Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Ekipmanlar ve bunları saklama, cilt sorunları hususunda birkaç soru.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar, forum sayesinde geleneksel tıraşla tanıştım. Aslında çok seyrek sakal sahibi birisiyim ama heves ettim ve şu ekipmanları temin ettim:

1- Merkuc 34c tıraş aleti
2- Banat perfect fırça
3- Permasharp ve derby jilet
4- Arko tıraş sabunu
5- Bephantene krem (aftershave olarak)

Öncelikle sorunlu bir cildim var diyebilirim sorunluluk ise yaşım 27 olmasına rağmen akne probleminden kaynaklanıyor. Geleneksel tıraş akne problemini tetikler mi?

Bunun dışında ekipmanlarımı nasıl saklamalıyım şuan öylece açıkta duruyor? Tıraş aletini özel bir kutuda mı muhafaza etmeliyim? Kullandıktan sonra silmeli miyim? Kullandığım jiletleri alet üzerinde mi bırakmalıyım? Yoksa çıkarıp yıkadıktan sonra ayrı bir yerde mi muhafaza etmeliyim? Fırçamı kuruttuktan sonra kapalı bir kaba mı almalıyım? Bir de bephantene krem aftershave olarak uygun mudur?
Foruma hoş geldiniz, keyifli tıraşlar diliyorum.

Sorularınıza gelince;

* Benim de yaşım 34 ve sizin gibi sivilce sorunu yaşıyorum. Geleneksel tıraşa başlayalı yaklaşık olarak 9 ay oldu sorunum %90 kendiliğinden geçti. Sanırım fırçayla köpük yaparken gözenekler temizleniyor.

* Kendi tıraş aletimi her tıraştan sonra ayırıp, kurularım. Asla jileti üstünde bırakmam. Çok uzun süre ıslak kalmadığı sürece jilet kalsa da sorun olacağını düşünmüyorum ama ben daha hiç bırakmadım.

*Evde küçük çocuk yoksa, üstadlar çıkarılan jileti mıknatısa yapıştırarak kurumaya bırakmayı tavsiye ediyorlar.

*Fırça mümkünse ters olarak açıkta kurumaya bırakılmalı.
Forumumuza hoşgeldiniz umduğunuzdan fazlasını bulmanız dileğiyle.

Ekipmanlarınız başlangıç için gayet uygun, saklamak için bi çanta ya da kutu kullanabilirsiniz, nemden uzak tutun, fırçanızı asarak kurutup makinenizi de pamuklu bir bez ile kurulayıp saklarsanız çok uzun süreler kullanabilirsiniz. Jileti silmeyin ben dış kağıdına sarıyorum tekrar kullanacaksam, kağıt nemi çekiyor, kuruyor, jilet de açıkta kalmamış oluyor.

Akne sorununuzun çözüm konusunda geleneksel tıraşın düşündüğünüzün aksine faydalı olacağını düşünmekteyim. Bepanthene akne veya tahriş açısından faydalı ama aftershave olarak farklı alternatiflere yönelmenizi tavsiye ederim. Forumun ilgili bölümünde birçok alternatif ve inceleme mevcut.

Çekinmeden her istediğinizi buradan sormaya devam edebilirsiniz.
hoşgeldiniz,

dostlar bahsetmiş zaten. özel bir kutuda değil de kendi kutusunda saklayabilirsiniz. o da olmadı, kurulayıp nemsiz bir yere koyduğunuzda sizinle birlikte hayatına devam edecektir. fırçanızı ters asmanız yine daha çabuk kurumasını ve nemden kurtulmasına olanak verecektir, ben saç kurutma makinesine tutuyorum biraz. bepanthene sürekli kullanılmasa daha iyi olur. onun yerine yerli pazarda bulunabilen alternatiflerden nivea ürünlerine bakabilirsiniz.

sivilce sorunu ise, eliniz bu tıraşa alıştıp ta doğru tıraş olmaya başladığınızda azalmaya başlayacaktır.
Aftershave lerin herpsi akne problemini tetiklediği için bephantene'ye yöneldim. Bu arada sakalım seyrek demiştim ama buna rağmen bir jileti 10 sefer kullanmak normal mi aleti aldığımdan beri aynı jileti kullanıyorum hiçbir körelme belirtisi yok gayet pürüzsüz tıraş veriyor.
(23/05/2014, Saat: 12:31)ludovico Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Aftershave lerin herpsi akne problemini tetiklediği için bephantene'ye yöneldim. Bu arada sakalım seyrek demiştim ama buna rağmen bir jileti 10 sefer kullanmak normal mi aleti aldığımdan beri aynı jileti kullanıyorum hiçbir körelme belirtisi yok gayet pürüzsüz tıraş veriyor.
Bir jileti 2 defadan fazla kullanmayın. 2 defa kullanırken bile her tıraşta jiletin tek tarafını kullanın ki sivilce yüze yayılmasın.
Sakalınız sert değilse çok keskin jiletler kullanmanıza gerek yok. 6-7 liraya 100 lük rapira satılıyor. Her jilet 2 defa kullanılsa 200 tıraş eder. Hem hijyenik hemde uygun fiyatlı olur.
Bir de tıraştan sonra şap kullanmak da cildinize iyi gelebilir.
Teşekkürler tüm cevaplar için. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.