcı değildi, omurgası da hoşuma gitti. Sabunlarla bol köpük yapıyor. Ebat olarak ne büyük ne küçük, ölçüler gayet güzel. Bu fırçayı tüm domuzseverlere tavsiye ediyorum Smile

20150307_223802.jpg

20150307_213258.jpg
(16/03/2015, Saat: 11:14)starex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Geçen günlerde Makromarketten aldım 13 TL fiyatı vardı. Daha önceki üretimlerde (sapların altın ve gümüş renkli olan) düğümün sapla birleştiği yerdeki işçilik çok kötü ve çapaklı olduğu için almamıştım. Bu kez akçaağaç renkli olanda bu sorun çözülmüş gibi. Islanınca kötü kokuyor ama bir süre kullanılırsa gidecek tahminim. Aldığımda uçları batıcı değildi, omurgası da hoşuma gitti. Sabunlarla bol köpük yapıyor. Ebat olarak ne büyük ne küçük, ölçüler gayet güzel. Bu fırçayı tüm domuzseverlere tavsiye ediyorum Smile

Komşum güle güle kullanın. Sert siyah kılları ben fotoğrafta bile görüyorum. Rahatsız etmediler mi? Kesmeyi düşünmüyor musunuz?
Sayfalar: 1 2