Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Saç Bakimi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
merhabalar,

şampuan kullanmayan var mı aranızda? şampuanların gerçekten saça yarar mı yoksa zarar mı verdiği konusunda emin olamadım. hacı şakir beyaz sabun hakkında ne dşünüyorsunuz? gerçekten saf doğal sabun mu sizce saç yıkanır mı?
saçta bunu kullanıyorum, güzel
Dalan-Dolive-Zeytinyagli-Vucut-ve-Sac-Sa...5469_0.jpg

bittiğinde şunun beyazına geçeceğim
14582_buyuk.jpg
şampuan kullanmıyor musun ? sadece bu sabunu mu kullanıyorsun ? kepek ve dökülme problemin var mı?
Son üç ay'a kadar sabuncuydum.Yaş itibariyle (40) biraz saçım,döküldü.Kaşıntı da başladı.Cilt doktorları kesinlikle sabun önermiyor.Artık şampuan kullanıyorum,denediklerim içinde sadece bu kaşıntıyı bitirdi.

DFN-GARLI-DEFNE-VE-ZEYTINYAGLI-SAMPUAN-E...2245_0.jpg
Şampuan ve duş jellerini bırakalı epey zaman oldu.Saç ve cilt içinde sabun kullanıyorum.

8vxhqf.jpg
ben de anlamadım :/ hacı şakirin saf beyaz sabununu kullandım 2-3 hafta berbat şekilde kuruttu saç derisini ve kaşıntı yaptı. bırakmak zorunda kaldım.

bazısı şampuan iyidir diyor kimisi sabun. şaştım kaldım.. doğallık ve sağlık açısından hangisi olabilir ki?

geleneksel tıraşa geçmemle beraber şampuanı da sorgulamaya başladım. önceleri önce sabunla yıkar sonrasında 1 kere şampuan kullanırdım saçlarım da gayet iyi ve sağlıklıydı. ta ki panten ve diğer reklam kokan ürünleri kullanana dek. saçlar zayıfladı ve kaşıntı ve dökülme sorunu başladı. özel kepek şampuanları kullanmazsam geçmiyor. ama nereye kadar. doğal ürünlere dönmek istiyorum.
(14/03/2013, Saat: 17:44)firavun Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]şampuan kullanmıyor musun ? sadece bu sabunu mu kullanıyorsun ? kepek ve dökülme problemin var mı?

kepek dökülme kaşıntı problemleri çok türlü şampuanlar kullandığımdada oluyordu,dalan kepeği biraz arttırdı ama diğerlerinden saçımı daha iyi ve dökülmesi hafiflemiş canlanmış hissediyorum. Tarişin içeriğide çok sade onuda deneyeceğim.sabun kullanırken tek sefer sabunluyorum ,durulayıp ardarda 2-3 sefer sabunlamak sabun yapısı gereği saç derisini fazla kurutuyor. birde tavsiyem saç için ev sabunu kullanmayın aşırı kurutuyor,eğer kullanacaksanız Martin bey banyo sabunu yapıyorsa onun gibi üstatların sabununu tercih edin,
Ben de uzun süredir doğal zeytinyağı ve defne sabunlarını kullanıyorum. Nerede görsem (köy/kasaba/butik sabuncu vs) bir iki kalıp alıp deniyorum genelde hep memnun kaldım.
Kepek kaşıntı vs gibi problemler yaratmıyor aksine saçlarımdaki çabuk yağlanma problemini çözdü.
dökülmeye faydası oldu mu sabunların ?
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6