Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletler Gerçekten Kartuşlardan İyi mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
(30/05/2015, Saat: 00:14)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kapsül asla en iyi yöntem değil espressso için. O da çekilip paketlenip bekletildiği için ister istemez bayatlıyor.

Smile Smile Smile Daha geç bayatlıyor hava almadığından Smile Smile Smile
Arkadaşlar kahveyle ilgili ayrı bir başlık açalım Kahve Severler ya da Kahve Keyfi şeklinde orada tartışalım.
Kartuşu kırkı çıkmadan atmıyorlar ya anlamıyorum . Onun jiletini uzaylılar mı yapıyor ?
benim hanım ille mehmet efendi olacak diyor. Bakır cezve kullanıyoruz.
(30/05/2015, Saat: 00:39)protti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Smile  Smile  Smile  Daha geç bayatlıyor hava almadığından  Smile  Smile  Smile

Kahve çekilir çekilmez bayatlamaya başlar. Onun için gerçek kahve gurmeleri asla kapsül kullanmaz. Ama makineleri şık duruyor, sonradan gurmeleri cezbeder benim gibi. 
1 sene oncesine kadar mach 3 ve arko sabun ile tıraş oluyordum. Forum ile tanıstiktan sonra önce ej 89 barley sonra da long progress edindim. Krem ve sabun denemelerinden sonra ki forumdaki krem ve sabunların cogunu denedigimi soyleyebilirim. Yine forumdaki bircok jiletide denedikten sonra su anda : progress long - feather - yesil proraso ve yine proraso pre after ile son derece konforlu tıraşlar oluyorum . Ayrıca saç tıraşımı da aynı ekipman ile yaptıgımı da belirtmek isterim. Bu yol biraz uzun mesakkatli ama kendinize uygun olan ürünleri bulduktan sonrasi hem saglık hijyen hemde görünüs olarak büyük fark yaratıyor. Kesinlikle jilet kartustan cok cok daha üstün diyorum.
Selamlar,

Son 2-3 haftadır kartuş kullanıyorum. Sabahları zamandan kazanmak için hafta içi kartuş, pazar akşamları ise double edge dönmüştüm.

Kullandığım ekipman gillette fusion proglide power, clinique shave cream.

Yorumlarım:
İlk 5 traş kartuş tek perdede oldukça yakın ve tahrişsiz traş veriyor. Bir nevi double edgede wtg+xtg geçişine yakın.
Sonraki traşlarda tersten almak şart oluyor, bıçaklar keskinliği kaybetmeye başladığından ve mavi şeritte yıprandığından bu atg geçişleri her ne kadar canınızı yakmasa da benim suratımda sivilcelenme ve boyun bölgesinde kıl dönmelerine sebep oldu. XTG ise kartuşta pek birşey ifade etmiyor.
Traş sonrasında kolonya sürseniz hafif yakıyor, gün içinde tek tük kaşıntılarım gene oldu,

Sonuçta, eğer 4-5 traşta bir başlığı değiştirecekseniz, hem bakteri olmayacağından hem de tek perde de konforlu traş verdiğinden tavsiye ederim. Ancak aylık kartuş maliyeti 50 tl yi bulur.
Eğer daha temiz traş istiyorsanız, tersten ve/ve ya çarpraz geçiş yapacaksanız ve ya maliyet gözünüzde büyüyor ise o zaman biraz daha zamana kıyıp double edge kaçınılmaz...

Syg.
(30/05/2015, Saat: 00:48)protti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kartuşu kırkı çıkmadan atmıyorlar ya anlamıyorum . Onun jiletini uzaylılar mı yapıyor ?

Kartuşu 40 kez kullananlar bence kaliteli bir yaprak jileti de çoooook uzun süre kullanabilirler, forumda daha önce tartışılmıştı. Ben 1 hafta boyunca treet jiletle tıraş olabiliyorum, sıkıldığım için atıyorum  Smile  Şimdilerde yeşil 7o'clock kullanıyorum sabırlı olsam belki 1 ay kullanırım tek jileti  Rolleyes