Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletler Gerçekten Kartuşlardan İyi mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sonuçta herkes istediği şekilde tıraş olsun elbette buna kimse karışamaz ama kartuş ile tıraş olmayı savunanları da bu forumda gidin pis kartuşçular moduna sokmaya da sanırım kimsenin hakkı yok. Ben kendi adıma, forumda tahrişlerden bahsedildiği için ve kartuşun da o kadar kötü olmadığını anlatmaya çalışıyorum,yoksa yüzünüz kemiklidir,çok iyi tıraşlar çıkarıyorsunuzdur elbette saygım sonsuz.. Ama bu konuda uzun süredir kartuşa tu kaka,çok pahalı, tıraş mı olduğunuzu sanıyorsunuz gibi şeyler dendiği için bizde öyle olmadığını,kendimizi kandırmamamız gerektiğini anlatıyoruz. Yoksa konu uzadıkça hem anlamını yitiriyor hemde saçma bir yöne gidiyor. @Mancho üstadın dediği gibi Tıraş dışı bana da pek olmamış gibi geldi. Saygılar..
Forumun bize kattigi alet degil YONTEM bence...

Aletler alinir/satilir ama yontem, bilgiler aktarilarak paylasilir. Alete takilmayalim, suya, sabuna (krem de olur) ve FIRCAya dokunalim... Usturadir, DE dir, kartustur bunlarin hepsi arac keyfimize gore kullaniyoruz. Keyif onemli !

Sozun ozu : Moderatorde kotu niyet yok bunu goruyoruz ve biliyoruz ama tiras disi beni de biraz rahatsiz etti...

savasmayin, tirasin !!! Tongue
Amaç yorumsa herkes fikrini söylüyor.
"Jiletler Gerçekten Kartuşlardan İyi mi?"
- Hayır değildir.
Kartuşta bir tıraş aleti olmakla beraber(kimse hayır değildir demiyor zaten) de jiletli aletler ve usturaların verdiği tıraş kalitesini veremez.
Arayışta olup Lord Sparhawk üstadın bloguyla buraya gelenlerin sayısı yadsınamaz. Belki de %60-70 forumdaşımız bu şekilde Geltir'i kesfetmistir.
Herkesi tekrar ''Tirasın cicileri ve kakaları'' yazısını okumaya davet etmek isterim. Smile
Lütfen kimse alınmasın, mimik jest ve ses tonları forum ortamında eksik oldugu icin bazi yazilanlar gereğinden sert bir üslup olarak algılanıyor.
Heryerde yeteri kadar kartuş egemenliği var. Tv de double edge safety razor ve jilet degil hazır tıraş ürünleri reklamlarını yeteri kadar görüyoruz.
Kartus tanıtım ve inceleme yapılsın, kullanan kullansın tabiki. Ne haddimize empoze etmek.
Sanırım sorun biraz da konu başlığının etkisiyle kartus x de rekabetine dönüşmesinden kaynaklandı.
Yazdıklarım kimseyi alindirmasin lütfen. Smile
Saygılar. ..
Arkadaşlar kimin ne ile tıraş olduğunun ne önemi var? İster kartuş, ister de, ister kaşık yada bıçak.. Bizim asıl toplanma amacımız tıraş değilmi? O bundan iyi yok bu yaramaz kartuşcu bizden değildir gibi düşünceleri oldukça gereksiz buluyorum. Fikirlerimi ortaya söylüyorum kimsenin mesajına cevap olarak algılanmasın lütfen. Ayrıca kartuşçuları forumun rengi olarak görüyorum mancho hocamın yazılarını okumak keyif veriyor.


Sent from my iPhone using Tapatalk
(28/01/2015, Saat: 23:23)tipsol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar kimin ne ile tıraş olduğunun ne önemi var? İster kartuş, ister de, ister kaşık yada bıçak.. Bizim asıl toplanma amacımız tıraş değilmi? O bundan iyi yok bu yaramaz kartuşcu bizden değildir gibi düşünceleri oldukça gereksiz buluyorum. Fikirlerimi ortaya söylüyorum kimsenin mesajına cevap olarak algılanmasın lütfen. Ayrıca kartuşçuları forumun rengi olarak görüyorum mancho hocamın yazılarını okumak keyif veriyor.


Sent from my iPhone using Tapatalk

+1
Altı üstü 20 dakikalık tıraş zevkini paylaşan delileriz hepimiz sonuçta. Çeşitlilik ve muhabbet güzelleştiriyor bu keyifi. Mancho üstadın ihtilaf üstadla atışmaları, manileri eksik olsa tıraşları paylaşmak da daha az zevkli gelirdi bana açıkçası
mancho üstadım lütfen sakin olun ve bir yere gitmeyin sizi ve tatlı atışmalarınızı çok özleriz yoksa Wink
Mancho ustada kimse saygisizlik yapmiyor. Martin ustad da kartus konusu acti hepimiz memnuniyetimizi belirttik. Sikinti kartuslarin bu ara de yerine onerilmesi, biz olayi cozduk kartus daha iyiyken niye ugrasalim kafasinda polemiklerin mancho ustadin naif cizgisinden disari cikmasi. Sahsen son zamanlardaki bu hareketlenmeden ben de rahatsizim. Kiyaslama icine girmek, DE konularinda bile millete kartus kullan bosver de'yi yorumlariyla suyu bulandirmak forumun amacina ve samimiyetine golge dusuruyor bence. Yapilmasi gereken her yasanan soruna gel kartus verelim diye atlamak degil, sorunu yasayan komsumun sikintisini cozmek icin gerekenleri tartismak olmali. Badger and blade'de newbie forumuna bakin bakalim her sikinti yasayana care kartus cikislari yapiliyor mu.

Mancho ustadin katilimlari cok keyifli, hatta 7 gunluk setini kiz arkadasim bile biliyor ancak sakalasma, takilma amaci disindaki care kartus propagandasini forum dilinde trolluk olarak goruyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
(29/01/2015, Saat: 00:09)Aleksey Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mancho ustada kimse saygisizlik yapmiyor. Martin ustad da kartus konusu acti hepimiz memnuniyetimizi belirttik. Sikinti kartuslarin bu ara de yerine onerilmesi, biz olayi cozduk kartus daha iyiyken niye ugrasalim kafasinda polemiklerin mancho ustadin naif cizgisinden disari cikmasi. Sahsen son zamanlardaki bu hareketlenmeden ben de rahatsizim. Kiyaslama icine girmek, DE konularinda bile millete kartus kullan bosver de'yi yorumlariyla suyu bulandirmak forumun amacina ve samimiyetine golge dusuruyor bence. Yapilmasi gereken her yasanan soruna gel kartus verelim diye atlamak degil, sorunu yasayan komsumun sikintisini cozmek icin gerekenleri tartismak olmali. Badger and blade'de newbie forumuna bakin bakalim her sikinti yasayana care kartus cikislari yapiliyor mu.

Mancho ustadin katilimlari cok keyifli, hatta 7 gunluk setini kiz arkadasim bile biliyor ancak sakalasma, takilma amaci disindaki care kartus propagandasini forum dilinde trolluk olarak goruyorum.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Tam olarak anlamissin ne anlatmaya çalıştığımı komşum teşekkür ederim.
Forum 3-5 tane konunun arkasına sığınmış haftalardır öylece dönüyor! yeni bir konu bir fikir herhangi bir şey de çıktığı yok. Şu kartuş konusu yaklaşık bir aydır sürekli mesaj alıyor, ama işin özüne bakınca mesaj yok sayılır içinde nerdeyse

İsteyen istediği aleti kullanır
İsteyen de istediği aleti önerir
İsteyen kartuşa yönlendirmek ister
İsteyen usturaya yönlendirmek ister
Kısacası herkes bir başkasına "bu tarafa gel" diyebilir

Ancak gözden kaçan nokta şu: Kişi söylenen o tarafa geçer mi ?

X bana kartuşa geç bırak DE’yi desin problem yok, Y’de usturaya geç desin problem yok. Her yazılanı kendimize hitap ediliyormuş gibi algılamaya gerek yok, kimin ne tarafa gittiği bizi de ilgilendirmez zaten, önemli olan senin (bu durumda benim) nereye gittiğin/gittiğim.

Konunun akışına binaen bende bir çağrı yapayım o zaman, bırakın DE’leri, kartuşları, usturaları.. Sakal bırakın!!