Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Jiletler Gerçekten Kartuşlardan İyi mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Mancho Hocam
Kesme işi nasıl mecburiyetten olsun?Asıl amaç zaten sakalları kesmek değilmi?Kartuşlada olsan ustura ilede olsa amaç sakal kesmek.



Krem, losyon, balsam, emülisyon, Skin food vs bence ayrıntı.Tıraşın ana kalemleri önemli,sabun yada krem,fırça,jilet ve ustura yada DE makine.Gerisi süs.Skin food işinede çok gülerim herzaman.

Ama tabi bu arada sizin fikirlerinizede saygı duymak gerek .Sonuçta kişisel tercih.Hangisi size iyi geliyor ise ,sizin için en iyisi O dur.
Saygılar.
(09/09/2012, Saat: 00:05)bossyje Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Mancho Hocam
Kesme işi nasıl mecburiyetten olsun?Asıl amaç zaten sakalları kesmek değilmi?Kartuşlada olsan ustura ilede olsa amaç sakal kesmek.



Krem, losyon, balsam, emülisyon, Skin food vs bence ayrıntı.Tıraşın ana kalemleri önemli,sabun yada krem,fırça,jilet ve ustura yada DE makine.Gerisi süs.Skin food işinede çok gülerim herzaman.

Ama tabi bu arada sizin fikirlerinizede saygı duymak gerek .Sonuçta kişisel tercih.Hangisi size iyi geliyor ise ,sizin için en iyisi O dur.
Saygılar.

Bir fıkra anlatayım.

İngiliz Lordlar aralarında tartışıyorlarmış.

Evlilikte seksin yüzde kaçı zevk, yüzde kaçı görev.

Kimisi 50-50, kimisi 30-70 bir türlü anlaşamamışlar.

En sonunda uşak Alfred'i çağırıp sormuşlar.

Alfred, %100 zevktir efendim demiş, görev olsa bize yaptırırdınız. Big Grin

Asıl amaç sakalı kesmek ama zevkli tarafı bence sabun,krem fırça ile oynamak, onları koklamak, köpük yapmaktan haz almak.Angel
fıkra güzeldi mancho hocam Big Grin
(09/09/2012, Saat: 00:03)Lord Sparhawk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kartuş popüler kültür, kullan at, jel, tüp köpük, ucuz ve bayağı tıraş. Tabi ki dışlarız, tıraşa zorunluluk olarak değil, keyif olarak bakan kesimler olarak kalitesiz her şeye karşıyız. Suya sabuna dokunmadan temizlik olmadığı gibi fırçasız, kapta köpüksüz geleneksel olmaz.

Ben de bu mantıkla baktığım zaman Çelik usturaların yanında, jilet ve DE'leri ucuz bayağı, büyük sermayenin kar oyuncakları (döneminde) olarak görüyorum.

Linguist dostumuza selam çakıyorum (Amma da çınlattım onun kulağını bugün)
(09/09/2012, Saat: 00:12)Fallschirmjäger Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]fıkra güzeldi mancho hocam Big Grin

Teşekkürler sevgili Fallschirmjäger Smile
(08/09/2012, Saat: 23:48)emiriko Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gecenlerde bir colgate toz! paylasilmisti onlarca yillik hala kopuren vs Smile tiras isi eski 100 yil kadar geriye gitmek bile yetersiz kalir kaldi ki eskiden tiras isi de zorken millet karis karis sakalla gezmiyor muydu tartismayalim bence Smile

Senin dediğin 1900ler öncesi dönemler. O zamanlar sakal daha ziyade süstü. Ama dediğin gibi herkes usturalarla tıraş olamaz bu yüzden berberlere giderdi.

Fakat düzenli tıraş olma konusu çok daha eski zamanlara mısırlılara gidiyor.

Geleneksel tıraş eski tıraş demek değil. tırşın en güzel, en ritüelsi hali demek. Bugün en kıral berberde 100 lira vererek damat tıraşı olursanız yaklaşacak ritüeli 1950lerde herhangi bir berberdükkanında yaşamak demek. Sıcak köpük, ustura, rahatlamış bir cilt, huzur çöken bir bünye, yüz masajı, makinelerde ısıtılan sıcak havlular, güzel kokulu losyolar, pudralar. Gülümseyerek çıkılan berber. Tıraş erkeğin makyajı ve kendine yapabileceği en büyük güzelliklerden birisi, kişisel keyfi. Günlük huzur ritüeli.

Üşengeç, ilgisiz bünyeliler içinse gereksiz, uğraşlı, illet bir zorunluluk. Sabah işe gitmeden ürperen yüze soğuk suyla işkence etmek, kupkuru aerosol köpüğü yüze "kaplamak", jileti zorla sürmek, soğuk suya sokmak, o soğuk jiletlerin her seferinde yüze vurup yine ürpertmesi, jiletin yüzde kaymaması, orda burda kalan kıl başları, yine soğuk suyla tecavüze uğramış cildi "sulamak". Bitti. Boyunda kızarıklıklar, hafif bir yanma hissiyatı, içten gelen küfürler. Cilt kösele gibi kuruyup, gevrekleşirken giyilen gömlekler, işe yola koyulurken tipik bir suratsızlık. Günümüzdeki erkeklerin çok büyük bir çoğunluğu böyle değil mi?

Böyle birine bak aslında şöyle bir yol var diye yaklaştığınızda "yav abi bırak tıraşın keyfi mi olurmuş, ben tıraş olmaktan nefret ediyorum zaten yea" veryansınını duyunca susup, tebessümle o zayıf ruhu geride bırakmak gerekiyor. Her kelime boş kalacak.

kaybedenler çok oluyor ki, kazanmanın bir tadı olsun...
"zevkli tarafı bence sabun,krem fırça ile oynamak, onları koklamak, köpük yapmaktan haz almak"
Bak bu yukarıdakiler çok doğru,bunların hepsi çok zevkli,fakat işin en sonunda ihale hep jilet ile makineye kalıyor,işte zaten o tercih çok önemli.
mancho üstadım

DE kullanmadan evvel ;
yüzümü sabunla ve sıcak suyla iyice yumuşatıp,arko yada nivea kremi fırçaya sürüp tıraş olurdum,kartuşların çabuk körelmesi,kesme açısını bana bırakmaması ve keskin olmamasıyla birlikte tahriş , sakal dönmesinden çok muzdarip oldum.TR de bulabildiğim tüm kartuşlu,kullan at vs.kullandım

kesen alette hakimiyet ve kontrol sağlamam lazım bunu kartuşlarda yapamadım

keskinlik , açı ,sakaldan,yüzümden ve kesen aletten aldığım feedback lerle ve kombinasyon parametreleriyle tıraşı yönlendirmem lazım , bunu da ancak DE aletlerle yapabiliyorum

hayatın her alanı böyledir, size gelen feedbacklerle hareket ve hareketin devamını sürdürürsünüz




(08/09/2012, Saat: 23:54)mancho Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(08/09/2012, Saat: 23:51)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]''Eğer iş sadece geleneksel tıraşsa Linguist arkadaşımız var burada benim gördüğüm tam geleneksel. Sabun ve çelik ustura. Bitti''

@mancho üstadım eski yöntemleri kullanıyor
ayrıştır,sınıfla ve saflaştır

böl,parçala,yönetTongue

Sevgili L.S.'ye yazdığımı size de yazayım sevgili İhtilaf,

Niye kartuşu bu kadar dışlıyorsunuz?

Ustura-DE-Kullan At-Kartuş diye devam ediyor bu süreç.

Sizler süreci DE'de bitirip sonrasına tu-kaka gözüyle bakıyorsunuz.

Bilimsel ve inandırıcı olmuyor o zaman.
''Asıl amaç sakalı kesmek ama zevkli tarafı bence sabun,krem fırça ile oynamak, onları koklamak, köpük yapmaktan haz almak.''

bugün buna benzer cümleyi fotoğraflı mesajıma yazdım sonra yanlış anlaşılır diye sildim,doğru tahmin etmişim,sabunla oynamak eğlenceli geliyor
iş DE ile gerçek tıraş olmaya gelince mazeretler bitmiyorCool
(09/09/2012, Saat: 00:25)ihtilaf Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]iş DE ile gerçek tıraş olmaya gelince mazeretler bitmiyorCool

Vay vay vay, gerçek tıraş

Bizimkisi şakacıktan