Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Merhaba !
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Yaklaşık iki aydır forumumuzu dışarıdan takip ediyorum. Iyi bir şekilde okuduğumu sanıyorum. Edwin Jagger 89 aldım. Forumda tavsiye edilen fırçayı aldım. Iki aydır tıraşlarım gayet iyi. Berberden şap da aldım. Yanma vs olmuyor şap sürdüğümde. Traş aletini aldığım yerden ve başka bir satıcıdan 15 - 20 çeşit jilet markası da aldım. Nivea as balm kullanıyorum.

Bana çok daha iyi kesen bir makine lazım sanırım. Belki de bir ustura?
Hocam forumumuza hoş geldiniz.İnanın çok daha iyi kesen bir makineyi bulduğunuz da bunun da yeterli olmadığını düşüneceksiniz.Ben 16 yaşımdan beri ustura ile tıraş oluyorum şu an 19 yaşındayım yurtdışı bazı jiletleride kullandım ama benim en hoşuma giden permasharp-yeşil astra ile tıraş olmak umarım sizde kendinize uygun makine ve jileti bulursunuz.

Tıraşınız kaygan olsun. İyi forumlar...
Hoş geldiniz forumdaş..
Jileti yüzünüzde daha fazla hissetmek, jilet makine aralığının daha geniş olmasını istiyorsunuz zannımca?
(31/03/2014, Saat: 19:04)zorba58 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoş geldiniz forumdaş..
Jileti yüzünüzde daha fazla hissetmek, jilet makine aralığının daha geniş olmasını istiyorsunuz zannımca?

Teşekkür ederim. Hoşbuldum.
Usturayı öğrenmek, onunla tıraş olmak biraz ürkütüyor beni. Belki daha ustalaşınca, kimbilir? Usturadan önceki son çıkışı bir denemek istiyorum. Futur, progress, muhle r41, fatboy forumdan öğrendiğim makineler. Ancak en agresivi hangisi bilmiyorum. Muhlenin çok agresif olduğunu okumuştum sanırım.

Kısaca en agresif makine hangisi ise onunla devam edeyim diyorum.
Hoşgeldiniz, keyifli tıraşlar.

Adjustable bir makina alıp deneyebilirsiniz. Merkur Progress Mesela.
Önce hoş geldiniz üstadım, şunu hemen sormak istiyorum, neden "En Agresif" ?? Huh ... heyecanınızı anladım ama en agresifleri tercih etmenizin özel bir nedeni yoksa bence "en mild" olanından bir giriş yapın, sonrasında vitesi yükseltmek sorun olmaz! ancak şunu bilin ki hiç bir makine veya jilette sabit kalamayacaksınız Big Grin
hoşgeldiniz, makineden iyi anlayan dostlar yardımcı olacaktır makine konusunda size, lakin önerim keskin bir jilet ile elinizdeki makineyi bir denemeniz, oldu da denedi ve memnun kalmadıysanız ayarlı aletler iyi oluyor zannediyorum. denemedi iseniz bir kai, feather, eski üretim nacet, gilette 7 o' clock sharp edge, biraz daha dengeli ama en rahat ulaşılabilen polsilver jiletlerinden birisi ile deneyin derim.
(31/03/2014, Saat: 19:39)Naci Erdem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Önce hoş geldiniz üstadım, şunu hemen sormak istiyorum, neden "En Agresif" ?? Huh ... heyecanınızı anladım ama en agresifleri tercih etmenizin özel bir nedeni yoksa bence "en mild" olanından bir giriş yapın, sonrasında vitesi yükseltmek sorun olmaz! ancak şunu bilin ki hiç bir makine veya jilette sabit kalamayacaksınız Big Grin

Hoş buldum üstadım. Iki aydır ej89 ile oluyorum. Ej89 mild diye biliyorum hocam. Değişik jiletleri (feather, 7 o clock sarı, personna, astra, perime sharp) denedim. Başta feather, 7 o'clock olmak üzere hepsinden memnunum. Ama içimden bir his daha agresif olursa daha iyi olacağını hissediyorum.
de89 u iyi jiletle kombine edip düzgünce 3 perde tıraş olursanız çok iyi tıraşlar alırsınız daha iyi kesen makineye ihtiyaç duymazsınız. Bir kerede hop diye hepsini alsın istemek bu traşın mantığına aykırı. Seyrek seyrek alarak kademeli tıraş tahrişi minimuma indirir cildiniz yorulmaz. Tek seferde çok derinden kesen makineler kısa sürede cildinizi yorar, tıraş sürenizi kısaltarak alacağınız zevki düşürür. Unutöayın biz bu tıraşı keyfiner varmak için seçiyoruz, daha çabuk bitsin diye değil. Ama yok illa ki dhaa agresif istiyorum diyorsanız merkur progress tavsiye ederim. Daha da agresif isterseniz merkur futur olabilir. Futurun üstü agresiflikte de mankineleri kullanmanın mantığını geleneksel tıraş keyfi çerçevesinde anlayamadım, anlayamıyorum. Jiletli ustura veya ustura kullanmak varken çok agresif bir deyi anlayamıyorum. İdeal bir de gillette fatboy, merkur hd ayarındakilerdir. Altı mild, üstü agresif.

Sormuşsunuz agresiflik sırası fatboy, progress, futur, r41 şeklinde. En agresifi 41 olacak şekilde. Her makinenin agresifliğini vermesi kendine göre değişir. Kimi kafa tasarımıyla, kimi bar tasarımıyla, kimi bunların kombinesiyle, kimi jileti tutuş açısıyla, kimi sapının uzunluğunun verdiği ağırlık merkeziyle, kimi saf ağırlığıyla, kimi de bunların hepsini birlikte olarak. Misal merkur vision öküz gibi makinadır. Geçrekten gereksiz 150gramlık çekiç misali. Futur kardeşi oluyor. İti kafası ve ağırlığıyla çok efektif bir kesim makinasıdır. r41 kafa tasarımı ve jilet tutuş açısıyla sakalları çok dik ve net keser. Bir barberple 39c ağırlığı, uzun sapı ve eğimli ağzı sayesinde çok agfresif kesin sunar.

Ben 10 yıldan fazladır geleneksel tıraş içindeyim, üstelik ilk olarak jiletli usturalarla başlamıştım. Rahatlıkla diyebilirim ki 34c ayarı bir makina de için fazlasıyla yeterlidir, bu veya progress'ten fazlası için 441, futur gibi makineler alınacağına single edge SE makineler kullanılsa tıraştan çok daha keyif alınır. Onlar kalın ve tok jiletleriyle, agresif ve jileti yüzünüzde hissettiren kafa tasarımlarıyla fazla tahriş etmeden çok keyifli tıraş verirler. Aynı agresiflikteki de makina aynı keskinlikteki yaprak jiletle cildinizi çok daha fazla zorlar, yorar, kanatır. Bunun nedeni se jilete göre çok daha ince profilli olup deriye sağlanma hevesidir.
Hosgeldiniz, agresif aletler konusu her acildiginda ayni sey soyleniyor Smile gunluk olarak mild jilet kullansanizda hergun hergun kullanmak cildinizi yoracaktir. Tras aleti ve jiletlerle cok zaman gecirmisler mild, mild ustu jilet ve agresif olmayan makinenin herzaman daha konforlu tras verdigini soyleyecektir. Denemek, arada bir kullanmak icin evet ama gunluk olarak cok da tavsiye edilmez agresif aletler. R41, Fatip, Futur deneyebilirsiniz. Fatboy 9. ayar veya vintage aletler istediginiz agresiflige yaklasmaz sanirim. Ustura ile DE kiyaslamasi yapmayin bence. EJ ve feather veya baska jiletlerde sizi tatmin etmeyen nedir?
Sayfalar: 1 2 3 4 5