Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletler Gerçekten Kartuşlardan İyi mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Valla bu konu çok su götürür yalnız ben kendi tecrübemi paylaşayım,15 yıl kartuşlu makinelerle traş oldum,Match 3'den önce 2 bıçaklılar vardı,sonra onlara kayganlaştırıcı bant,sonra kauçuk profil falan derken günümüze kadar geldiler ve kullandım son 3-4 aydır DE makine ile traş oluyorum.

Kartuşlu makineyle hiçbir zaman elimi yüzüme sürttüğümde ki o kaygan cilalı mermer hissini hissetmedim,DE ile traş oluyorum saatler geçiyor Allah Allah sakal çıkmayacak mı diyorum kendi kendimeWink
Tabi eksileri artıları farklı ikisininde,kartuşluda tatmin eder,ben kartuşa kötü diyemem şimdi yalnız ekonomik olarak cebi yakar tabi.4adet match 3 e 30 25-30 TL isiyorlar,ki tanesi en fazla haftada 5-6 gün raşla 15 gün gidiyor,kayganlaşırıcı batn öldümü at çöpeWink
Zamandan tasarruf yönü var.pratik.kesme kanama derdi yok.

Burada çok önemli birşey tecrübemi söylememde gerekir Jilet ve makine uyumu bence işin püf nokası bu DE traşta,Makine kesinlikle ve kesinlikle jilet seçiyor bu konu ES geçilmesin lutfen.ben jiletimi bulmuş biri olarak çok mutluyum.
Jilette keskinliği hiç bitmesin 10-15 tıraş gitsin diye bir beklentiye de gerek yok. Al Rapira-Treet vs. tek kullan at.

Daha da ekonomi isteniyorsa Jiletli ustura al, al rapirayı 2'ye böl, kullanım miktarını 2'ye katla.

Hiç gerek yok böyle şeylere. Pek ala Mak3 ile de tıraş olunabilir elbet. Ben o üzerindeki kaygan bandı sevmiyorum mesela. 3. tıraşta pert. Çok aman aman birşeymiş gibi 25 lira verdiğim günleri hatırlıyorum 4 adedine. Bu durumu rahatsız edici bulduğumdan Sinbonun 30 liralık elektrikli makinasını almıştım. O rahatsızlıkla susuz sabunsuz, sadece sakalların var olmadığı izlenimini verecek kadar yüzümde gezdirip çıkıyordum dışarı. Ama o da iş değil ki 1 yıl sonra çekiştirmeyi çok yaptı, elbet onun da ağzındaki bıçak, körelmesi şaşılacak bir durum değil.

Ön hazırlığı güzel yapıp her iki alet ile de tatmin edici sonuçlar alabilirdim belki. Ama gerek duymuyorum şimdi. Hobi diyelim gitsin adına, ne olduğu önemli değil.

Bizimki takılmaca.
Ben her daim keyifle tıraş olmuyorum.Çok yoğun çalışıyorum ve bazen hakikaten tıraş zul geliyor.Yukarida bahsettiğim cilt problemi ve yine bir arkadaşımızın dile getirdiği "mermerimsiliği" kartuş ile yakalayamadığımdan, üstünkörü ve acele tıraş olsam bile usturamdan vazgeçmiyorum. Ve bir buçuk yıldır kartuşu elime bir kere bile almadım.
İlk zamanlar elimde kalan iki adet beş bıçak kartuş ve sapı saklıyorum. Ne olur ne olmaz diye...Onları da Kayın biradere hediye ettim ve konuyu kapattım. Her tıraşa tertemiz bir sıfır jilet ile başlamak, daha da önemlisi tek bir batik, kızarıklık ile karşılaşmamak paha biçilmez.
Bu gün isyerimde tıraş oldum.Keyifli değildi.10 dk vardı iki hasta arasında. Bu süreye tek perde tıraş, köpürtme, şaplama vesaire rahatça sığdı. ..Tahriş hiç yok ve cilt tertemiz.

Öte yandan bizim Peder mak 3 kartuşu 2 ay kullanıyor. Adamda öyle bir deri var ki ters düz istediği gibi 2 dakikada bitiriyor işi. Cam kırığıyla olsa olur, abartmıyorum.Ya da yüzünde sakal yerine tüy çıkan arkadaşlarım var, onlara da lafım yok.
Benim için ıslak klasik tıraş zaruriyet malesef.
Makineniz ve jiletiniz nedir? Sayin eucris


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
(27/05/2014, Saat: 17:54)leon18 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Makineniz ve jiletiniz nedir? Sayin eucris


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Hocam makinem Edwin Jagger chatsword barley 110 gram.Jilet ise eski perma sharp çirf kağıtlı.Gillet platinumdanda memnunum ama eski Perma başkaWink
Demekki Ne varsa eskilerde var. Tesekkur ederim.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Bir daha kartuşluya geçmem, yüzüm de artık kıl dönmesi olmuyor.
(27/05/2014, Saat: 18:38)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Karahanlı hocam hoşgeldiniz .
Hobiyi sahiplenme psikolojisi vs konularını geçersek kendi adıma konuşmam gerekirse bugüne kadar elektrikli makineler dahil , kartuşlu aletlerin ilk başlangıcından (vintage olanlar DE Jiletlere daha yakındır diyebilirim ) güncel popüler modellerin büyük çoğunluğunu ve DE jiletlerin de yine denenebilecek büyük çoğunluğunu denemiş biri olarak size şunu sormak isterim siz hangi aletleri ,jiletleri ,kartuşları vs kullandınız ve hangi kriterlere göre kartuşun daha kaliteli vs olduğu kanısına vardınız açıkçası merak ediyorum. Tüm yukarıda bahsettiğim tecrübelerime dayanarak net söyleyebilirim ki öyle sakalı dikleştirip kökten kesen kıl dönmesi yapmayan bir sisteme reklamlar dışında henüz rastlayamadım .Şimdi konumuz , ortak hobimiz tıraş olduğuna göre sizinde tecrübelerinizden faydalanmak adına yukarıda sormuş olduğum soruyu tekrarlıyorum bu güne kadar kullanmış olduğunuz alet jilet kartuş ne varsa bir derleyip toparlayıp yazabilirseniz bunun üzerinden yürüyelim derim.
Selamlar.


ben kıl dönmesi yapmıyor demedim... mach 3 kartuşlarının altındaki tırtıklı süngere benzeyen şeyin görevi budur... tıraş olurken sakalı kaldırmaktır... o parça bana göre kıl dönmesinin asıl sebebi... ben edwin jagger ürünlerinden tut, mühle ve merkür markalarına kadar geniş bi skalada Double Edge alet kullandım... forumda yeni olmam tıraş mevzunda yeni olduğum anlamına gelmiyor.... genelde yabancı forumları ve kaynakları takip ederim... sizin üst seviye kabul ettiğiniz jiletlerin (feather, bolzano, crystal, 7 o clock) büyük bi çoğunluğunu kullandım ve hala kullanmaktayım... kartuşlarda kullanılan jiletlerin daha kaliteli olduklarını daha geç körelmelerine bağlıyorum... sizin dediğiniz gibi 3 tıraşta çöpe atılacak ürünler olsaydı milyonlarca insan bunu kullanmazdı... reklam ve pazarlama bi yere kadardır... siz 3 tıraşta 8 TL ödenmesini gerektiren bi sistemi istediğiniz kadar reklam yapın hiçkimseye satamazsınız... bunu tartışmanın bile bi mantığı yok...
(27/05/2014, Saat: 19:50)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hirs yapmayin hocam .benim alinti yaptigim yazdiklarinizi tekrar gozden gecirmenizi ozellikle demedim dediginizi dikkatli okumanizi bunlara ilaveten biraz daha tecrube edince daha rahat ayni dili konusabilecegimizi umit ediyorum.
Selamlar.

hırs yapan sizsiniz hocam... ve tabii ki fanatizm... benden şu ana kadar kullandığım tıraş aletlerini listelememi istiyorsunuz.. olaya bu şekilde yaklaşmanıza hiç lüzum yoktu bence... diğer arkadaşlar gibi DE aletin kendinizce üstün olduğu yönleri yazıp geçebilirdiniz... beni özellikle alıntılamanız ve anlat bakalım neler kullandın hele? yaklaşımınıza hiç lüzum yoktu... siz DE aletin üstün olduğunu düşünüyorsanız saygım vardır... ben kartuşun da, DE aletin de güzel olduğunu düşünüyorum... isteyen DE kullanır isteyen hem Kartuş hem DE kullanır... olayı yarışa dökmeye gerek yoktur... saygılar...
(27/05/2014, Saat: 20:00)eskiuye3315 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Siz rahat olun hocam.Burasi herkesin diledigini rahatlikla kullanip yorumladigi genis bir platform tabiki yeteri kadar tecrube vs ile..
Selamlar.

size göre tecrübesi olmayan (aslında hoşunuza giden şekilde yazmayan) yorum yapamaz mı diyorsunuz yani?... Smile