Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletler Gerçekten Kartuşlardan İyi mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(12/09/2015, Saat: 17:21)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Çelik usturalar keskinlik ve agresiflik konusunda jiletli olanlar kadar saldırgan değil ,daha insancıl
Ustura görev olsaydı Alfread Amca
Kolay olsaydı @mancho tercih ederdi !

Olsun komşum @mancho da bilir ki önemlin olan temiz yüz ile gezmek. Her zaman sonuç,sonuca giden yoldan önemlidir.
@ts9funk

Komşum kusura bakmayın araya giriyorum. Çelik ustura jiletli her türlü tıraş aletinden daha az tahriş yaratır desem ? Tabii bu dediğim Jnat taşlarla jilet gibi keskin hale getirilmemiş olan çelikler için geçerli. 8-10-12 K civarında bilemesi bitmiş ve ağızı çapaklardan arındırılmış çelikler ultra konforlu tıraş aletleridir Smile

Kendimi çelik usturayla tıraş misyoneri gibi hissetmeye başladım Smile
(12/09/2015, Saat: 22:16)ts9funk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Olsun komşum @mancho da bilir ki önemlin olan temiz yüz ile gezmek. Her zaman sonuç,sonuca giden yoldan önemlidir.

Öyle deme sevgili @ts9funk,


Tıraş temiz olmasa da
Surat doğransa da
DE'ler kral burada Big Grin
(13/09/2015, Saat: 15:30)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Öyle deme sevgili @ts9funk,


Tıraş temiz olmasa da
Surat doğransa da
DE'ler kral burada Big Grin

Kartuşçular da yancı Rolleyes
@Strath komşum estağfurullah ne demek araya giriyorum sizin fikirleriniz önemli..çelik ustura ile ilgili yazılanlarda sizin söyledikleriniz yönünde fakat uğraşması emeği göz korkutuyor. Ayrıca bu işlerden anlamak için çok da uğraşmak gerekiyor yoksa havada kalır çoğu şey Big Grin


@sevgili mancho kesinlikle katılıyorum, bende sizden yorum gelmeyince kendimi bir garip hissettim,iyi oldu.. Big Grin

@ihtilaf komşum o zaman masa hesabından takılalım biz Big Grin Big Grin Big Grin
@ts9funk

Komşum aslında bilemesini kendiniz yapmıyorsanız uğraştırıcı bir kısmı yok. Mesela benim usturaları sağolsun Chinaski komşum biliyor ben sadece kayışlayıp kullanıyorum. Ucuzundan bir ustura alıp bir süre deneyebilirsiniz Smile
Yaklaşık 13 yildir hemen hemen her gün traş oluyorum isim gereği ve eziyet geliyordu. Kartuşla 3 4 trastan sonra çekiştirme ve acıdan başka birşey yoktu. Şimdi ise zevkle hergün traş olmak için can atiyorum...
2 yıla yakındır ustura ve DE ile tıraş oluyorum.
Burada yazılan "esas olan ön hazırlıktır, tıraş aleti önemli değildir" diyenlere "kanıp" geçen pazar Arko'nun şu sapana benzetilen 3 bıçaklılarıyla tıraş oldum. Sıfır jilet özellikle bıyık, sakal civarını acı içinde kesti. Ayrıca DE kadar dipten kesmedi.
Anında EJ89 Gillette Platinum kombinasyonuyla ikinci perdeyi oldum. Kendime geldim Smile
(27/10/2015, Saat: 17:49)Cesko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]2 yıla yakındır ustura ve DE ile tıraş oluyorum.
Burada yazılan   "esas olan ön hazırlıktır, tıraş aleti önemli değildir" diyenlere "kanıp" geçen pazar Arko'nun şu sapana benzetilen 3 bıçaklılarıyla tıraş oldum. Sıfır jilet özellikle bıyık, sakal civarını acı içinde kesti. Ayrıca DE kadar dipten kesmedi.
Anında EJ89 Gillette Platinum kombinasyonuyla ikinci perdeyi oldum. Kendime geldim Smile

Peki neden arko? Mach3 turbo değil? Arkonun bıçakları son derece kalitesizdir.
Şu başlığın sürekli olarak hortlatılması, ve konunun dönüp dolaşıp aynı yere gelmesi son derece rahatsızlık verici. Tamamdır, tercihiniz ustura ya da DE'dir, saygı duyarız, ama her seferinde yanlış denemeler sonucu mağdur olup, sonra da gelip buraya kartuş kötü demeyiniz. Kimileri ön hazırlığı yanlış yaptı kartuştan mağdur oldu, kimileri bir haftalık sakallarını fusion ile kesmeye çalıştı mağdur oldu, kimileri de arko derby gibi bıçakları seçti mağdur oldu... Lütfen komşular, lütfen... Tıraşın keyfi ayrı bir konu, sürekli olarak kartuş kötü kartuş kötü diye ısrar etmek ayrı konu.


Ben de sizin gibi tıraşa gönül vermiş bir insanımdır.
Belki de tıraş olma sıklığım bir çoğunuzdan fazladır.
Sabunları kremleri çok severim
Tıraş fırçalarını incelemekten büyük zevk alırım.
Tıraş öncesi tıraş sonrası bir sürü ürün denerim.
Ben de sizin gibi sürekli impa'dan yeni şeyler sipariş ederim.
Ama tek fark ben kartuşla tıraş olmayı seçtim.
Olay bu, bunu bu kadar kötülemek artık gereksiz.

Ve bir şeyi de eklemek istiyorum. Biz tıraş konusunu geleneksel diye kısıtladığımızda, kendimizi de kısıtlamış olmazmıyız? Hafta sonu bir abimize fırça tavsiye ettim, bir de tıraş kremi... Bu onun için bir adımdır. herkes ani değişikliklere gelemez. Eline jilet almaya korkan insanlar bir anda makinenin arasına jilet sıkıştırıp onu yüzüne değdiremeyebilir. lütfen kendimizi kısıtlamayalım. İnsanlara önce ön hazırlığı anlatalım, o basit köpüklerden jellerden kurtaralım. Sonra onlara fırça alışkanlığı kazandıralım. Köpük yapmayı öğretelim. İnsanların sakal yapısını bilmeden, her önümüze gelene R89 kafa tavsiye ediyoruz. Asıl tavsiye etmemiz gereken şey fırça değil mi? Tıraş keyfinin yıldızı aslında fırçalar değil mi?

Bir adam düşünün tıraştan sonra yüzüne arko kolonya sürüyor. Şimdi biz bu adamı önce kaliteli bir after shave ile tanıştırsak fena mı olurdu?
Bir adam var, arko sabun ile tıraş oluyor, biz bunu kaliteli bir sabunla tanıştırsak fena mı olurdu?
Bir adam var, 1 liralık sürekli kıl döken domuz fırçası var, şu adamı semogue ile tanıştırsak fena mı olurdu?
Ve tüm bu insanları impaya yönlendirsek, impanın ticaret hacmi genişlese fena mı olurdu?
Ama biri buraya üye olur olmaz "ya bismillah r89" deniliyor.

Jiletler kartuşludan iyi mi bilmiyorum ama, kartuş kullanıcıları DE kullanıcılarından daha hoşgörülü.
İnanın günün tıraşına daha bir kez fotoğraf koyamadım. Bence bu kadar baskı olmamalı... Kartuş da bir tıraş aletidir. Keşke onlar üzerine de bir şeyler yapılsa, memlekette onlar için de kaliteli "handle"lar satılsa... Bunların hep pazarı genişletir. Bunlar kötü şeyler değildir.

Saygılar
(27/10/2015, Saat: 18:02)m y r Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Jiletler kartuşludan iyi mi bilmiyorum ama, kartuş kullanıcıları DE kullanıcılarından daha hoşgörülü.
İnanın günün tıraşına daha bir kez fotoğraf koyamadım. Bence bu kadar baskı olmamalı... Kartuş da bir tıraş aletidir. Keşke onlar üzerine de bir şeyler yapılsa, memlekette onlar için de kaliteli "handle"lar satılsa... Bunların hep pazarı genişletir. Bunlar kötü şeyler değildir.

Saygılar

Üstadım çok dolmuşsunuz Smile Haksızsınız diyemem, tercih denir geçilir.