Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Berbere Saç Tıraşı Tarifi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaslar berbere sac tirasi tarif etmeyi kim biliyorsa bir zahmet aciklasin. Kisalt veya uzun kalsin demenin hic bir olcu olmadigi malumunuz. Cok kisaltma diyorum berbere girisimle cikisim ayni oluyor. Kisalt diyorum adam Allah ne verdiyse daliyor. Enseyi kircillimi birakayim cizik mi olsun yoksa naturel mi hic anlamiyorum. Adama soruyorum ne demek bunlar diye anlattigindan hic birsey cikmiyor. Siz nasil tarif ediyorsunuz yardimci olursaniz sevinirim.
izsiz subay
ense kulak arkası naturel bırakma çizgi yap
diyorum ve bitiyor... Blush
bazı berberler ne derseniz deyin, ya alman, ya subay, ya alman subay, ya italyan kesim yapabiliyor. tarifiniz hayalinde hangisine yakınsa onu yapıyor standart kesim olarak. kafa yapınıza uygun, saçınızın şekil alabileceği yönde kesim yapan, kat vermeyi bilen, bir berber bulmanız önemli, berberiniz yapamıyorsa, başka alternatiflri tecrübe etmenizi öneririm. çok berber gezdim, ünlü erkek kuaförlerine de gittim, en son bir mahalle berberinde genç bir kardeşimi buldum, ne zaman gitsem memnun ayrılıyorum.
Ne yaparsanız yapın ara makası attırmayın. Berberlerin hilesidir, hataları kapatır. Ayrıca kesimin her anında müdahale edin yoksa onlar en iyi bildikleri traşı yaparlar. Ama çokta sıkmayın
Ustad kat olayini cozemedim kat demek sacin bitim yerinden kisaca baslayip yukari dogru uzamasi degil mi. Adama kat yap deyince alman tirasi yapiyor. Yoksa ben mi yamlis biliyorum
Merhabalar,
ben de çok berber değiştirdim mağduriyetten zaman zaman resmen gülünç biçimde kesiyorlardı. Hatta bi tanesiyle tartıştık, heryeri kısalttı ensemi kesmiyor az bi düzeltti ama kocaman ense şaka değil yani at yelesi gibi kaldı. hemen çıktım başka berberde düzelttim.
son 8 senedir aynı berbere gidiyorum çok memnunm. iyi bir berber ama stilist değil. (yani katlı kesimdir, föne göre saç kesimi vs yok )
Nacizane tavsiyem, saç stilinize göre yani kıvırcıksa çok iyi bi kuaföre gitmenizi öneririm. değilse de gidebilirsiniz ama kendi modelinizi kafanızda oluşturmanız önemli. bir de genelde berberin kendi saçı da önemli kendi saçları tarzında kesmeye meyilli oluyorlar.
başlamadan önce kafamdakileri tamamen anlatmaya çalışıyorum örneğin elimle gösterek uzunluğunu belirtiyorum. önler şu uzunlukta olsun şöyle şekil vericem. kulakları açmayalım yok hafif değsin tarzında. ense çok açılmasın ama kabarmasında gibi. başta uzun kesiyor sonra bir bakıp biraz daha kısaltmaya gidiyor. Genelde tam istediğim gibi sonuç alıyorum. Mümkünse istediğiniz modelde çekilmiş fotografınız varsa göstermeniz iyi olucaktır çünkü sizin aklınızdaki ile berberin aklındaki bir olmuyor anlatsanız bile.
Ya adam orhan gencebay hayrani heryer orhan gencebay resmi dolu ne dersen de seni orhan baba yapiyor
o vakit değiştirin hakikaten imkan var ise, tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler. ihtimam gösteren berberler var, bir saç kesimim 45 dakika - 1 saat sürüyor misal, sonuca da iyi bir tıraş çıkıyor.

benim saçlarım kabarma meyilli, katlı kesim de bildiğim kadarı ile, üstten alta doğru kabarmaması için kısa kısa inmesini sağlayan kesim oluyor, çam ağacı gibi yani.
Abi ayni adam ayni tarif ortada iki ayri tiras. Fotogtaf gostermek aklima geldi ama biraz cekindim acaba komik karsilarmi diye
Orhan abiyi degistirdik aslan yelesi gibi ense yapiyordu. Simdiki elemanla anlasamiyoruz bazen cok guzel kesiyor. Adamin anlatmak istedigini anlamiyorum biraz konustuktan sonra adamin soyledigi seylerden birini yap diyorum. Ne tutarsa bazen guzel kesiyo. Sonraki sefer gecen seferki gibi olsun diyorum hatirlamiyor. Kac gun once tirasa geldim onu hatirlayan adam tirasi hatirlamiyor. En iyisi fotograf galiba.
Sayfalar: 1 2