Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Herkese selamlar ve nacizane tebrikler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar adım erhan, yasım 35 kocaelide yasıyorum. Yaklaşık sanırım 15 seneden fazladır usturayla tıraş olurum. Sebebi haftada bir felan tıraş olmam diğer jiletler bu sakalı kesmediğinden ustura almıştım. Ayrıca usturayla traş olmak nedense çok klas gelmiştir bana. Kendi imkanlarımla kullanmayı öğrendim.Sanırım o günden bu güne iki ustura kullanmışımdır onlarda piyasa malı 3-5 tl lik ürünlerdir. Dün itibariyle şöyle işe yarar bir ustura alayım derken yolum forum sayfanıza kadar düştü. Gerçi işe yarar bir ustura bulamadık piyasadan ama saolsun siteden uye bir arkadşımızla becerebilirsek ebaydan almaya çalışacağız. Tebrik kısmına gelirsek valla ne yalan soyleyeyım hiç aklıma gelmezdi tıraş üzerine konu olabilecek bir forum sayfasının kurulabileceği ve bu konu hakkında görüşmeler bilinçlendirmeler yapılabileceği. Zaten söyle bir baktığımızda uye arkadaşlar bu işi bir kültür mirası bir gelenek haline getirmiş. Marka model usturalar, fırçalar v.s yani bu konuda böyle bir organizasyon yapısı kurmanız adına emeği geçenleri nacizane tebrik ederim. Yeri gelmişken ben ahşap üzerine kıl testere v.s ile birşeyler yapmayı severim. Bundan sebep ilk fırsatta alacağım bir usturnın sap kısmını çıkarıp ahşaptan kendim bir sap yapmak olacak hiç aranızda bu tarz birşeyle ugrasan oldumu.
hoşgeldiniz. yurtdışı alışverişi konusunda da duayyen forumumuz Blush yardımcı olunur buradan muhakkak, kavulursunuz usturanıza, dün başlıkları gördüm ben de feather tavsiye edeceğim jiletli ustura olarak. jiletleri de sert sakallar için oldukça uygun bu usturların, ömürlük malzemelerden. tabii bütçe dahilinde herşey. hjm marka taklitleri var ebayde yine. okuduğum kadarı ile bunlardan da memnun kullanıcıları. jileti çok iyi tuttuğundan bahsediyorlar. yine enjektçr jiletlerden. fiyat olarak epey fark var aralarında. ucuz ve her jileti kullanan modeller için parker modelleri tercih edilebilir. ustura sapı, hatta fırça sapı yapan dostlar var aramızda. yavaş yavaş tanışırsınız zaten herkesle.
Hoşgeldiniz erhan bey, keyifli tıraşlar dilerim.

Benim ufak tefek 1-2 denemem olmuştu:

http://geltir.com/thread-3790.html

(11/03/2014, Saat: 15:13)aminoasid Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar adım erhan, yasım 35 kocaelide yasıyorum. Yaklaşık sanırım 15 seneden fazladır usturayla tıraş olurum. Sebebi haftada bir felan tıraş olmam diğer jiletler bu sakalı kesmediğinden ustura almıştım. Ayrıca usturayla traş olmak nedense çok klas gelmiştir bana. Kendi imkanlarımla kullanmayı öğrendim.Sanırım o günden bu güne iki ustura kullanmışımdır onlarda piyasa malı 3-5 tl lik ürünlerdir. Dün itibariyle şöyle işe yarar bir ustura alayım derken yolum forum sayfanıza kadar düştü. Gerçi işe yarar bir ustura bulamadık piyasadan ama saolsun siteden uye bir arkadşımızla becerebilirsek ebaydan almaya çalışacağız. Tebrik kısmına gelirsek valla ne yalan soyleyeyım hiç aklıma gelmezdi tıraş üzerine konu olabilecek bir forum sayfasının kurulabileceği ve bu konu hakkında görüşmeler bilinçlendirmeler yapılabileceği. Zaten söyle bir baktığımızda uye arkadaşlar bu işi bir kültür mirası bir gelenek haline getirmiş. Marka model usturalar, fırçalar v.s yani bu konuda böyle bir organizasyon yapısı kurmanız adına emeği geçenleri nacizane tebrik ederim. Yeri gelmişken ben ahşap üzerine kıl testere v.s ile birşeyler yapmayı severim. Bundan sebep ilk fırsatta alacağım bir usturnın sap kısmını çıkarıp ahşaptan kendim bir sap yapmak olacak hiç aranızda bu tarz birşeyle ugrasan oldumu.
hoşgeldiniz, keyifli tıraşlar.
(11/03/2014, Saat: 15:19)theunnamed Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hoşgeldiniz erhan bey, keyifli tıraşlar dilerim.

Benim ufak tefek 1-2 denemem olmuştu:

http://geltir.com/thread-3790.html

Ahşap sap denemeniz güzel olmuş. Aklımda olanda buydu. Ayrıca yapılmışını görmek olabileceğinin kanıtı babında moralde oldu.
hoş geldiniz erhan bey bol köpüklü traşlar
hoşgeldiniz
Foruma hoş geldiniz Erhan bey.
(11/03/2014, Saat: 18:12)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]hoşgeldiniz

Sayfada teşekkür butonu yok sanırım. O nedenle haşgeldin diyen uye arkadaşlarıma hoş buldukder teşekkürederim.
Hoş geldiniz.
Sayfalar: 1 2