Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Eucris
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Arkadaşlar herkese merhabalar,selamlar saygılar..Forumda ilk konum ilk mesajım..
Yaklaşık 1 aydır Edwin Jagger Chatsworth ile traş oluyorum,Jilet olarak yanında gelen bizim DERBY jileti kullanıyorum.
Daha önce Match 3 kullanıyordum.sadece makineyi değiştirdim yani öncedende traş sabunu,sabunluğu,porsuk kılı fırça cilt şapı kullanıyordum sadece makineyi değiştirdim.
Sıkıntım şu arkadaşlar haftada 1 gün hariç hergün traş oluyorum,ve boyun bölgemdeki tahrişten kurtulamıyorum,yüzümde hiçbirşey yok ve harika verim alıyorum lakin boyun bölgesi yüzünden bırakacam neredeyse bu işi o derece yani.
Forumda biraz araştırayım dedim ama yinede başlık açma gereği hissettim.
Asla kıla ters yönde kesmiyorum,ve 2 perde şeklinde alıyorum,yukarıdan aşağı ve favoriden yana doğru boyunda 2 perde alsamda her zaman yukarından aşağı alıyorum,bastırmasam siyah kıl uçlarının göründüğünü görüyorum gözenek şeklinde bastırsak hemen tahriş ediyor bazen kanıyor.
Sanırım bu baskı olayı çok önemli ben bunu ayarlayamıyor olabilir miyim acaba diye düşünüyorum?

ilk traşıma göre bayağı ilerleme var ilk 2 traşımda boynumun halini görünce korkmuştum diyebilirim,akıl karı değil bu demiştim ve Match 3 e ciddi ciddi dönmeyi düşünmüştüm.
Ben şundan şüpheleniyorum birincisi keserken uygulanacak baskı ve ikincisi acaba DERBY den olabilir mi?Teknik olarak kusurlu bir jilet olduğunu balansının falan iyi olmadığını okumuştum,Jilet 7 O'clok falan mı kullanmalıyım ,yardımlarınız değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler..
hocam merhabalar. öncelikle sakallarının çıkış yönün boyunda tamamen aşşağı doğru mu ? eğer yukarı doğru çıkan yerler varsa ve hergün aşağı yöne alırsanız tahriş olur. mesela benim boynumun sağ ve sol tarafı tamamen yukarı doğru çıkıyor. bunun haricinde sıfır baskıyla tıraş olmalısınız eğer baskı yapmadan düzgün alamıyorsanız tekniğiniz yanlış demektir . Günlük tıraş oluyorsanız tek perde + rötüş şeklinde olmalısınız. hergün sinekkaydı iki perde tıraş cildinizi epey yorar ve tahrişe neden olur. düzgün bir teknikle tek perde tıraş gayet yeterlidir. bunların dışında rötüş yapıcam diye jiletle aynı yerden köpüksüz birçok kez geçiyor olabilirsiniz. boyun bölgesi kıvrımlı bir bölge olduğu için doğru teknik uygulanmazsa boyun bölgesinde temiz tıraş çok zorlaşıyor ve aynı yerden birçok kez geçmek zorunda kalınabiliyor buda tahrişe neden oluyor. yaklaşık 4-5 aydır geleneksel tıraşçı sayılırım hala boyun bölgesinde zorluk çekiyorum ve ara ara tahriş yaşıyorum malesef. ama keyfide biraz orda değilmi DE ile tamamen tahrişsiz bir tıraş olduğunuz zaman birşeyleri başarmışsınız demektir ve buda insana büyük bir haz veriyor Smile)
Hoşgeldiniz, zevkli traşlar. Bruker'in söylediklerini dikkate alın. Traş öncesi hazırlığa, köpük kalite ve miktarına dikkat edin, bastırmayın, köpüksüz yerden geçmeyin, hergün traş olduğunuza göre tek perde olun, tersten almayın, kıl yönlerine iyi dikkat edin.
Cevaplar geldikçe okuyorum arkadaşlar, cevaplar için teşekkürler,yıllardır traş olurum sürekli fırça ve sabun kullanırım, kreme bende mesafeliyim, bende traşta sabun taraftarı olanlardanım,tercih meselesi.
Teknik olarak bastırıyor olabilirim daha hassas olmaya dikkat edicem.
Jiletide değiştiricem Derby bitsin kullanmıyıcam ve ben 4-5 traş oluyorum 1 tane kaldı bu arada kaç traş olunmalı Derby jilet ile saygılar.
Alışana kadar size tavsiyem


Bastırma
Acele etme
Sinekkaydı düşünme
Ters alma,tekrar tekrar alma
Ilık su tercih et
Rehberi okumayı bırakma
Mild alet tercih et
Agresif alet kullanma
Derby,Wilkinson,Shark kullanmayın,
Bir jileti bir defa en fazla iki defa kullanın.




(03/04/2014, Saat: 11:39)Eucris Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Cevaplar geldikçe okuyorum arkadaşlar, cevaplar için teşekkürler,yıllardır traş olurum sürekli fırça ve sabun kullanırım, kreme bende mesafeliyim, bende traşta sabun taraftarı olanlardanım,tercih meselesi.
Teknik olarak bastırıyor olabilirim daha hassas olmaya dikkat edicem.
Jiletide değiştiricem Derby bitsin kullanmıyıcam ve ben 4-5 traş oluyorum 1 tane kaldı bu arada kaç traş olunmalı Derby jilet ile saygılar.
The Gentleman's Shop arkadaşlar gayet güzel ürün yelpazesi olan bir site,acaba konuşulsa irtibata geçilse indirim falan uygulamazlar mı?Saygılar..
Ben bireysel indirim talep ettim üzgünüz falan dediler o yüzden yazıyorum yoksa amacım yeni konu açıp konu kirliliği yapmaak değil..
Benim giftsandcare.com dan aldığım paket xray e takılmış, bir arkadaş yazmıştı, ptt nin xray leri geldi adam gibi kontrol başlıyor diye, sanırım yurtdışı siparişleri biraz hayal oldu artık. Aklınızda bulunsun.
(14/04/2014, Saat: 19:49)Kaan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benim giftsandcare.com dan aldığım paket xray e takılmış, bir arkadaş yazmıştı, ptt nin xray leri geldi adam gibi kontrol başlıyor diye, sanırım yurtdışı siparişleri biraz hayal oldu artık. Aklınızda bulunsun.
Hocam sakıncası yoksa ne aldınızki takıldı,neticede basit ürünler bunlar.
http://geltir.com/thread-347.html

bu konudan indirimlere bakabilirsiniz, gentelman için süresi geçmiş kodun lakin çoğu site çalışır.

(14/04/2014, Saat: 19:47)Eucris Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]The Gentleman's Shop arkadaşlar gayet güzel ürün yelpazesi olan bir site,acaba konuşulsa irtibata geçilse indirim falan uygulamazlar mı?Saygılar..
Ben bireysel indirim talep ettim üzgünüz falan dediler o yüzden yazıyorum yoksa amacım yeni konu açıp konu kirliliği yapmaak değil..
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6