Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletler Gerçekten Kartuşlardan İyi mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ne kadar da hepimiz gelenekselci olsak ta, kartuslunun rahatligini, guvenligini ve tahrissizligini bence kimse inkar edemez
(27/12/2014, Saat: 23:51)Eucris Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam kartuşlu ile 3 dakika sürüyor traşım ve bastıra bastıra artı tahriş ve kesik sıfır.
DE makine ile 10 dakika be azami dikkat ederek traş oluyorum ha dersen hangisini tercih ediyorsun DE tercihimdir çok acelem olmadığı sürece.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Komşum belkide ben kartuşla hiçbir şekilde boyun bölgemde tatminkar tıraş olamadığım için kartuşla mutlu olanları anlamıyorumSmile

1.5-2 ay kadar Isana köpük ve WS DE ile 2-3 dakikada tatminkar tıraşlar oldum. Bence kartuşun DE aletlere göre tek avantajı öğrenme ve uzmanlaşma süresi olmaması. P&G laboratuvarlarında ürün geliştirme yapan doktorlara sormak isterdim; eğer karlılık gibi bir dert olmasaydı kartuşla mı DE aletler ile mi üretime devam ederlerdi.
(27/12/2014, Saat: 23:58)seiko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ne kadar da hepimiz gelenekselci olsak ta, kartuslunun rahatligini, guvenligini ve tahrissizligini bence kimse inkar edemez

O kadar....
hatta kartuşun cildi daha az yorduğunuda ekleyeyim.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
(28/12/2014, Saat: 00:01)Straht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum belkide ben kartuşla hiçbir şekilde boyun bölgemde tatminkar tıraş olamadığım için kartuşla mutlu olanları anlamıyorumSmile

1.5-2 ay kadar Isana köpük ve WS DE ile 2-3 dakikada tatminkar tıraşlar oldum. Bence kartuşun DE aletlere göre tek avantajı öğrenme ve uzmanlaşma süresi olmaması. P&G laboratuvarlarında ürün geliştirme yapan doktorlara sormak isterdim; eğer karlılık gibi bir dert olmasaydı kartuşla mı DE aletler ile mi üretime devam ederlerdi.

Kartuşla gözüm kapalı traş olurum DE ile zor:-)


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Geçen gün sporda arkadaşlarla konuşuyorduk,yaşça büyük olan abiler vardı, konuşma şöyle geçti; daha m3 çıkmadan önce ne zor tıraş oluyorduk,hep aynı bölgelerde kanama yaşıyorduk,bir gün başka bölge, başka zaman başka bölge kanıyordu suratımda,m3 çıktı adam gibi tıraş olmaya başladık gibisinden,tabi hemen konuya dahil oldum ve çelik usturadan DE aletlerden bahsettim,birçoğu çok şaşırdı hala kaldı mı diye!! Hatta geltirin reklamını bile yaptım,çok güzel bir forum girin görün neler var diye ama son nokta şuydu,evet gerçekten kartuş ile yapılan tıraş başka oluyor( Ustura hariç onu denemedim).
(28/12/2014, Saat: 01:01)ts9funk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Geçen gün sporda arkadaşlarla konuşuyorduk,yaşça büyük olan abiler vardı, konuşma şöyle geçti; daha m3 çıkmadan önce ne zor tıraş oluyorduk,hep aynı bölgelerde kanama yaşıyorduk,bir gün başka bölge, başka zaman başka bölge kanıyordu suratımda,m3 çıktı adam gibi tıraş olmaya başladık gibisinden,tabi hemen konuya dahil oldum ve çelik usturadan DE aletlerden bahsettim,birçoğu çok şaşırdı hala kaldı mı diye!! Hatta geltirin reklamını bile yaptım,çok güzel bir forum girin görün neler var diye ama son nokta şuydu,evet gerçekten kartuş ile yapılan tıraş başka oluyor( Ustura hariç onu denemedim).

Gillette match 3 ten önce sensör ve sensör excel vardı 2 bıçaklı sensör excel güzeldi bayağı:-)


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
ben kartuşlulara çok büyük bir antipati beslemiyorum (gerçi bir çok kartuş antipatiyi hak ediyor) içlerinden bazıları gerçekten iyi (eski mach3'ler mesela) ama ne kadar iyi olsalar da en düşük ortak paydada bir tıraş yapacak şekilde üretilmişler. eğer bu en düşük ortak payda size yetiyorsa veya bazı kolaylıklar bununla yetinmenizi sağlıyorsa kullanabilirsiniz.

kartuş hazır giyimse geleneksel tıraş terzi işidir (hot couture). usturadan önce marketteki tüm kartuşları denemiş (ve bunun için bir dünya para harcamış) birisi olarak şunu gördüm, kartuşda pek fazla seçme şansı yok. onca marka var ama hepsi de en düşük ortak paydaya hitap etmek için üretilmiş. daha agresif, sakalımdaki inatçı bölgelerle başa çıkabilecek bir kartuş aradım ama bulamadım. belki bilmediğim vardır ama o kadar aramama karşın hiç karşıma çıkmadı.

yoksa kartuşlar da sonuçta bir çeşit jiletli sistem, ona elektrikli tıraş makinesi muamelesi yapamayız (elektrikli makinelerden gerçekten nefret ediyorum) ama kullanıcıların ihtiyaçlarını hiçe sayıp insanlara tam olarak ihtiyaç duymadıkları şeyleri satmaya çalışıyorlar.

nerdeyse tüm kartuşların iddiası tahrişsiz bir tıraş, peki herkesin sadece tahriş derdi mi var? klasik kartuşun sakal karşısında aciz kaldığı durumlar için neden hiç ürün çıkmıyor? çünkü dertleri konforlu ve keyifli bir tıraş sunmak değil insanları pahalı kartuşları almaya mecbur bırakmak.

neyse ki kartuşun bu keyifsiz ve tek düze tıraşından kurtulmak için geleneksel tıraş gibi bir şansımız var. ben usturayla tıraşa geçene kadar boyun bölgemi kartuşla tıraş etmek sinir bozucuydu. resmen aynı bölgeye bir çok açıda defalarca kartuşu sürterek o bölgeyi sakaldan temizlemeye uğraşıyordum, resmen her seferinde kartuşun sakal karşısında yenilgisine şahit oluyordum.

bana göre geleneksel tıraş (özellikle de ustura) insanın tam ihtiyacı olanı kullanmasıdır. insanların tam olarak neye ihtiyacı olduğunu bulması elbette biraz zaman alıyor ve emek istiyor. aynısı takım elbise sahibi olmak için de geçerlidir. eğer terzi işi bir takım elbise isteniyorsa kaç defa provaya gidip ayakta dikelip o elbiseyi giyip çıkarmanız gerekir. hazır bir takım elsibeyi ise bir kerede alıp çıkabilirsiniz.
Geleneksel tıraş = seremonidir bence. Yani kartus,ustura,de alet sadece geleneksel tirasin bir uzvudur, kullanici hsngisinde rahat ediyorsa dogru tıraş odur. martin komsunun dedigi gibi kartus m3 40 tıraşı cok rahat cıkarıyor. Konforlu tıras benim icin tahrissiz ve yakın tıraş demektir.
Tahminim 14 sene boyunca sadece mach 3 le tıraş oldum. Ondan gelen alışkanlıklarla progressle ilk tıraş olduğumda kesik ve tahrişler yaşamadım değil. Doğru jileti kullanmanın ne kadar önemli olduğunu tecrübe edindiğim 3 farklı jilet markası sayesinde şimdiden anladım. Astra mavi bana yüzümde bir tenekenin gezindiğini hissettirdi mesela. Astra yeşil ise mükemmel bir keyif verdi. Permasharp ile aynı hatta bir tık ileri olan bir keyifti bu...

Herkesin cilt yapısı ve sakal yapısı farklı olduğu için herkesin deneyimi farklılık gösterebilir. Ama yine de kartuşluların iyi olduğunu söyleyenleri görmek ben de şaşkınlık yaratmıyor değil. Confused Tıpkı ofis ortamında üstümde sadece incecik bir gömlek olduğu halde, bana sıcak basıp camı açtığımda 2 dk sonra çok soğuk camı kapatabilir misin diyenlerin üstündeki kalın kazakları görüp yaşadığım şaşkınlık gibi...
Jilet kartusludan daha iyi kestigi icin mi sakallar kalinlasiyor ustadlar ??