Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Selamlar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar,

Ankarada yaşıyorum ve 28 yaşındayım. İşim gereği hafta içi hergün tıraş oluyorum. Bir yıl öncesine kadar kartuşlularla son 1 yıldır ise braun elektirikli tıraş makinesi+kartuşluları kullanıyorum. B****dan memnunum ancak boyun bölgesi için sıkıntılı ve sinek kaydı yapmadığından bir de berberde tıraş olduğumdaki keyif ile kıyaslanamayacağından arayış içerisindeydim.

Forumdan TSF sayesinde haberdar oldum. Üye olduktan sonra Wilkinson Sword Classic, banat perfect fırça ve arko sabun alarak başlangıç setini tamamladım ama 1 ay değişik jiletlerle denememe rağmen istediğim keyfi alamadım. Güvenli bir makine ama hem çabuk tıkanıyor hem de agresif değil.

Sanırım biraz daha agresif makine lazım. Sakalım sert ve çok çabuk uzayan cinsten. Yakın zamanda Almanya'ya gideceğim için yine araştırmalara başladım. Muhle R89 veya solingen ustura almayı düşünüyorum ama sizin de fikirlerinizi almak ve tanışmak istedim. Usturaya geçmek çok keskin bir geçiş olabilir. Önerilerinizle ve forumu okudukça keyifli tıraş için doğru yolu bulurum diye umuyorum.

Fiyat çok uçuk olmadığı takdirde her türlü tavsiyelerinizi bekliyorum.
Son olarak ne zaman bu foruma girsem aklıma bal porsuğu geliyor.Big Grin

Herkese iyi forumlar, saygılar.
Hoşgeldiniz, keyifli tıraşlar dilerim. Zamanla çok şey gelip geçecektir elinizden emin olun, Forumda takılmaya devam edin. Smile
Hoş geldiniz, Wilkinson Sword DE, sizin de belirttiğinizi gibi çok yumuşak bir alettir. Temiz tıraşlara imkân verir. Bu özellikleriyle geleneksel tıraşa yeni başlayanların tutuş ve doğru bıçak açısıyla tıraş olma gibi deneyimleri güvenli bir şekilde edinmelerinde kolaylık sağlar.

Ben ustura kullanmadığım için ustura konusuna değinemem; ancak tavsiyem usturaya geçmeden önce forumdaki ilgili konuları okuyup Üstatlarımızın çektiği videoları inceleyip karar vermenizdir.

Temiz ve tahrişsiz tıraşlar dilerim.
Aramıza hoş geldiniz keyifli traşlar dilerim. Almanyadan tabac sabun ve aftershave temin edebilirsiniz ısrarla tavsiye ederim.
Yanlış anlamayın ama bal porsuğunu hiç sevmem. Bana tabiri caizse punk diye tabir edilen serserilere benziyormuş gibi geliyor Afrika bal porsuğu oysa meles meles ve diğer kuzeyli akrabaları daha tatlılar. Avatarimda gozuktugu gibi. Smile

2090iuf.jpg

2njyc7d.jpg

1zfn57q.jpg
hoşgeldiniz. ben de forumda ve geleneksel tıraşta yeniyim.başlangıç setlerimiz tamamen aynı. Sizin aksinize wilkinson dan ben cok memnun kaldım. Benim de sakallarım sert sayılır,o yüzden tıraş öncesi hazırlıga çok zaman ayırıyorum.trasım 5dk sürüyorsa hazırlanmam 10dk yı geçiyor. Güzel yumuşatıcı bir yüz sabunu kullanmanızı tavsiye ederim. Aslında forumda ön hazırlıkla ilgili o kadar güzel yazılar var ki. Setinize bir de cilt şapı eklemenizi ivedilikle öneririm. Şap candır Smile gerçekten foruma katılıp ıslak geleneksel tırasa başlayan herkesin dediği gibi şimdiye kadar oldugum şey tıraş degilmiş. Size tekrar hosgeldiniz diyor ve keyifli tıraslar diliyorum.
Hoşgeldiniz, forumda arama yaparsanız tüm Sorularınızın cevabını bulacaksınız. Şimdiden keyifli tıraşlar diliyorum.
Görüş ve yorumlarınız için teşekkürler. Bu akşam uzun hazırlık sonrası wilkinson ile tekrar tıraş oldum ama yine istediğim sonuca ulaşamadım. Hatta yüzümde tahriş ve biraz yanma oldu. Sanırım cildimin elektrikli makineye alışık olması ve sinekkaydı olsun diye fazla bastırmam bunda etkilidir.

Birden çok yüklenmemek yavaş ilerlemek lazım. Forumu okudukça tekniğimi geliştiririm diye düşünüyorum. En azından neleri yanlış yaptığımın farkına varmaya başlıyorum.Anlaşılan ustura için önümde uzun bir yol var.
Bastirmis olabilirim diyorsaniz kesin bastirmissinizdir. Hatta bayagi bastirmissinizdir Smile herkesin soyleyecegi sinekkaydi yapmaya calismayin, 2 perde sonrasi rotusla kalmaya calisin. Makinayi sabit tutup farkli keskinlikte jilet denemeleri yapin. Her trasta enazindan 1 degiskeniniz olsunki neyi farkli yaptiginizi anlayin bence.
(28/12/2013, Saat: 00:33)zebercet Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Görüş ve yorumlarınız için teşekkürler. Bu akşam uzun hazırlık sonrası wilkinson ile tekrar tıraş oldum ama yine istediğim sonuca ulaşamadım. Hatta yüzümde tahriş ve biraz yanma oldu. Sanırım cildimin elektrikli makineye alışık olması ve sinekkaydı olsun diye fazla bastırmam bunda etkilidir.

Birden çok yüklenmemek yavaş ilerlemek lazım. Forumu okudukça tekniğimi geliştiririm diye düşünüyorum. En azından neleri yanlış yaptığımın farkına varmaya başlıyorum.Anlaşılan ustura için önümde uzun bir yol var.

Benim ilk traşım tam bir faciaydı, 2 perde düz 1 perde ters hemde bastıra bastıra. Sonuç hiç bir şekilde dindiremediğim 3 saatlik yanma. Smile Zamanla eliniz alışır üstadım, traşlar daha keyifli gelmeye başlar.
Hoş geldiniz.[/b]
Sayfalar: 1 2