Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletler Gerçekten Kartuşlardan İyi mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(10/06/2012, Saat: 17:28)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bütün yanıt veren arkadaşlara çok teşekkürler. Vermeyenlerden de görüşlerini bekliyorum. Kartuşlu da iyidir demekten korkmayın Big Grin

Sağolsun sevgili İhtilaf dostumuz üşenmemiş madde madde sıralamış, yapılması gerekenleri. Aslında bir çoğunu uyguluyorum ama daha dikkatli, ders çalışır gibi tekrar deneyeyim, ne de olsa ben de Geleneksel Tıraş yandaşıyım. Wink

Doğrusunu söylemek gerekirse evde yedekte bulundurduğum kartuşlu tıraş bıçaklarının sayısını bilmiyorum. sanırım 100 den fazla m....h 3 var, r41 ve r89 twist ve reçine saplı mühle ler ve bir çok marka yaprak jilet kartuşlu jiletlerimin saltanatına son verdi gibi görünse de iki günde bir r41, fatip, rimei tto makinalar derken belli bir süre sonra yorulan yüzde dinlenme amaçlı kullanıyorum kartuşluları. tıraş öncesi yapılan güzel bir hazırlık kartuşlu jiletleri ömrünü 3 kat artırıyor bence. elbette kartuşlular kötü değil fakat işin şımarma kısmı kartuşlu ile bi keyif vermiyor.
(09/06/2016, Saat: 11:26)ErGüN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Doğrusunu söylemek gerekirse evde yedekte bulundurduğum kartuşlu tıraş bıçaklarının sayısını bilmiyorum. sanırım 100 den fazla m....h 3 var, r41 ve r89 twist ve reçine saplı mühle ler ve bir çok marka yaprak jilet kartuşlu jiletlerimin saltanatına son verdi gibi görünse de iki günde bir r41, fatip, rimei tto makinalar derken  belli bir süre sonra yorulan yüzde dinlenme amaçlı kullanıyorum kartuşluları. tıraş öncesi yapılan güzel bir hazırlık kartuşlu jiletleri ömrünü 3 kat artırıyor bence. elbette kartuşlular kötü değil fakat işin şımarma kısmı kartuşlu ile bi keyif vermiyor.

Ben saçımı da kesiyorum kartuşla, sakalla beraber.. (Saç sakal aynı anda tıraş olurum) DE de denedim ama bana göre değil.. Şimdiye kadar kartuşun bi sıkıntısı (kıl dönmesi, batık vs) görmedim.. Belki de cilt yapım (maşallah uygun demek ki) Smile
Bence kartuşun tek avantajı daha hızlı ve güvenli bir tıraş.

Eğer teknik iyiyse daha kaliteli tıraşlar çıkarılabilir DE ile.
Eskiden kalma Mach 3 vardi, hadi bi kullanayim dedim, süper performans aldim, tam BBS oldu, üstelik sadece iki perdede! Cok sasirdim, herhalde tesadüf oldu deyip ikinci kez denedim, sonuc yine ayni. Biraz panige kapildim, yoksa kartus bana daha mi uygun endisesi sardi icimi, hemen makineyi dolabin arkasina attim. Simdilik arka arkaya cok kullanirsam tahris edecegine inandirdim kendimi, onun icin kullanmiyorum.
Kartuşun tek avantajı tutuş açısı, 3 lü 5 li sadece marketing + uzun vadede yıpranan cilt. Bence teknik iyi ise DE ile mukayese götürmez.
Fastfood VS Ev yemeği derim
Kartuşun maliyet problemi var malumunuz jiletleri çabuk körelmese de sakallar birikiyor yani maliyet dışında ve tabi ki maneviyat dışında benim deneyimlere göre neredeyse kusursuz ki ben öyle 5 bıçaklıyla falan da tıraş olmadım en fazla 3 bıçak gördüm.

Yani objektif olursak arkadaşlar kartuşlular galip gelir ama gel gelelim bizler geleneksel tıraşı seven gayet sübjektif bireyleriz bizim için tıraş bir zevk bir hobi bundan dolayı benim nezlimde kartuşluların galibiyetinin bir önemi yok.

Özel olarak belirtmek gerekirse kartuşlara bir sinirim var o da benim boyum bölgem sorunlu burada yakın bir tıraş benim için imkansız ama kartuş ile ters alarak en fazla biraz tahrişle imkansızı başarıyorum.Ayrı yeten belirtmek gerekirse DE kullanıcısıyım.
Bugün rutin aylık ev alışverişini yaparken eşimin ısrarı ile Gilette Blue 3 aldım.Kullan at olanlardan değil,bunun kartuşu değişiyor.

6+1 lik olanı 14,50 TL ydi.Sabahları işe gitmeden önce dakikaların önemli olduğu durumlarda kullanabilirim arada diye düşünmüştüm.

Tek kartuş 8 tıraş çıkarır diyede reklam yapmışlar.Bu akşam yaklaşık 1 saat önce meraktan denedim.

Sakallar 2,5 günlük.Arko sabun,omega domuz kılı fırça.

Preshave kullanmadım.Duş aldıktan sonra tıraş oldum.

Yüzde köpürtme işleminden sonra tıraşa başladım.İlk çekişlerde çekme oldu,içimden bununla işimiz var umarım tıraşı bitiririm diye düşünmeye başladım.Sonra basıncı biraz yükselttim,çekme azaldı.

WTG-ATG-Rötüş ile tıraş bitti.

Gayet temiz bir tıraştı (9/10)
Güvenlik riski yok,çatur çutur teknik vs. olmadan sakala giriştim banamısın demedi.
Çene bölgesinde aynı yerden birkaç kez geçiş yapmam gerekti.
Tıraşta noktasal kanama,tahriş olmadı.

Kartuş kullanan insanın zamanla tekniği gider.
Orta-uzun vadede kıl dönmesi,tahriş vs. olurmu bilemem.

İlk deneme için fena değildi.SE veya DE aletle 12-13 dakikada bitirdiğim WTG+rötüş tıraşı kartuşlu ile köpürtme dahil 7-8 dakikada bitiririm.

Arada kullanılabilir,DE nin keyfini alamadım.Çocuk işi gibi geldi.

Pratikmi?? Evet
(04/12/2016, Saat: 21:49)emlakci Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Yani objektif olursak arkadaşlar kartuşlular galip gelir


Bu fikir kesinlikle ama kesinlikle subjektif bir fikir. Asla objektif diyemeyiz.
Kartuş mu aman kardeşim uzak dursun .. @emlakci komşum de ile yaşadığınız boyun kısmınınızda ki problem makinadan değil elinizin makinaya henüz tam alışmadığından ötürü oluyor.. El alışkanlığı zamanla oturunca ve sakal yapınızı tanıdıkça zamanla her türlü makina ile ve ustura ile son derece konforlu tıraşlar olabilirsiniz .
Kartuşlu daha pratiktir önermesi benim için yanlış. Ben canım isterse kartuşlu ile olduğum kadar hızlı bir şekilde tıraş olabiliyorum de alet ile de. Ancak hazır köpük kullanmak sabun veya kremi fırça ile köpürtmekten pratiktir derseniz eyvallah bir lafım yok. Tabi hayat bir terazi, tartıp tartıp davranıyoruz, hazır köpüğün pratikliğini bir kefesine artı olarak koyup , içerdiği kimyasallar ile cilde olan zararını, sıradan kötü kokusunu, yüzü yumuşatmamasını, sıcak köpük yapılamamasını, bana özel olarak yüzü kurutmasını, allerji yapmasını, lüks hissiyattan yoksunluğunu öbür kefeye koyunca kötüler ağır basıyor. Öyle işte, geleneksel ıslak tıraş benim için , günümüz modern tıraşından her türlü üstündür.