Geleneksel Tıraş Forumları

Tam Versiyon: İzolasyon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Abiler ben Eskisehir de yasiyorum malumunuz havalar bayagi soguk evimde pencere kenarlarinda bosluklar var pvc leri takarken itina gostermemisler. Bu bosluklari ne ile doldurabilirim. Dolgu malzemesi daha sonra boyanabilir olsun istiyorum. Cesitli silikonlar varmis bilgisi olan varsa bi zahmet yardim etsin cunku USUYORUZZZZZ....
Pencere ile duvar arasındaki küçük boşlukları silikon mastik çekerek doldurabilirsiniz. Silikon mastik olarak Henkel üretimi Sista'yı tavsiye ederim. Şeffaf, beyaz, kahve gibi renkleri var. Pencerenize uygun olanı seçersiniz.

Malzemeler:

1) Beyaz, şeffaf veya kahve renklerinden belirleyeceğiniz silikon mastik. (Henkel üretimi Sista kullanmanızı tavsiye ederim.)

md1tm8.jpg

2) Silikon kartuş tabancası

2hg9uah.jpg

3) Uygun genişlikte maskeleme bandı

2yvougy.jpg

Uygulaması ise şöyledir: Çekilen silikonun düzgün bir görüntü oluşturması için uygulayacağınız yüzeyin her iki tarafına uygulama alanı makul genişlikte olacak şekilde yüzey boyunca maskeleme bandı çekerek maskeleme yapın. Silikon mastik kartuşunu silikon tabancasına yerleştirip kartuşun plastik kanülünü yüzey genişliğine göre yatay bir şekilde kesip kartuşa taktıktan sonra silikonu alana tatbik edin. Daha sonra çektiğiniz silikonu yüzey boyunca parmağınızla bastırarak düzeltin. En sonunda da yavaşça ve silikonun uygulanan alan çevresine bulaşmasını önlemek için dikkatlice maskeleme bandını her iki kenardan kaldırın.
hocam würth silikonu öneririm çok kaliteli ve sağlam iş görüyor..
hazır yerı gelmısken sılıkon ıle mastık arasındakı fark nedır
ayanı amaclar ıcın kullanılıyorlar
tuplerıde cok benzıyor ama
bır farkı olmalı?
Mastik kuruduktan sonra esnekliğini kaybediyor yani kırılgan oluyor.Yapıştırma özelliği yok,anti bakteriyel değil.Boyanıyor

Silikonun yapıştırıcı,anti bakteriyel,esnek ve boyanmama özelliği var.

Dolgu ve macun yerine mastik atıp üzeri boyanabilir.
Boşluklar fazla ise yine sista poliuretan köpük kullanabilirsiniz. Görüntü hoş olmayabilir fakat kabarcıklı yapısıyla daha iyi izolasyon sağlar.

Başkan silikon daha esnek ve yapışkan, mastik ise daha ucuz fakat kırılgan. Silikon yapıştırma, mastik ise dolgu için daha uygun. Bir de silikon boyanamaz fakat mastik boyanabilir. Silikonun bir de yuksek ısıya dayanani var(kırmızı silikon) 300 dereceye kadar kullanılabilir.
(23/12/2013, Saat: 14:43)McOrco Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]hazır yerı gelmısken sılıkon ıle mastık arasındakı fark nedır
ayanı amaclar ıcın kullanılıyorlar
tuplerıde cok benzıyor ama
bır farkı olmalı?

Silikon; mastiğe göre daha esnek, daha yapışkan olması nedeniyle daha çok izolasyon ve yapıştırma işlerinde kullanılır. Mastik; kuruyunca esnekliğini kaybeder, sertleşir, yapıştırma gücü de yoktur. Bu özellikleri nedeniyle dolgu işlemlerinde kullanılır. Ayrıca silikon esnek olduğu için boya tutmaz; mastik esnek olmadığı, kuruyunca sertleştiği için boya tutar.
Abiler yorumlar icin sagolun acayip üfürüyor bazi araliklardan disarisi bile gozukuyor. Biryeri kopukle yaptim kopuk donunca baygi bi kabardi duvari kapladi guzel gorunmuyor bant ve mastik ikilisi iyi fikir etrafi batirmaz
(23/12/2013, Saat: 14:21)mavi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Pencere ile duvar arasındaki küçük boşlukları silikon mastik çekerek doldurabilirsiniz. Silikon mastik olarak Henkel üretimi Sista'yı tavsiye ederim. Şeffaf, beyaz, kahve gibi renkleri var. Pencerenize uygun olanı seçersiniz.

Malzemeler:

1) Beyaz, şeffaf veya kahve renklerinden belirleyeceğiniz silikon mastik. (Henkel üretimi Sista kullanmanızı tavsiye ederim.)

md1tm8.jpg

Bu beyaz silikon ile ucuz yöntem kalıp almak istesem, malzemeye yapışmaması için birşey yapılabilir mi arkadaşlar ?
@theunnamed Üstad malzemeyi yağlasan veya streçle kaplasan etkili olabilir belki.
Sayfalar: 1 2