Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: ekipman seti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
merhabalar arkadaşlar/abiler/kardeşler

geleneksel ıslak traş heyecanına yeni kapılan biriyim.bugüne kadar sakallarından çok çekmiş biri olarak yıllarca mach 3,gillette sensetion,fusion traş jeli,traşköpüğü,kuru remington makine dahil her türlü yöntemi denedim ancak sık sert ve her yönden çıkan sakallarıma ve buna mukabil aşırı hassas cildime bir türlü bir çare bulamadım.her traştan sonra da yüzümü kaplayan sivilcelerden artık çok sıkıldım.sonunda denemediğim tek yöntem geleneksel traştı ve artık bu keyfi bitmeksizin sürdürmek istemekteyim.bunun için ilk etapta ekipman takviyesi yapmam gerekiyor ve diyarbakırda forumda bahsi geçen hiçbirşeyi bulamadım.internetten alım yapmak içinde malesef yeterli seçenek yok.az önce impa ticareti aradım ordaki yetkili arkadaşta bugün çalışmadığı için bana bilgi veremediler.çoğu kişiden gelecek tepkileri şimdiden tahmin edebiliyorum forumu okumam gerektiği konusunda yeterince telkin alacağım fakat o kadar çok yazılan şey var ki yeni başlayan birinin kafasının karışması için yeterli....boş yere para harcayıp kötü ekipmanlarda satın almak istemiyorum bu yüzden ilk etapta traş fırçası,traş makinesi,jilet,sabun,traş sonrası ürünler ve diğer yan ürünler konusunda yurtiçinde rahatlıkla bulabileceğim bir ekipman listesi tavsiyesine ihtiyacım var.bu konuda siz değerli forum kullanıcılarının benden yardımını esirgemeyeceğini düşünmekteyim.şimdiden teşekkür ederim
Hoşgeldiniz,

Migroslardan, Arko Sabun, Nivea Tıraş Kremi, Banat Fırça, Nivea Balsam.

Milyoncudan Rapira.

İlk etapta mutlu eder kanaatindeyim.

Tıraş aleti için bulabilirseniz Rimei yada Wilkinson Sword.
Size tavsiyem ilk olarak ilinizde bulunan kuaför malzemesi satan yerleri öğrenip dolaşmanız. Bunların yerlerini öğrenmek için 3-4 berbere danışmanız yeterli. Ben bu şekilde ucuz yoldan kaliteli Niva 106 (10 TL) ve fonex (10 TL) ahşap sakal fırçası,100'lük yeşil astra jilet (12 TL),Arko tıraş sabunu(1,25 TL),ali bıyıklı kan taşı( 1 TL),tıraş tası çelik ( 3 tl),sabun basma kabı çelilk (3 tl) vs. bulabildim. Askeri malzeme satan yerden de Rapid marka tıraş aleti (5 TL) buldum maşallah jileti çok güzel tutuyor ve çok sağlam tıraş çıkartıyor. Tıraş sonrası kolonya (Arko tıraş kolonyası 4.95),balm vs. ürünleri de her markette bulabilirsiniz..
-Bence kullanmayacağınız malzemelere ucuz bile olsa para vermeyin.zaten bizim gibi sakal yapısı sorunlu olanlar epey malzeme denemiş oluyor
-Tıraş fırçası olarak iç piyasada bulunan en kaliteli domuz fırça sanırım omega.
Bence zevkinize göre bir omega fırça düşünün.ilgilendiğiniz modelin ayrıntılarını forumdan bakabilirsiniz.ileride porsuk kılı bir fırça edinseniz bile arada bunu kullanmaya devam edebilirsiniz, boşuna almış olmazsınız
http://www.n11.com/arama/ara?categoryGro...B1ra%C5%9F

-Mademki cildiniz problemli yerli sabunlarla hiç vakit kaybetmeyin (en azından şimdilik)
impa ticaretten kaliteli bir sabun temin edin.( cella, tabac)

-jilet olarak öncelikle bulunduğunuz yerde kolay bulunabilecek astra yeşil veya permasharp deneyin. memnun kalmazsanız kendi ideal jiletinizi buluncaya kadar denemeye devam edin.rapira,derby,mavi astra sert sakala pek yetmiyor, merak ederseniz ileride denersiniz şimdilik uzak durun

-Tıraş aleti olarak wilkinson classic olabilir.
http://www.n11.com/wilkinson-sword-klasi...-P21750414
eğer yurtdışından temin etme şansınız varsa veya forumdan 2. el olarak bulabilirseniz EJ89, R89, Progress gibi bir makine alma şansınız varsa hiç wilkinson ile de polemiğe girmeyin.

-Bim'den bir tıraş kolonyası alıp forumda tarifi olan aspirin+tıraş kolonyası karışımı hazırlayın.
-mutlaka şap edinin. (ali bıyıklı veya iha marka olabilir)
-köpük yapmak için çorba kasesi büyüklüğünde bir kase bulun. Plastik olanları kullanmak daha pratik olur.
-Zevkinize göre bir balsam bulun. Nivea,füme,blueness,fonex balsam olabilir.
balsamdan mucize beklemeyin, zevkinize göre seçim yapın.
- ilk zamanlar cildi tahriş etme ihtimaline karşı eczaneden madecassol krem alın
- arko klasik yağlı krem bulundurun
- doğal zeytinyağı sabunu alın(sıvı sabun değil, kalıp sabun) migroslarda satılan kristal zeytinyağı sabunu alınabilir
Komşum öncelikle hoşgeldin. Diyarbakır Metrodan wilkinson classic aleti alabilirsin. Yine aynı şekilde fırça çeşitleri de var(wilkinson, niva, banat). Jilet için söylenmiş zaten milyoncudan pembe rapira, yeşil astra vs. Bir de yeni japon pasajında birçok ithal ürünü bulabilirsin ben önceden gittiğimde omega nın porsuk fırçasına, speick, erasmic gibi ürünlere denk gelmiştim. Tabi değerinin çok üstünde fiyatlar istedikleri için almadım. Tıraş sonrası içinde yine birçok seçenek var pasajda( pinaud clubman, aqua velva, brut, gillette vs.).

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
(23/05/2014, Saat: 15:36)capisce Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum öncelikle hoşgeldin. Diyarbakır Metrodan wilkinson classic aleti alabilirsin. Yine aynı şekilde fırça çeşitleri de var(wilkinson, niva, banat). Jilet için söylenmiş zaten milyoncudan pembe rapira, yeşil astra vs. Bir de yeni japon pasajında birçok ithal ürünü bulabilirsin ben önceden gittiğimde omega nın porsuk fırçasına, speick, erasmic gibi ürünlere denk gelmiştim. Tabi değerinin çok üstünde fiyatlar istedikleri için almadım. Tıraş sonrası içinde yine birçok seçenek var pasajda( pinaud clubman, aqua velva, brut, gillette vs.).

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

eyvallah komşum çok sağol direkt tariflerin için
arkadaşlar herkese çok teşekkürler güzel bilgileriniz için
Forumumuza hoşgeldiniz. Umduğunuzdan fsazlasını bulmanız dileğiyle.

Öncelikle sabrın sonu selamettir diyelim. Herşey bir anda olmayacak bunu bilin. Lakin sonuçta çok memnun kalacağınıza dair şüphem yok.

Aradığınız fakat ulaşamadığınız ürünler konusunda elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Özellikle İstanbul sakini arkadaşlar sağolsun hızır gibi yetişiyorlar imdada.

Başlangıç için arkadaşlar güzel tavsiyelerde bulunmuşlar, ben de bir iki birşey yazayım:

Arko sabun (en kolay bu bulunur sanırım)

nivea sensitive aftershave (migros başta olmak üzere birçok yerde var)

sağda solda gödüğünüz jiletlerden birer paket.
jiletleri önceden forumda araştırmanız yararınıza olacaktır. perma ve astra jiletler oldukça iyi idi ama yeni serileri için olumsuz yorumlar hayli fazla.

n11 den ücretsiz kargo ile 24,95'e şu ikili başlangıç için iş görür :
(satıcıyla alakam yoktur)

http://www.n11.com/wilkinson-sword-klasik-set-P21764070

17246891285446020939.jpg