Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: Bir derdim var
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaslar minik bir derdim var burada paylaşayım belki bir yol bulurum diye düşündüm. Simdi durum su ben daha evvel 0 alıp kullanıp satmış oldugum aracıma gelen iki adet trafik cezası bugun e devlet uygulamasını açınca karşıma çıktı. Bahsedilen cezalar 2011 den kalma fakat e devlet de hiçbir detay yok bunun üzerine ilgili vergi dairesini aradım ve bana 140 adet 2 ceza oldugunu ve gecikme zammı ile toplam bugun ödenecek tutar 693 tl. Dedi. 413 tl gecikme zammı var bu cezalardan 140 tl olanını ödedim digerinden haberim bile yok. Haberim olmadan yıllarca beklemiş, ödemiş oldugum cezadan memur arkadasa bahsedince bana makbuzu faxlayin gereğini yapalım dedi ama benim elimde ne makbuz var nede ona benzer birsey. Çünkü ödemeyi cezayı gönderdikleri dokumanın üzerindeki noyu arayarak kredi kartimla yaptım. Sabahtan beri tum kredi kartı detaylarımı bankadan istedim ve kalem kalem inceledim ama ödemeyi maalesef bulamadım.

Durumu bimer e yazdım ve el insaf dedim haberim bile olmayan bir cezadan dolayı 413 tl gecikme zammı nasıl öderim dedim. Simdi cevap bekliyorum. Yani 3 Sene once bir ceza odediyseniz mutlaka sandıkta tutun makbuzu baska yolu yok bu ülkede. Devlet ceza kesecek, vatandaş ödeyecek ve aradan 2 sene geçinde tekrar devlete odedigini ispat edecek..
aracı satarken sıze temız kagıdı vermıs olmaları gerekıyor.yoksa satıs yapamazdınız.elınızde o temız kagıdının bır kopyası olursa,sanırım dırek ıtıraz edebılırsınız.sanırım mornetto hocam veya baska bır avukat kardesımız daha ayrıntılı bılgı verebılırler bu konuda.ama sahsen,ben olsam resmen cıngar cıkarırım.madem bu ceza vardı ben nasıl satıs yaptım arkadas? dıye caz yapardım yanı Smile
Mornetto komşum gelirse aydınlatıcı olabilir sanıyorum.
Üstadım mornetto üstad malesef kapsama alanı dışında. Sad
(26/12/2013, Saat: 19:26)tugruldogan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]aracı satarken sıze temız kagıdı vermıs olmaları gerekıyor.yoksa satıs yapamazdınız.elınızde o temız kagıdının bır kopyası olursa,sanırım dırek ıtıraz edebılırsınız.sanırım mornetto hocam veya baska bır avukat kardesımız daha ayrıntılı bılgı verebılırler bu konuda.ama sahsen,ben olsam resmen cıngar cıkarırım.madem bu ceza vardı ben nasıl satıs yaptım arkadas? dıye caz yapardım yanı Smile

Komşum temiz kağıdı alamama sebebi eğer vergi borcu var ise diye biliyorum. Trafik cezası satış yaparken çıkmıyor sanırım.
(26/12/2013, Saat: 19:34)tipsol Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Komşum temiz kağıdı alamama sebebi eğer vergi borcu var ise diye biliyorum. Trafik cezası satış yaparken çıkmıyor sanırım.

Emin değilim ama bu durumun her türlü borcu kapsadığını biliyorum tipsol hocam,
üzerime olan 1 aylık ssk borcundan dolayı motosikletimi satamamıştım.
Oyle bir durum var ise bana asla ulasmayan trafik cezalarım dururken satış onayı veren devletin diğer Kurumu'da hatalı. Yani orda deseki beyefendi sizin borcunuz var bende öderim mutlaka.
geçmiş olsun komşum, benim de iki sefer üstüste başıma geldi ve yaklaşık 700 tl para ödedim..cezaların ikiside 2009 yılındandı..devlet işte böyle bir şey.ben sana cezayı bildirdim diyor ama bildirdiği birşey yok..ve ben 2*128 tl lik cezayı erken ödeme indirimi alacağım halde haberim olmadığı için haram zıkkım olsun diyerek bu şekilde fahiş olarak ödedim..arabası olanlara tavsiyem gelirler.gov.tr den internet vergi dairesi motorlu taşıtlar kısmında araçlarını devamlı kontrol etsinler..
yani 280 tl ceza için ki varlığından haberim bile yok, kimseye ben bunu ödemem demedim zorluk çıkarmadım 700 tl istemeleri vicdansızlık. Ülkemizde birçok yaptırımın mantığı yok, vatandaşa bu zulüm neden.
Konuyla ilgili olarak:

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23722329.asp

Benim bir yakınım, daha ilginciyle karşılaşmıştı. 2005'te 0 km aldığı aracı 2010'da satarken 2003'te kesilmiş bir trafik cezasıyla karşılaştı. Aldığı plakaya daha önce tescilli olan araca ait bir trafik cezasıymış. Tabi 2005'te 0 km tescili yapılan araç 2003'te trafikte olamayacağı için durumu düzelttirip ödememişti. Konuyla ilgili yukarıda bağlantısını verdiğim haberde de bahsedildiği gibi böyle durumlarla karşılaşılabiliyor.