Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletler Gerçekten Kartuşlardan İyi mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Yanlış pişirmeden yanık tadı geliyordur. En kötü çekirdek bilgisi ise efsane . Türk kahvesi arabica çekirdekten üretilir.
@protti

Komşum aldığınız belirli bir yer var da orada Arabica kullanılıyorsa bilemem fakat hazır paket Türk Kahve'lerinin çoğu Brezilya'dan gelen Rio Minas çekirdeği ile üretiliyor diye biliyorum.

@arandur

Komşum damak tadınıza Türk Kahvesi uygun değilse bilemem fakat düzgün bir çekirdekten ayarında kavrulmuş ve taze taze güzelce çekilmiş bir kahve ile Türk Kahvesi yaparsanız gayet olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz. Genelde yabancı ülke limanlarına yanaşırken gemiye aldığımız Kılavuz Kaptan'ların Köprüüstüne çıkınca ilk istekleri Türk Kahvesi oluyor Smile Türk Kahvenizi paket olarak değil de kahvesinin güzel olduğunu bildiğiniz bir yerden çekirdek halinde alıp evde Sözen el değirmeni ile çekip yaparsanız hiç içmediğiniz gibi lezzetli bir kahve içebilirsiniz. Sözen kahve değirmenleri 35-50 lira civarında değişen fiyatlarla satılıyor.

@ts9funk

Komşum damla sakızlı türk kahvesi seviyorsanız İzmir'e bir gelişinizde Kızlar Ağası Hanına uğrayın, tam merkezdeki alanda köşede türk kahvesi satan bir yer var, adını hatırlayamıyorum fakat başı kalabalık olur anlarsınız zaten. Oranın Sakızlı Dibek Kahvesini ben çok beğeniyorum.
Sözen değirmenim var hocam. Ama akıl var izan var, aradaki teknik farkıyla espressonun damak tadını bizim kahveyle yakalayamayız.
(29/05/2015, Saat: 22:31)arandur Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sözen değirmenim var hocam. Ama akıl var izan var, aradaki teknik farkıyla espressonun damak tadını bizim kahveyle yakalayamayız.

Komşum damak zevki başka bir şey Smile Bildiğim kadarıyla Türk Kahvesi suyun kahveyle beraber kaynadığı tek kahve yapım metodu. Onun dışında ya basınçlı su kahvenin içinden geçirilir (espresso), sıcak su kahveye tepeden dairesel metodla dökülür, french press, filtre kahve vs vs Bn Türk Kahvesini de severim, güzel bir Espressoyu da taze demlenmiş bir filtre kahveyi de, hepsinin yeri ve zamanı başka benim için.
Ben de hepsini severim hocam. Hamallık yapacağım zaman filtre kahve, misafirlikte mecbur Türk, zirveyi görmek istediğin zaman espresso tercih ederim. Espresso'nun o kendine has tadını geç tanıdım, bir de yapması zor ve miktar çok az. O yüzden tam bir zirve bana göre. Ama bayat çekirdekle gerçekten iyi bir Türk kahvesinin kıvamından bile kötü olabiliyor.
Nuri Toplar ve Mehmet Efendi arabicadır. Kahvenin bayatlamasına çare yok malesef . Ne vakumlu kavanozlar alnım nafile. Expresso için en iyi yöntem kapsül . French, filtre ve Türk kahvesi için çare az az almak. Elektrikli bir öğütücüm var arada karabiber öğütmeye yarıyor artık Smile
Herşeyin has'ı nefasetlidir, güzel ve iyidir
Tıraş mı olacan ustura,DE alet olacak
Kahve mi bakır cezvede kaynayacak

Postmodern kartuşçular bilemez,kahveyi bile kartuş misali içer Big Grin
(29/05/2015, Saat: 23:11)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Herşeyin has'ı nefasetlidir, güzel ve iyidir
Tıraş mı olacan ustura,DE alet olacak
Kahve mi bakır cezvede kaynayacak

Postmodern kartuşçular bilemez,kahveyi bile kartuş misali içer Big Grin

Big Grin Big Grin Big Grin
(29/05/2015, Saat: 23:11)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Herşeyin has'ı nefasetlidir, güzel ve iyidir
Tıraş mı olacan ustura,DE alet olacak
Kahve mi bakır cezvede kaynayacak

Postmodern kartuşçular bilemez,kahveyi bile kartuş misali içer Big Grin

Kartuşcunuz sizi uyarmasa hala içtiğiniz Türk kahvesini iyi sanacaktınız  Big Grin
(29/05/2015, Saat: 22:58)protti Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Nuri Toplar ve Mehmet Efendi arabicadır. Kahvenin bayatlamasına çare yok malesef . Ne vakumlu kavanozlar alnım nafile. Expresso için en iyi yöntem kapsül . French, filtre ve Türk kahvesi için çare az az almak. Elektrikli bir öğütücüm var arada karabiber öğütmeye yarıyor artık Smile

Kapsül asla en iyi yöntem değil espressso için. O da çekilip paketlenip bekletildiği için ister istemez bayatlıyor.