Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Harris Tweed
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar aranızda benim gibi Harris Tweed ceket meraklıları ya da hayranları var mı ? İnternetten bir tane çok beğendim (Lacivert) ama gümrüğe takılacağı için sipariş veremiyorumSmile İngiltere'deki arkadaşlardan rica edeceğiz artık gelişlerinde getirmeleri için.

Bu ceketlerden birine sahipseniz kışın aşırı soğuklar dışında palto giymenize gerek kalmaz hatta havanın -9,-10 olduğu zamanlarda da ben paltosuz giydim. Kaba ve tam işlememiş koyun yününden İskoçya'nın kuzey adalarında el dokumasıyla üretilir ve gayet pahalı ceketlerdir (200-350 Sterlin)

Bu tweed ile ceplerinize istediğini doldurabilirsiniz, kumaş kaba olduğundan buruşmaz, sıcak tutar, estetiktir, üzerine ister spor gömlek giyin ister resmi gömlek ve kravat takın ya da ince bir V yaka kazakla da giyilebilir.

Yün ceket diye tarif edilen kışlık ceketler aslında bu tweedlerin taklitlerinden başka birşey değildir. 1930 lu yıllarda İngiltere'de çıkmıştır ve kırsal alanda çiftliklerde yaşayanlar ile avcıların sevgilisi olmuştur. Bizde ise pek bulunmaz, mudo nun bazı mağalarında bir iki çeşidine rastlamıştım.

Giyen varsa görüşlerini yazarsa sevinirim.


Martin
Hocam ben kumaş sipariş etmiştim geldi hala durut kumaşları, afam gibi bir terzi bulup da diktiremedim önümüzdeki kışa kısmetse diktireceğim. Tercihim herringbone (balıksırtı) dokuma. Eğer türk tipi bedeniniz varsa hazır ceket sipariş etmeyin beden sıkıntısı çekersiniz. Güvendiğiniz terziniz varsa kumaş sipariş edin.


Sent from my iPad using Tapatalk
Üstadım kumaşı internetten mi sipariş ettiniz yoksa tanıdık mı getirdi? Gümrük sıkıntısı oluyor astarı yüzünü geçiyormuş diye duydum. Bir de kaç metreden bir ceket çıkar 54 (İngiliz 42) beden için. ( 3metre mi 2,5 mu)

Ben hazır ceket sipariş edeyim diyordum ama 300 pound olduğundan mutlaka gümrüğe takılır, bu kumaşı orijinaline uygun bir stilde dikecek terzi zor bulunur. Ben İngiltere'de 5 yıl kaldım oradayken 6 tane toplamıştım ucuzluk dönemlerinde. 42 inç beden bana oluyor ama kumaş getirip diktirmek de daha ucuza gelir. Belki elimdeki ceketlerden bir tane verip al bunun aynını dik dersem yapabilirler de ben yaka ve omuzlarda çuvallarlar diye korkuyorum.

selam ve sevgiler

Martin

(02/04/2014, Saat: 09:05)deVille Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam ben kumaş sipariş etmiştim geldi hala durut kumaşları, afam gibi bir terzi bulup da diktiremedim önümüzdeki kışa kısmetse diktireceğim. Tercihim herringbone (balıksırtı) dokuma. Eğer türk tipi bedeniniz varsa hazır ceket sipariş etmeyin beden sıkıntısı çekersiniz. Güvendiğiniz terziniz varsa kumaş sipariş edin.


Sent from my iPad using Tapatalk
Ankara'da da iyi kumaşcılar var. Ayhan bunlardan biridir. Bir de Kavaklıdere'de Güniz sokak ile Abay Kunanbay sokağın kesiştiği köşede adını hatırlayamadığım bir yer. Arayıp sormak lazım.
http://www.ayhanmagazalari.com
(02/04/2014, Saat: 13:48)martin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Üstadım kumaşı internetten mi sipariş ettiniz yoksa tanıdık mı getirdi? Gümrük sıkıntısı oluyor astarı yüzünü geçiyormuş diye duydum. Bir de kaç metreden bir ceket çıkar 54 (İngiliz 42) beden için. ( 3metre mi 2,5 mu)

Ben hazır ceket sipariş edeyim diyordum ama 300 pound olduğundan mutlaka gümrüğe takılır, bu kumaşı orijinaline uygun bir stilde dikecek terzi zor bulunur. Ben İngiltere'de 5 yıl kaldım oradayken 6 tane toplamıştım ucuzluk dönemlerinde. 42 inç beden bana oluyor ama kumaş getirip diktirmek de daha ucuza gelir. Belki elimdeki ceketlerden bir tane verip al bunun aynını dik dersem yapabilirler de ben yaka ve omuzlarda çuvallarlar diye korkuyorum.

selam ve sevgiler

Martin

Hocam internetten sipariş ettim. Kumaşlar outher hebries denilen iskoçyanın kuzeyindeki bir adadan geliyor. Dolayısıyla gelmesi biraz uzun sürdü. Ancak gümrüğe takılmadı. Gümrüğe tabi bir mal değil diye biliyorum. Ayrıca ben aldığımda fiyatları oldukça uygundu şu an kaç metre aldığımı hatırlamıyorum ama benim aldığım kumaş yarım en kumaştı terziye danışarak aldım. Yarım en almamın sebebi ise düğüm hatasını en aza indirmek zira biliyorsunuz bu kumaşlar elde imal edilmiş makineler ile elde üretiliyor. Geniş bir makinede oluşabilecek hataları önlemek için kendimce böyle bir yol seçtim. Kaliteli el dokuması kumaşlar genelde yarım en olurmuş (annem söyledi bi de bir yerlerde okumuştum). Siz de size gidecek kumaşı terzinize veya dikişten anlayan birisine sorun derim.

Hocam adam gibi terzi bulup diktirmek bence zor. Ben hala kıyıp diktiremedim, usta terziler de çok para istiyorlar. Ama önümüzdeki kışa diktirmeyi düşünüyorum. Siyah kırçıllı bir ceket ve herringbone mavi beyaz bir palto (çıkmazsa kaban)

Kumaş sipariş edecekseniz mutlaka ikonik etiketlerini de isteyin. Terzi çok önemli gerçekten. Kumaş ucuz dikim pahalı bir de güzel dikmezse yazık olur.


Sent from my iPad using Tapatalk
Almanya'daki kayın biraderimin adresine iki adet sipariş ettim. Kahverengi ve lacivert. Kahverengi olanının yeleğini de sipariş ettim. Biraz tuzlu oldu ama bence değer. Kahverengi olan gelmiş ama lacivert olan Eylül'de gelecek yeni dokunan kumaştan yapacaklar. Sonbahar bunlarla çok güzel olacak. Cebinde pipo ve tütün tabakası dolma kalemler. Bunlarla İngilizler kareli kumaş üzerine kravat da takıyor ama ekose ya da oducu türü gömlekler değil ince çizgili kareli kumaşlar, kareleri küçük oluyor. Mesela kahverengi ceketin içine kırmızı beyaz kareli gömlek ve kırmızı düz kravat takıyorlar. Klasik İngiliz counrty giyimi işte. Bu yazıyı yazdığım gün yani Mayısın 2 sinde bile hava 14 derece olunca tweed ceketimi üzerimden çıkarmadım. Bu sıra nedense kravatsız da gezmiyorum. Eskiden okula bir kot pantolon gömlek ve avcı yeleği ile giderdim ama nedense biraz daha resmi giyinmeye başladım. Bir de hazır gömlek diktirme sevdası başladı. Desenlerini kendim seçip tasarımını da kendim yapıyorum. Piyasada çift cepli gömlek bulmak zor hatta cepli gömlek bulmak zor olanı da ufacık cepli bir şeye yaramıyor. Ben hem çift cepli diktiriyorum hem de Amerkan polislerinde olduğu gibi sol kolun üzerine ufacık bir kalem cebi koyduruyorum. Yakası ise mutlaka düğmeli oxford oluyor. Haki ya da bej tonlu böyle bir gömleğe kanvas pantolon üzerine kravat takabiliyorsunuz. canınız istediğinde de karavatı atıyor ve safari spor giyime geçiyorsunuz hem de aynı pantolon ve gömlekle.

sevgiler

Martin Amca
Güle güle kullanın sevgili @martin üstat Smile
Güle güle kullanın fotoğraf da isteriz detaylı metaylı


Sent from my iPad using Tapatalk
Dostlar sağolun ama henüz ceketler elime geçmedi. Geçince resimleri göndereceğim. Ama harrristweed org adresine de bakabilirsiniz. Selamlar esenlikler
Aşağıdaki linkdeki ceket orijinal midir üstat?
http://www.harristweedandknitwear.co.uk/...d=27491103

151712967.jpg
Sayfalar: 1 2