Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Selamlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Herkese selamlar. Tiras konusunda 1-2 sorularima cevap bulmak icin google amcanin sayesinde bu forumla tanistim ve uye olmaya karar verdim. Yas 34, Baku`den katiliyorum. Yaklasik 5-6 gundur forumu okuyorum ve bazi konularda guzel teori bilgileri edindim ki, ustadlara tesekkur bildirmemek ayip olur.
Lise-universite sirasi dandik ve koku belli olmayan makinayla ve tabi ki rapira jiletleriyle geleneksel usul tirastan sonra, bircoklari gibi Mach3-Fusion konularina girdim, fakat yine de isin gelenekselligini korumak amaciyla krem/firca/kap olayini birakmadin. Son 20 senede hazir jel/foam da kullandigim oldu, umarim affedersiniz. Fakat yine de full olarak makinali tirasa donmeye karar verdim.
Su an kullandigim markalar hakkinda bilgi vermek istiyorum.
Makina G. Fusion Power. Kremleri degistirmeyi seviyorum ve en son kullandiklarimi hatirlatirsam Derby, Arko Sensitive, Kapo (Bulgaristan), Nivea. Dun rus uretimi olan Everest kremine basladim ki, kalitesi pek de fena sayilmaz. Ayni konsern olan "Kalina"`nin Tet-a-Tek kremini de bulmak mumkun, fakat simdilik o isi askiya aldim. Aftershave olarak su an Nivea Gumus`lu antibakterial ve Gillet Mach3 jelini kullaniyorum. Firca olarak ta Jaguar 338, yaninda paslanmaz celikten kopurtme kabi.
Bu konuyu acmakta amac hem tanisma ve tabi ki on tavsiyeleri almaktir, ki
bazi sorularim olacak. Dedigim gibi, bazi yenilikler istiyorum.
Cildim acaip hassas ve yagli, sivilce olusumu icin ideal bir ortam (gerci, burda herkes ayni problemli), sakal pek sik ve kaba olmayan yapiya sahip. Tahrissiz trasi 2 gun once yasadim yukaridaki malzemelerle, fakat bir yeni oyuncu katarak. Tras oncesi dustan sonra yuzumu Yves Rocher`den Ginseng Active jeliyle yuzumu yukadim ve genelde 2 perde yerine, 3 perdeli bir tras yaptim. Her zaman kanayan boyunum, ozellikle alt kisimlari, nedense kanamadi, fakat ertesi gun kizariklar olustu ve hala devam ediyor. Tabi ki dudak kenarlarinda olusan ufak ufak sivilceler, ki cogunuz bu olayi da yakindan taniyoruz, cogu zaman cikiyor.
Yenilik konusunda karar verdigim makina EJ89, ki herkes mild olarak goruyor. Barley modelini cok begendim ve 1-2 gun icinde siparis gececegim. Turkiye`de uzun sure yasadigim icin ve berberdeki usturali tiraslardan hatirasi pek guzel olan Arko sabun almaya karar verdim. Baku`deki bir cok buyuk marketi gezdim ve malesef sabun diye bir cisim bulamadim. Hepsi krem ve ya balonlu ivir-zivirlar. Derby, Arko, Nivea, rus yapimi cok sey bulmak mumkun, fakat ne Arko ve ya diger bir marka tezgahta yok. Ebay`den 10 dolara kutu+stick buldum, fakat EJ89 alacagim siteden 8-10 euroya Cella, Taylor, Mitchell ve s. avrupa menseli sabunlari mi almak daha mantikli? Gerci, Turkiye`den gelen arkadaslardan rica etmek mumkun, fakat yine de tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hic sap kullanmadim ve buyuk bir ihtimal OSMA alacagim, gerci tuzlu, ama napalim. Fircami degistirmiyorum, su an isimi goruyor. Jilet konusunda da sample almak daha mantikli duruyor, hem de uzun bir zaman gider, haftada en fazla 2 kez tiras olacagimi dusunursem.
Aftershave konusunda su an degisiklige gitmeyecegim, ama yine de tavsiyelerinize acigim.
Hoşgeldiniz.

Sorduklarınız içinden EJ DE89 kullandığım için makina kısmına yorum getireceğim. Günlük kullanım için güzel bir makinadır.

Sabun konusuna gelince, biz Türkiye'de kozmetik sınıfına girdiği için Avrupa menşeli sabunları tedarikte güçlük yaşıyoruz gerçi, bir şekilde tedarik edip kullandığım ürünlere bakarsak bu sabunlar çok yüksek performanslı tıraşlar sağlıyor diyebilirim. Forumda pek yaygın olmamakla beraber Muhle Sandalwood deneme imkanım oldu. Türkiye'deki sabunlarımızla performans açısından kıyaslarsak birkaç gömlek üstte olduğunu söyleyebilirim. Hazır imkanınız varken bu sabunlardan alın ve deneyin derim.

Umarım forumda iyi vakit geçirirsiniz.
Tiras sonrasi jileti makinadan cikardiktan sora ikinci ve ya ucuncu tiras icin nasil ve nerde saklanmali?
(14/05/2014, Saat: 12:33)seiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Tiras sonrasi jileti makinadan cikardiktan sora ikinci ve ya ucuncu tiras icin nasil ve nerde saklanmali?

Ben makinamı gözlük beziyle kuruluyorum,içinden çıkardığım jilete de hafif bezi sürüp ıslaklığını aldıktan sonra tekrar kağıdına koyup dış kısımda bekletiyorum
Hoşgeldiniz,

Kremlerden son kullandığınız rus everest gayet başarılı kokusu çok iyi bir krem, Tet a tet mentollü ve everest kadar iyi değil aralarında çok fark var. yinede kullandıklarınız bir cella tabac ın yanına yaklaşamaz.
cildiniz hassas ve yağlı olduğu için şiddetle tasta köpürterek tabac denemenizi öneririm.
Saygideger arkadaslar. Tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Cildimi, butcemi ve diger konulari dikkate alarak EJ89 Barley, Cella ve 50`lik sample jilet siparis verdim, ki icerisinde: Personna Platinum, Astra Platinum, Derby, Timor, Gillette 7 O'Clock Green, Gillette 7 O'Clock Yellow, Feather markalari var. Hangisinden baslamayi tavsiye edersiniz?
Evet, simdi hatirladim. Istanbul`da calisan ve Baku`ye ayda bir gelen dostumdan Arko sabun (kapta) ve 1-2 sap siparisi gectim. Yurtisi sitelerindeki saplar 4-10 euro arasinda olmakla, nakliye parasiyla beraber biraz tuzlu oluyor.
(14/05/2014, Saat: 15:35)seiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Saygideger arkadaslar. Tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Cildimi, butcemi ve diger konulari dikkate alarak EJ89 Barley, Cella ve 50`lik sample jilet siparis verdim, ki icerisinde: Personna Platinum, Astra Platinum, Derby, Timor, Gillette 7 O'Clock Green, Gillette 7 O'Clock Yellow, Feather markalari var. Hangisinden baslamayi tavsiye edersiniz?
Evet, simdi hatirladim. Istanbul`da calisan ve Baku`ye ayda bir gelen dostumdan Arko sabun (kapta) ve 1-2 sap siparisi gectim. Yurtisi sitelerindeki saplar 4-10 euro arasinda olmakla, nakliye parasiyla beraber biraz tuzlu oluyor.
Türkiyeden gelip giden olursa şap 1tl ye, arko çubuk 1,5tl ye bulunabiliyor.
Eğer yakın zamanda Türkiyeden gelecek tanıdığınız varsa öncelikle astra yeşil, astra mavi, permasharp gibi jiletleri deneyin eğer size uygun olduğunu düşünürseniz bu markalardan uygun fiyata 100 lük almak mümkün.
Kendinize uygun jileti bulduktan jilet konusunda macera aramaya gerek yok.
Ej89 konforlu bir alet olduğundan hangi jileti kullansanız fazla tehlikeli olacağını düşünmüyorum. Ama aldığınız jiletlerden en keskinleri feather,astra ve gilette yellow olur tahminimce.
Feather i en sona bırakın.
Derby, Timor, Gillette 7 O'Clock Green forumda pek beğenilen jiletler değil ama derby beğenirseniz Türkiyede heryerde bolca mevcut ve ucuz
Aslında birçok kaliteli jilet Rusya üretimi Baküde bulunamaması ilginç. Araştırmayı genişletmeniz faydalı olabilir.
http://jiletvetiras.blogspot.com.tr/
http://tiraskeyfim.blogspot.com.tr/2011/...etler.html
Arko fiyatlarinin ucuz olmasindan dolayi zaten dostuma siparisi gectim. Hem de setimde 2 farkli sabun olmasi ve ilaveten 1 krem olmasi bence tiras isimi 2 sene idare eder. Jilet konusuna gelince, dun Bazarstore (eskiden Ramstore/Migros`tu, simdi sahibi degisti) markette 2 tur jilet gordum. Yesil ve siyahli jilet, fakat almadim. Diger jilet turlerini acikcasi bulamadim, ama sanirim sadece berber malzemeleri satan toptancilarda bulmak mumkun. 1-2 toptanci taniyorum, fakat orasi azcik uzak kaliyor. Yine de arastirmalara devam edecegim.
Bugun hipermarkete girdim ve tiras malzemeleri reyonune ugrayarak dayanamadim ve Nivea`nin hassas ciltler icin losyonunu aldim. Cildim cok hassas, yagli ve sivilce olusumuna yatkin. Losyon`da alkol orani "0" oldugunu dusunsek, acaba yalnis bir urun mu sectim? Diger urunlerde alkol orani %14, %30, Gilette splash`ta ise %60`lara kadar variyor. Acaba alkollu bir urun mu secseydim diye simdi dusunmeye basladim

NFM-12985-Sensitive-After-Shave-Lotion-I...nHeight=50
%60 alkol mu??? Nerede bulurum bakalim yarin biraz arayayim bundan Smile)))
Sayfalar: 1 2 3 4 5