Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: eskiuye3315 Shaving Soap
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
(25/04/2014, Saat: 16:38)salih Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]error ve eskiuye3315 üstadlar emeğinize sağlık...

rica ederim
Ellerinize sağlık üstadlar, temin edebiliyor muyuz şu anda? Yurt dışı sabunlardan önce üstadlarımızın sabunlarını bir deneyelim Big Grin
üstadın elinden kötü bir sabun çıkacağını zaten düşünmezdim, inceleme de güzel, her ikinizinde ellerine sağlık...
@eskiuye3315'in yaptığı 3 sabundan biri Cedarwood & Rosemary tıraş sabunu bugün tıraşta kullandım

bk36h.jpg

Görünüm ve yapı : Sıcak suda bekletilmiş sabun yumuşaklığında elle sıkılınca şeklini kaybetmeye başlıyor.Bu haliyle ideal stick sabun sertliğinde
Renk,kıvam ve yapı homejen görünümde kuvvetli ışıkta bakıldığında içeriğindeki yağların mat görünümü sabunun el yapımı olduğunu anlatıyor.Homejen yapı dağılıp hemen parçalanmıyor.Nemli ve yağlı kütle eğreti durmuyor.

33jsemt.jpg

Örneği rendeleyerek ısıl işlemden geçen muhteviyatın ne derece homojen olduğunu ve birbirine tutunduğunu test ettim.Bu şekilde nemli yapı hakkında daha çok fikir elde edilir.
Bir parça yaktım ! İçerikte sentetik ve kimyasal var mı ve yanan kısmın kokusu normal kokusundan ne derece ayrı yada benzer !
Çakmak bana içeriğin büyük oranda doğal olduğunu anlattı.

Koku sade ve biraz sönük,suyla birleşince bir şey kaybetmiyor,köpük kokuyu taşıyor bu önemli ! Koku konusunda asıl başarı ciltte kalması değil fırça yıkandıktan sonra fırçada kalmasıdır.Yıkandıktan sonra hala Ben buradaydım demesi.Fırça terkos suyla yıkanınca terkos değil sabun kokusu kaldı,güzel ! ,koku fırçada köpükte kaldığından biraz daha zayıf kalıyor.
Kokunun şiddeti L'occitane kadar,az diyebilirim.Tobs Jermny Street sabunda köpüğe hiç koku aktaramıyor.
T&H ve GFT harika kokuyor ama Hacı Şakir kadar koruyuculuk ve köpük yapıyor.

16m2drl.jpg

Köpürme ve köpük volümü;Kalın kıllı finest fırçalarda köpürme ve fırçaya yükleme başarılı çabuçak krema oluşuyor.Tallowed yağ fırçayı adeta yapıştırıyor,tallowed sabunların en sevdiğim yanı da bu finest fırçanın bir kaç kılını da söktü !
Silver fırça biraz başarısız kaldı.Finest kadar yapışkan köpük oluşmadı.Kullanılan özler yada yağları biraz inceltmek gerekir mi acaba yada yağ kıvamlarını düşürmek ! Bu haliye Martin De Candre yada L Occitane Cade Rich benzer köpük veriyor.

nq3034.jpg

Sabun köpürmeyi sevmediği zaman ince fırçalarda (ince fırça daha fazla sabun hava karışımı sağlar) daha fazla su isteyerek ve daha fazla zamanla havalı köpük oluşturur.Bu sabun kalın fırçayla başarılı volüm gösterdi.

30w5af9.jpg

Koruyuculuk,sabunu rendelerken kıvamdan dolayı usturaya çift kağıt Perma takmaya karar verdim.Koruyuculuk çok başarılı,güven verici.Kayganlık kalıcı ve tek çekişte kaybolmuyor.Usturada 3 çekişte hala kaygan tabaka kalıyorsa sabun güven vericidir.İşte puanları burada topluyor ! Sezar burada hakkını alıyor.
Yüzü yakma,kızartma vs yok PH başarılı.
Nemlendirmenin de hakkını vermek gerekir.Yıkandıktan sonra hafif kıvamlı,kalın nemlendirici tabaka yüzde kalıyor.Yüzü yumuşaçık bırakıyor.Biraz daha suyla yüzünüzü ovalarsanız çıkıyor,inatcı ve yapışkan bir içerik değil.

dtwyr.jpg

Fırçada 10 dakika aradan sonra duran köpük var ! Aşağı doğru akma,havalı balon barındırma vs olmaması güzel.

Sonuç;
İlk defa sabun yapan birinin ürünü olduğuna düz mantıkla düşününce inandırıcı gelmiyor.Sonuç gerçekten başarılı.Koku konusu açıkladığım gibi.Koruyuculuk ve köpürme başarılı.
Bu güzel yorumlar için error ve ihtilaf üstatlara ve imalatı için sabunmeister üstada teşekkürler Smile
Sabunlar fotoğraflardan bayağı kaliteli görünüyor. Köpükler muhteşem, nemlendirme de öyleymiş testlere bakılırsa, cidden kayda değer... Tebrik ederim, elinize sağlık @eskiuye3315 üstadım. Deneyip test ederek tecrübelerini paylaşan error ve ihtilaf üstadlarımıza da teşekkürler.


Sent from my iPad using Tapatalk
eskiuye3315 üstada tebrik ve teşekkürlerimi buradan iletiyorum. İlk seferde böyle güzel bir sabunu yapması da ayrı bir başarı ama elbette ben de denemek isterdimSmile. Umarım daha çok ürünü bizlerle paylaşır (kısaca devamını bekliyorum). Üstad buraya cevap yazmamış ama başka sabun planları da var mı öğrenmek isterim. Böyle paylaşımlar arttıkça forum daha da şenlenecektir. Sabun yapmanın zor ve sabır gerektiren bir süreç olduğunu bildiğim için yaptığının kıymetini gayet iyi anlıyorum ama sıradan bir çok konunun bile rağbet gördüğü forumda bu denli zahmete girilmiş bir konunun bu kadar az ilgi görmesi ayrıca düşündürücü.

İncelemeleri yapan error ve ihtilaf arkadaşlarımıza da unutmamak gerekir. Kendilerine teşekkür eder ve devamını beklerim.

Kısacası emeği geçen herkese yeniden saygı ve sevgilerimi iletiyorum, saygılar...
[quote='Lijun' pid='80519' dateline='1398408651']
Sabun krem ve koku inceleyip değerlendirmek benim için zor iş.Konuyu açtığınız için çok teşekkürler.

rica ederim saygılar...
(25/04/2014, Saat: 10:50)Lijun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sabun krem ve koku inceleyip değerlendirmek benim için zor iş.Konuyu açtığınız için çok teşekkürler.

Üstad eskiuye3315'ın yaptığı bu nadide üç sabunu deneme fırsatı yakalayan şanslı insanlardan biri olmak benim için büyük keyif.Ve özellikle Patchuli & Lemongrass çarptı beni.

Harikûlade bu el yapımı sabunlara verdiği emek için kendisine çok çok teşekkür ediyorum.Varolsun Üstad eskiuye3315. Smile

rica ederim saygılar
(27/04/2014, Saat: 01:48)btoprak Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sabunlar fotoğraflardan bayağı kaliteli görünüyor. Köpükler muhteşem, nemlendirme de öyleymiş testlere bakılırsa, cidden kayda değer... Tebrik ederim, elinize sağlık @eskiuye3315 üstadım. Deneyip test ederek tecrübelerini paylaşan error ve ihtilaf üstadlarımıza da teşekkürler.


Sent from my iPad using Tapatalk

rica ederim...
Sayfalar: 1 2 3